Ni kanske tro mig om jag dör

Publicerat   2013-05-08 16:03:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet Min Sjukdom
Kom precis hem från ett besök på Vuxenpsykiatrin. 
Jag är så fruktansvärt ledsen, besviken och kränkt.. Hur många gånger ska jag genomgå denna tortyr rent ut sagt?

Pia (psykologen) berättade att hon hade varit på ett möte på Smärtrehab som jag inte hade någon aning om. Jag frågade vad dom hade pratat om och dom hade först undrat vad jag och Pia pratar om, vad vi arbetar med och att dom var måna om att dom och Pia arbetade mot samma mål. Pia berättade att hon ska sluta och då hade dom på Smärtrehab sagt att dom tycket det är viktigt att jag får någon ny kontakt. Pia sa då att vi redan hade diskuterat det och att jag inte kände att jag behövde det. Anledningen till att jag sökte kontakt på Vuxenpsykiatrin var för att jag trodde att jag hade social fobi, jag kopplade den extrema tröttheten och värken till det då jag alltid blev jätte sjuk efter jag träffat människor eller gjort någon aktivitet. Jag hade ju dessutom fått inpräntat i huvudet i flera år att jag led av depression när jag sökt hjälp för tröttheten. Men nu när jag vet att så inte är fallet ser jag ingen anledning att börja om med en ny kontakt som inte vet hur mycket jag kämpat inom sjukvården för att få hjälp.

Pia hade berättat för dom på Smärtrehab att hon hade sett hur jag blev sämre och sämre, att jag först kom med en extrem trötthet både mentalt och fysiskt och sen fick fysisk värk och att jag tillslut knappt kunde gå på egen hand. Det hade kuratorn på Smärtrehab reagerat på och i princip trott att jag och Pia gjort något pga att jag blev värre när jag börjat kontakten hos henne. 
Sen hade dom på Smärtrehab sagt att jag var för sjuk för att lida av ME och Fibromyalgi, och att dom trodde att det var något somatiskt också. Att jag är sjuk för egen vinning..

Då var jag där igen. Misstrodd, kränkt, förnedrad. 

När ska detta ta slut? Jag förstår att det finns dom som "spelar" sjukare för att få mer uppmärksamhet, men jag skulle göra vad som helst för att inte vara sjuk i huvudtaget. Bara för att dom är okunniga betyder det inte att detta inte är på riktigt. Jag lever i ett helvete rent ut sagt, och vad får jag för vinnig av att vara sjuk? Jag tycker det är pinsamt att jag inte kan gå utan rollatorn, jag hatar att jag inte kan duscha eller göra vad jag vill när jag vill, jag hatar att jag inte kan göra en liten aktivitet utan att bli sängliggandes efteråt, jag hatar allt med detta! Verkligen allt! 
Innan jag träffade Pia idag funderade jag på hur jag i hela friden ska klara mig i framtiden. Varje dag oroar jag mig över detta och jag vet inte ens om jag skulle orka plugga eller jobba. Varje dag önskar jag att det kommer en medicin eller ett rent mirakel som gör mig frisk så jag slipper detta, så jag kan leva normalt igen. 
Och så tror dom att jag gör mig sjuk eller sjukare för egen vinning. 
Hur ska jag göra nu? Vad ska jag göra nu? Det enklaste hade väl varit att bara ge upp.. Ge upp allt.
 
 
Kommentarer
Alexandra

Hej!
Jag har mg (myasthenia gravis) och det har jag haft sen jag var 3-4 år, idag är jag 21! Jag äter också mytelase och får samma biverkningar som du, det känns som att det bubblar i hela kroppen och alla muskler bara lägger av, kan inte använda tungan, kan inte svälja, kan helt enkelt inte röra mig. Men jag läste på biverkningar på mytelase och det är jätteovanligt att detta ska hända, är det inte egentligen så att denna medicinen kanske inte är bra för oss?

Svar: Hej!Innan trodde min ena läkare att jag hade MG, provmedicinerades med Mytelase. Fick mitt första anfall som gjorde att jag blev inlagd på sjukhuset i en månad. Först trodde läkarna på sjukhuset att det var överdos av Mytelasen, men fick börja med den igen och inget hände så det konstaterades att min kropp la av av överansträngning.
Har du gjort EMG-undersökning och allt det där? Jag har diagnosen ME nu och det finns tyvärr inte så mycket att göra åt det. Tror att sjukdomarna kan vara ganska lika med det där att man är så svag och helt plötsligt faller ihop för musklerna inte orkar hålla upp en, men enligt EMG-undersökningarna finns det inget fel i musklerna, att det sittar i hjärnan. Det är så jag förstått iaf. Kanske tar du för stor dos av Mytelasen om den gör dig så dålig?
Hanna Georgii

2013-05-10  11:57:04 

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback