How am I doing

Publicerat   2013-04-09 21:42:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet Min Sjukdom
Får ofta frågan hur det är med mig nu, om jag märker någon skillnad osv. Ibland tänker inte jag på om det är någon skillnad och försöker jag leta skillnad och berömma mig själv har jag oftast bara en bra period och blir dålig igen dagen efter och är dålig sen i några veckor.. Så jag försöker att inte tänka så mycket på det.

Men det är klart jag märker skillnad. Läser jag i bloggen hur april månad var förra året så är det stor skillnad. I detta inlägget skriver jag om att jag precis kom tillbaka till sjukhuset från min första permission jag hade över påskhelgen och det är exakt ett år sen. April var en riktig helvetes-månad, eller ja.. Det hade hela året från april 2011 till april 2012 varit, men där gick verkligen gränsen. 

Jag blev inte bra igen efter min sjukhusvistelse. Det gick bara ner och ner i backen och i oktober kände jag att jag var nära botten igen och fick ta det tuffa beslutet att flytta hem till mamma och pappa igen. Tufft på så sätt att inse att jag inte klarade mig på egen hand, tufft att flytta ifrån flickorna och tufft att åter igen återvända tillbaka till boet när jag så länge "stått på egna ben". Men nu, nu när jag märker att det bara gjort mig gott ångrar jag ingenting.
Idag fick jag beröm för att jag inte använde rollatorn på sjukhuset under kursens gång. Det kändes snurrigt och vingligt, men jag klarade det även om jag nu är fruktansvärt trött och smärtar i benen.
Jag har börjat lära mig vad som gör mig sämre, även om jag oftast inte kan kontrollera det. Jag tar mig fortfarande vatten över huvudet, men jag repar mig fortare nu än jag gjorde för några månader sen. Jag hanterar stress på annat vis. Innan puttade jag bara undan saker som gav mig stress, men nu tar jag tag i det så fort jag kan så jag har det avklarat.

Stora stressfaktorer nu den senaste veckan och månaden har varit inkassokrav jag fått. När jag satte min salong i konkurs 31 mars 2011 fick jag många skulder då mitt företag var en enskild firma. I december förra året kunde jag betala av skulderna jag hade på kronofogden och det var så skönt att ha det lättat från mina axlar och trodde det var över. Men det var det inte. Tydligen finns det vissa inkassoföretag som har kvar fakturer hos sig där räntan växer sig skyhög och det är såna räkningar jag fått nu. När jag ringt dom och frågat varför dom inte skickat ut fakturan tidigare får jag veta att dom skickade ut en sådan i mars förra året. Då kommer jag ihåg, men på dom som på dessa räkningarna stod det att om räkningen inte betalas inom 30 dagar går fakturan vidare till kronofogden och det är dom skulderna jag trodde jag betalade i december. Har heller inte tidigare haft någon möjlighet att betala av mina skulder.
Med mina sjukdomar har jag svårt att hålla koll på var jag har mig själv så såklart minns jag inte såna saker, vilket ger mig stress. Men nu har jag tagit tag i det och fått bra amoteringsplaner med stoppad ränta då jag förklarat min situation.. Så lite guldkorn verkar det finnas i dom flesta människorna. 
Men är rädd att det ska komma mer, då jag inte minns. Jag älskar ordning och reda (lite OCD tror jag) och när det dycker upp såna saker blir jag så förtvivlad. Men ja, ta tag i det på en gång och få det ur vägen! 

Många gånger jag har velat ge upp, men önskan och hoppet om att det ska bli bättre har varit så stark. Och det är väl så, hoppet är det sista som lämna en.

Imorgon ska jag äntligen fixa mitt hår! Som jag längtar :).

 
Kommentarer

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback