Förvirrad och irriterad

Publicerat   2013-04-12 11:23:00,  Min Sjukdom
Precis kommit hem från ett besök på sjukhuset.. Igen. 
Träffade doktorn idag och gick igenom en massa saker. Nu sitter jag här förvirrad och irriterad, och nästan lite tom.

Hade skrivit ner lite frågor jag hade, och såg även att han hade en lapp med frågor. 
Jag frågade först hur det var om jag skulle dricka alkohol med min medicin. Det gick, men bara ett glas vin tex. Okej, då var det ur världen.
Sen berättade jag om hur jag mådde när jag åt Levaxin och att jag läst på fibromyalgiförbundets hemsida om att patienter med fibromyalgi ofta har problem med sköldkörteln och även kortisolbalansen. Sa att när jag åt Levaxin kändes ögonen bättre, klarare och jag kunde fokucera blicken bättre än nu och vara mer koncentrerad. Berättade även att jag upplever min hals mycket tjockare nu när jag är sjuk än vad den varit innan. Visst, jag har gått upp mycket i vikt men min hals har inte varit så tjock innan, har knappt någon käklinje, och när jag åt Levaxin blev halsen lite smalare och det kändes inte som en stor klump i halsen längre. Så undrade om dom inte kunde kolla upp mer om det kan vara Hypotyreos typ 2. Vi kollade igenom hur mina TSH-värden varit och i december låg det på 1,5 och vad jag minns så låg det på nästan 5 innan sommaren 2012. Lite konstigt att det skiftar så mycket kan jag tycka. 
Sen pratade vi om kortisolen. Sa att jag läste att man har problem med illamående och kräkningar när man har problem med kortisolen, och det har ju jag, och det vet dom om. 

Vet inte riktigt vad doktorn ska göra med detta. 

Sen var det hans tur. Han frågade mig varför jag hade sagt under intervjun vi hade förra veckan på Smärthanteringskursen att jag hade ME. Svarade att jag har den diagnosen. Då sa han att han inte tror att jag har ME, utan bara Fibromyalgi. Visst, jag kan förstå till viss del för många symtom är väldigt lika. Men det finns olika grader i ME, och lika väl som i Fibromyalgi så är ME som en bergodalbana. Man kan vara piggare ett tag, sen är man dålig igen i flera veckor. Fibromyalgin förklarar inte anfallen jag får. Fibromyalgin förklarar inte varför jag ena dagen är "stark" och andra dagen är så svag att jag knappt orkar gå. 
Blev så ställd när han frågade mig detta, att jag inte kom på dessa motsvaren. 
Sen har jag svårt att förstå varför alla som jag träffat med Fibromyalgi mår så mycket bättre än vad jag gör. 
Mitt stora problem är ju inte smärtan, egentligen. Jag vet ju såklart att Fibromyalgi gör så mycket mer än smärta.. Men jag vet ingen annan med bara Fibromyalgi som lever som jag gör, som mår som jag gör. Men jag vet dom som lever med Fibromyalgi och ME som lever som jag gör och som mår som jag gör.

Jag har lite svårt att tro att det bara är Fibromyalgi, och det säger jag inte för att få sympati utan för att det stämmer inte riktigt. Visst hade det varit skönt att släppa tankar om andra sjukdomar, men jag vill heller inte missa chansen att bli bättre pga att läkare har olika teorier.
Kommentarer

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback