"Märkligt att ärliga människor gör sådär"

Publicerat   2011-08-02 20:09:00,  Vardagligt
Jag är så arg just nu! Grr, det kokar i mig! Blivit lurad på pengar, men lurendrejaren var nog inte bered på att jag skulle vara smartare.

Sålde min bridgekamera och min HTC Wildfire igår för jag skulle köpa en Iphone 3Gs 32Gb av en tjej som verkade hur vettig som helst. Men i och med att det finns så många skitmänniskor där ute i världen så ville jag ändå ha hennes kontaktuppgifter. Hon gav mig dom och förstådd precis varför jag ville ha det. Börjde söka på hennes adress och hennes nummer och numret hon gav mig till sin pojkvän, men ingen träff nånstans. Skickade ett mail tillbaka till henne och skrev detta och hon svarade med att hon tyckte det var konstigt, fast att dom precis flyttat och att dom hade kontankort och gav mig en länk till lokaldelen där hennes mammas uppgifter fanns. Då kände jag mig trygg för hon var ju så trevlig och gav mig allt jag ville veta utan krångel. Förde över pengarna och hon skickade ett mail och sa att hon skulle skicka telefonen som i morse och skicka ett mail direkt efter så jag visste om det. 
I morse kollade jag mailen direkt men inget där. Väntade några timmar men inget mail. Skickade ett sms till henne, fick inget svar så började ringa till henne istället för började bli väldigt orolig. Ingen som svarade. Kollade upp hennes Ip-adress, och den ledde till Gävle. Hon sa hon bodde i Luleå. Försökte ringa ännu mer utan att svar. Ringde numret till hennes pojkvän, det var inte giltligt. Ringde personen som skulle vara hennes mamma och hon kände inte till denna personen jag frågade efter.

Då fick jag nog. Ringde polisen och berättade det hela och han tyckte jag skulle göra en anmälan. Så det fick det bli.

En timme ca efter att anmälan var gjord fick jag ett mail av henne där hon så trevligt skrev att hon hade skickat mobilen vid klockan 10 på förmiddan, men att hon inte hade haft tid att skicka mail till mig då hon hade mycket på jobbet. Skrev tillbaka allt jag hade gjort, förutom anmälan, och frågade hur det låg till egentligen. Inget svar. Väntade i några timmar.

Började undra över bilderna hon skickat till mig på mobilen. På hotmail får man små visningsbilder så man slipper ladda ner dom, men när jag blivit misstänksam laddade jag ner dom och kollade. Den ena bilden var tagen med en mobilkamera, den andra med system. Kollade filstorlekarna och mobilbilden var mycket mycket större än den som var tagen med systemkamera så tänkte "Hm, detta var skumt. Kan bilderna kommit från Google?" och mycket riktigt, det gjorde dom!

Skickade för någon timme sen ett väldigt argt mail till henne och berättade allt jag hade hittat som inte stämde och berättade att jag har polisanmält det hela. Får jag telefonen inom 2 dagar drar jag tillbaka anmälan, men också att om det inte finns någon telefon har hon fortfarande en chans att ge tillbaka mina pengar. 
Tror inte jag kommer få någon telefon och pengarna känns väldigt osäkert om jag kommer få tillbaka. Men kan ju säga att personen ifråga är körd. Har ju kontonummer och ip-adress till henne/honom. 

Arg!! Sålde ju min mobil igår för att kunna köpa en Iphone som jag så gärna vill ha så blir jag lurad :(.
Kommentarer

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback