Mysterium

Publicerat   2013-01-10 20:08:55,  Foto - Mobilbilder Vardagligt
Fick åka till veterinären med Jane idag igen. Sen måndags har hon blivit lite piggare och febern har gått ner, men hennes balans blev jätte dålig och hon började kräkas flera gånger om dagen. Ringde igår och frågade om dom tyckte att vi skulle åka in med henne igen men dom tyckte att vi skulle ge det en dag till och blev det inte bättre så kanske det var något annat än ett virus som spökade. Och inte blev det bättre. Lilla minsta hon stoppade i sig kräktes hon upp igen.

När veterinären kom in i undersökningsrummet kollade hon först ledset på Jane, men sen när hon såg att Jane var ganska pigg och nyfiken blev hon glad. Hon hade blivit jätte orolig när hon såg att det var Jane igen på bokningen idag. Jag berättade att hon kräks, är fortfarande trött och att hon inte har bajsat på en vecka. 
Jag fick gå med henne in i ett annat undersökningsrum, där djuren avlivas och även om jag visste att Jane inte skulle avlivas, att hon skulle röntgas, fick jag en klump i magen. Inte min lilla Jane också!
Röntgenbilderna visade en toppenfin mage, fast massa bajs i tarmen. Så hon fick laxerande. Ca 2 min efter letade hon i panik efter nånstans att bajsa och veterinären kommer tillbaka med en liten kartong med kattsand i. Jane hoppar överlyckligt i och poopar på! Haha, nog inte många som blir glada av att se deras katt bajsa, men när hon inte har bajsat på en vecka så kände jag hennes befrielse med henne, jag vet hur det känns liksom med min ISB-mage. Hon fick även vätskeersättning i dropp så nu har hon stora bölder överallt, och hon fick antikräkmedel och lite vitaminer tror jag det var. 
Veterinären sa att hon tycker Jane är en väldigt duktig och medgörlig katt och att en av sprutorna hon gav Jane har hon aldrig kunnat ge en katt innan utan att behöva lugna dom pga att den gör så ont. Hon låg även blixtstilla under röntgen. Mamma är stolt! Men hon tyckte det var ett mysterium alltihopa. Kräkandet kunde vara för att hon var förstoppad, men hon har aldrig varit förstoppad innan och förstoppningen förklarar inte 41graders feber. Men förhoppningsvis är hon på bättringsvägen nu så vi slipper åka dit igen på måndag.
Sen vi kom hem har hon ätit som vanligt, men hon har inte bajsat mer. Vi fick med laxerande hem ifall hon behövde det till helgen. 

Khalissi var också med idag, hon hade ett stygn som satt väldigt långt ut så huden inte kunde läka ihop. Hon var också väldigt orolig över vad veterinären gjorde med Jane och var väldigt gnällig. Men hon var överlycklig när hon märkte att vi var på väg till veterinären. En som varit där för ofta, men inte fått men för livet misstänker jag :P.
Kommentarer

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback