Lilla vän ♥

Publicerat   2013-01-07 23:50:00,  Foto - Mobilbilder Vardagligt
I fredags när jag kom hem till Sebbe kom inte Jane och hälsade vid dörren som hon brukar. Jag kände på mig att något var fel. Hon låg i sin säng och sov. Vi lät henne sova vidare, men efter någon timme blev jag orolig. Tog upp henne och gosade lite, men hon var inte så intresserad. 
I lördags var hon sämre. Hon ville inte äta, inte dricka. Låg bara och sov. Hon var väldigt varm och när hon väl var uppe verkade hon inte ha så mycket ork att ta sig nånstans. Hon har sin mat på ett litet bord då Khalissi äter upp hennes mat om den står på golvet, men Jane orkade inte hoppa upp. 
Senare på kvällen/natten låg hon och sov i sängen igen. Sebbe började kalla på henne men hon reagerade inte. Han gick fram till henne, la handen på henne men hon reagerade fortfarande inte. Jag sa nej och tänkte "hon är död". Sebbe började skaka på henne och då tittade hon upp, väldigt slött. Hennes ögon såg väldigt konstiga ut, vi tog upp henne och började undersöka henne. Tog hennes temp, men jag tappade termometern i golvet strax efter den tickat förbi 39,5. Hennes mage var svullen och stenhård och hennes tandkött var väldigt ljust. Vi ringde jourveterinären som tyckte att vi skulle åka till Helsingborg Djursjukhus då det lät allvarligt. 
Vi bestämde oss för att hålla koll på henne hela natten och hon bara sov och sov. På söndagen fick vi henne lite tonfisk, men det kräktes hon upp efter en liten stund. Hon var mer social igår, men sov ändå väldigt mycket och gick inte på toa nånting. 
Imorse ringde jag vår vanliga veterinär och vi fick tid idag. Tempen togs och hon kokade av feber, lilla stackarn! 
Jag sa att jag var så orolig då vi var tvungna att avliva Tarzan för ca 1 år sen pga av FIP. Veterinären sa att FIP inte var det första hon tänkte på, men i och med att vi hade en katt som levde med henne som hade det så kunde det vara så. Men det kunde också vara något annat virus. Hon fick sprutor, febernedsättande och antibiotika. Vi fick även med oss tabletter hem, men är hon inte bättre imorgon eller onsdag måste vi åka in med henne igen så dom får ta blodprover. Veterinären sa att Jane skulle bli pigg redan ikväll om sprutorna funkade, men hon ligger fortfarande och sover, har kräkts upp det lilla hon fått i sig och är jätte vinglig när hon går. 

Usch, jag är så orolig!
 
Kommentarer

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback