When life gives you lemons, make lemonad!

Publicerat   2012-04-30 13:07:41,  Vardagligt
Så otroligt fint väder idag! Var ute en sväng med Khalissi själv innan och det gick jätte bra, hade löplinan så hon drog inte så mycket. Vi fick dock lite problem, hon kan inte smällta hårstrån.. men vem kan det egentligen, haha? Tur jag hade papper i fickan.

Ser ut som en svinstia här hemma igen och jag ska snart försöka ta tag i det men har fortfarande riktigt ont i axlarna och nacken. Är också riktigt trött, som vanligt. 
Ringde Skatteverket innan, var tvungen att ansöka om anstånd en vecka på min dekleration då jag legat på sjukhus. Fick också beställa en NE-blankett, trodde inte jag skulle behöva ha en sån denna gången. 

Är det Valborg idag? Har ingen koll längre.

I helgen planerade jag och Sebbe för framtiden. Vill inte skriva så mycket om det ännu då jag är lite vedskeplig och tror att om jag skriver eller pratar för mycket om det så kommer det inte ske eller så tröttnar jag på tanken. Men jag tänker på det hela tiden och det kommer bli fantastiskt. Helt andra planer från förut, men något som legat och grott i mig ett bra tag. På onsdag blir det att ringa arbetsförmedlingen och boka tid så slipper dom jaga mig mer.

Nu ska jag ta några välbehövliga andetag, sen ta tag i skitlyan!
Can a once in a lifetime love, find a second chance?

Publicerat   2012-04-30 02:34:00,  Film, Serie & Musik
The Vow - Bästa, på länge! Helt underbar! ♥

It´s fine until it hurts

Publicerat   2012-04-28 23:00:00,  Foto - Djur Foto - Människor & Porträtt Foto - Övrigt
Spenderat dagen hos mamma och pappa. Vi åt grillat och jag var först i bra skick och fotade som tusan, sen pang bom blev jag som ett vrak då nacken och axlarna gjorde så fruktansvärt ont. Tog mig nog lite vatten över huvudet med att duscha, föna och platta håret..

I've been a fool and I've been blindIt's hard to dance with a devil on your back

Publicerat   2012-04-27 19:43:00,  Film, Serie & Musik
Det finns ingen bättre!

Publicerat   2012-04-27 19:35:00,  Foto - Djur Foto - Människor & Porträtt
När katten är borta dansar råttorna på bordet!

Publicerat   2012-04-26 13:02:04,  Vardagligt
Igår var jag på riktigt dåligt humör. Spenderade hela dagen med att städa. Kan inte förstå hur en människa kan stöka ner så mycket utan att ta tag i det?
Var inte roligt att komma hem från flera veckor på sjukhus och behöva städa..

Och detta var bara köket. Resten av hemmet hade rasat samman lika "fint".
We Are Young

Publicerat   2012-04-25 00:43:00,  Film, Serie & Musik
A little miracle

Publicerat   2012-04-25 00:29:00,  Foto - Djur Foto - Natur & Växtlighet
Så skönt att få vara hemma igen! 
Då sjukgymnasterna sa "Träna, träna, träna!" till mig när jag lämnade sjukhuset och tack vare det fina vädret gick vi ut på en långpromenad och kameran fick också följa med och rastas av lite granna :D!

Resten av bilderna kommer hamna på Dayviews!
The mind works in mysterious ways

Publicerat   2012-04-24 10:13:00,  Min Sjukdom
Hemfärd i eftermiddag!

Läkaren var precis här och bekräftade att jag kan åka hem idag. Otroligt skönt efter att ha spenderat snart en månad på sjukhus. 
Nu sa hon igen att jag ska ha fortsatt kontakt med Psyk men att det är bra att jag slutar med Venlafaxin (antidepp)då hon helt plötsligt trodde att det var den medicinen som gjorde att min mens upphörde. Men min mens upphörde minst 2 år innan jag fick Venlafaxin utskrivet. Jag frågade då om Venlafaxinen hade med allt annat att göra också och då svarade hon "Det vet jag inte, men jag vill att du fortsätter ha kontakt med psyk för du kan ju vara orolig över något som du inte vet om. Det undermedvetna fungerar på konstiga sätt".

Jag frågade vad endokrinologerna sagt igår och dom kunde inte hitta något fel, vilket jag tycker är konstigt då jag i fredags fick intrycket av att dom var säkra på att jag hade Hypotyreos typ 2.
Hon ville även att jag skulle sluta ta Pravidel då min mens är tillbaka, men vem säger att prolaktinvärdet inte skjuter upp igen om jag slutar med Pravidel, då är jag utan mens igen och med ömmande bröst.
Läste dessutom lite om Pravidel nu på Fass och den medicinen används även till Parkinssonssjuka då den innehåller dopamin som hjälper mot darrningar, skakningar och muskelstelhet. Kanske därför jag helt plötsligt efter jag fick den inte skakar lika mycket längre eller är mer rörlig. Hur blir jag med det då om jag slutar med Pravidelen? 

Ska allt ha med Venlafaxinen att göra? 
Eller är jag undermedvetet ledsen och orolig? 

Verkligen tillbaka på ruta ett..

All Alone, On The Edge Of Sleep

Publicerat   2012-04-23 14:39:00,  Film, Serie & Musik
Please, somebody save my breath

Publicerat   2012-04-23 14:31:00,  Min Sjukdom
Är så ledsen och besviken nu. Hela helgen har jag varit som på moln i tro om att dom faktiskt hade hittat vad som är fel på mig, äntligen! Men nu är jag bara förvirrad och sårad. Tillbaka på ruta ett.

Överläkaren har tagit över denna avdelningen nu. Hon kom imorse på ronden med ett helt gäng andra läkare och sköterskor. Först ville hon att jag skulle förklara hur dom senaste veckorna varit och hon förstod vad jag menade när jag sa att allt är precis som det varit dom senaste månaderna (senaste året).
Hon sa att alla prover dom tagit sett bra ut, hon hade hört att Pravidelen gjort sitt, att jag fick min mens imorse och då sa hon att allt kommer lösa sig med det. Vad menar hon med det? Att jag kommer kunna gå normalt igen tack vare att min mens är tillbaka? Att jag kommer kunna orka gå upp för trappor som vanligt igen tack vare att min mens är tillbaka? Att jag kommer orka öppna colaflaskan på egen hand tack vare att min mens är tillbaka? Att jag kommer kunna gå ut med Khalissi igen tack vare att min mens är tillbaka?
Sen sa hon att hon vill att Psyk ska komma igen och att jag ska ha kontinuelig kontakt med dom. Sen sa hon att jag kan åka hem imorgon.
Jag frågade om det min vanliga läkare pratade om i fredags, om Hypotyreos, om att endokrinologer skulle komma idag och hon hade inte så mycket att svara på det. Hon ville att Psyk skulle göra sitt.

Jag blev så förvirrad när hon var här att det tog lite tid innan allt sjönk in. Efter någon timme kontaktade jag den ena sköterskan som var med på ronden och jag brast i gråt. Är så trött på att bli behandlad som ett psykfall bara för att läkarna inte vet vad dom ska kolla efter eller inte har nån aning om vad den andra läkaren har gjort. Att dom tar den lättare vägen och dumpar av mig på Psyk. Psykologen som var här och pratade med mig hade pratat med min vanliga läkare och sagt att när jag skrivs ut ska det stå att jag inte är deprimerad, att jag inte ska ha den stämplen utan kunna bli behandlad som vilken annan. Min psykolog på Vuxenpsykiatrin var den som skickade mig till läkare då hon inte kunde få fram att jag led av något psykiskt.

Vad håller dom på med?
Jag orkar inte mer! Ska jag verkligen inte få någon ordentlig hjälp? Ska jag leva såhär i resten av mitt liv bara för det är lättare för dom? Det kan jag inte, det tänker jag inte göra! Jag vill leva ett "normalt" liv! Kan jag inte det, vad är det då värt? Vad är det värt att varje dag ha ont, att inte orka röra sig, inte orka ta hand om sitt eget hem eller ens sin egna hygien? 

Ett steg framåt, hundra steg tillbaka..
I can see it glowing all over your face

Publicerat   2012-04-23 10:35:00,  Foto - Natur & Växtlighet
Shake It Out

Publicerat   2012-04-22 20:18:51,  HemmaTrevligt
Längtar tills vi flyttar och tills jag orkar pyssla och fixa igen. Då ska jag fylla vårt hem med söta pompoms och ljushållare och pynta möblerna med barnsliga knoppar!

Inreda Lagerhaus SysterLycklig
Cruel And Beautiful World

Publicerat   2012-04-22 19:55:00,  Film, Serie & Musik
I Got My Girl!

Publicerat   2012-04-22 19:53:00,  Foto - Djur
"Hypotyreos" ?

Publicerat   2012-04-22 19:47:00,  Min Sjukdom
Tillbaka på sjukhuset. Hemskt nog börjar jag nästan bli van.

Har fått en ny rumskamrat, Angelica åkte hem i fredags samtidigt som jag åkte på permission (kommer sakna henne!). En annan ung tjej. Är glad för att jag inte fått nån gaggig gammal man!

Förra veckan var ett rent helvete. Huvudvärk, nackspärr och illamående.
Vi kom dock på att jag nog kräktes av Kåvepeninen så den fick jag sluta med, fanns ändå ingen anledning att jag åt den. Men huvudvärken och nackspärren fanns det inga svar på.

Fick svar på ultraljudet dom gjorde i ljumsken och det var ingen infekterad hårsäck eller någon annan infektion så dom skulle kolla vidare på det.
Lungröntgen var också bra även så magnetröntgen. 

Min läkare ringde mig i fredagskväll när jag var hemma och berättade lite mer för mig, så nu känner jag mig lite lugnare.
Hon berättade att jag imorgon kommer få en ny läkare, överläkaren som kom till akuten och träffade mig, som kom till Övervakningsavdelningen och även hit till Rehab/Stroke för att se hur det vad med mig. Imorgon kommer även några endokrinologläkare från Karlskrona (specialister inom hormonsjukdomar) och dom misstänker att jag har Hypotyreos men att det inte visats på några prover då imunförsvaret har blockat det. 
Hon sa även att dom vill ha kvar mig på sjukhuset för att jag ska träna upp mig. Kan jag väl gå med på i någon dag, sen vill jag banne mig hem! 
Borreliaprovet vet jag faktiskt inte om dom fått svar på, men jag tror inte själv att det är det.

Helgen hemma har varit bra. Kom dock på att vi har extremt obekväma kuddar i sängen, hårda som tusan! Får bli nya snart.
Khalissi blev så glad när jag kom hem i fredags att hon kissade ner hela hallen. Sen lät hon mig tusan inte vara en meter bort, då började hon pipa och gnälla. Vi la oss och mös i soffan direkt och bara njöt av att ha varandra nära igen! Jane var därimot väldigt svårflirtad. Hon var sur på mig och kom inte för att hälsa för ens efter några timmar.
Vi var ute och gick en runda i går och det var härligt att få komma ut lite fast jag blev väldigt trött så somnade som en stock när vi kom hem. Somnade även efter duschen jag tog senare på eftermiddagen.
Idag har vi varit och ätit middag hos mamma och pappa, men jag fick tyvärr inte i mig mycket. Mådde så illa, som vanligt. Dumma Pravidel!
När pappa körde tillbaka mig till sjukhuset stannade vi till hemma för att lämna av Khalissi och hon tittade på mig så ledsen när hon gick från bilen.. Får tårar i ögonen av att veta att det sårar min lilla tjej så mycket av att jag inte är hemma.
Person I Was Suppose To Be. Now It´s Nothing Left (But Crying)

Publicerat   2012-04-19 21:15:00,  Min Sjukdom
Mår verkligen skit idag. Försöker att inte visa det, men vad hjälper det egentligen? Och vad hjälper det att hålla det inne? 
Mår illa som fan, huvudvärk från helvetet, känns som någon brutit nacken av mig och hällt i massa glödande kol och satt på huvudet igen. Armarna gör ont fram och tillbaka, ibland bär benen mig, ibland inte.

Inte träffat läkaren på 2 dagar. Känner mig bortglömd. Gjorde en magnetröntgen idag, men varför?
Jag vet ingenting. Varför tar dom alla prover, all röntgen, vad tror dom det är, ska jag byta avdelning, vad är det som är fel på mig?

Funderar på att gå på toa och stoppa fingrarna i halsen så kanske illamående försvinner, men då kommer massa andra smärtor istället. Illamåendet kanske inte ens försvinner av det..
Inte ens medicinerna hjälper.

När får jag komma hem? 
Får panik över att ligga här! Jag vill med njuta av våren som börjar titta fram, njuta av god mat, njuta av en bra film, njuta av livet.

Vet inte hur mycket mer jag orkar.
Just keep following the heartlines on your hand

Publicerat   2012-04-19 13:25:00,  Film, Serie & Musik
Way To The Future

Publicerat   2012-04-19 11:32:00,  Foto - Djur Foto - Natur & Växtlighet
Vill inte ligga inlagd på sjukhus mer!

Ena dagen är det si, andra är det så

Publicerat   2012-04-16 22:29:00,  Min Sjukdom
Alvedon, Parvidel, Primperan, Citodon, Ketogan, Kåvepenin och Venlafaxin. Det är medicinerna som strömmar runt i min kropp dagligen.

Fick permission i helgen. Fredagen började helt okej förutom att jag var väldigt trött och mitt ena öga inte hängde med alls, gjorde en EMG-undersökning i Karlskrona som jag ska skriva om mer senare. Fick såklart inte åka hem då jag inte kan gå i trappor riktigt ännu, så fick åka hem till mamma och pappa igen. Det gjorde inte så mycket, god mat och gott bekant sällskap men jag saknar mina flickor och Sebastian. Att få ligga hemma i soffan och mysa med Khalissi, ligga och skratta åt Jane när hon får sina dampryck och att höra Sebbe när han sitter vid sin dator i det lilla lilla datorrummet.
På kvällen var jag väldigt trött och när det var dags att gå och lägga sig fick pappa dra mig upp för källartrappan, både mamma och pappa fick stötta mig in till rummet fast jag hade rollatorn, mamma fick hjälpa mig av med kläderna och jag brast i gråt. Mina ben orkade inte bära mig och jag klarade inte ens av att ta av mig mina egna strumpor.

På morgonen var jag bättre förutom att jag mådde väldigt illa efter jag tagit Pravidelen till frukosten så tog en Primperan och vi bestämde oss för att åka till Skopunkten i Kristianstad för att byta min skor som var för små. Det jag och Sebbe skulle göra när jag fick mitt första "anfall".
Mamma fick hjälpa mig när jag provade skorna, men annars gick allt okej. 
På kvällen började jag få jätte ont i armen, jag försökte ligga och slappna av i sängen men jag fick knappt en blund på hela natten. Efter frukosten på söndagsmorgonen blev det bara värre och värre. Min syster Nettan och hennes dotter Linn kom och hälsade på, men värken försvann inte. Gick för att vila men det var omöjligt och jag brast i gråt igen av smärta och Linn stod och tittade på mig med förskräckta ögon. Mamma ringde till Sebbe och sa att han var tvungen att komma och köra tillbaka mig till sjukhuset. Klockan halv 14 var jag tillbaka, Sebbe fick hämta en rullstol för lilla minsta rörelse gjorde katastrofalt ont. Pappa var också med och han såg så orolig ut..
Två sköterskor kom direkt och meddelade helgläkaren. Hon hade inte tid att komma direkt så sköterskan gav mig en Citodon. Den hjälpte såklart inte. Efter en timme ungefär kom läkaren och hon undersökte mig, gav mig en till Citodon och blodprover togs. Sköterskan hade väldiga problem att hitta nånstans att sticka mig så hon fick kalla på en narkossköterska. Hon lyckades knappt heller och dom fick klämma blod ur ett litet kärl på min hand.
Efter en stund kom jag på att jag hade en ömmande knuta på ca 3 cm i ljumsken och meddelade sköterskan om detta. Hon kallade tillbaka läkaren som kom direkt och hon kände och klämde och såg så förundrad ut. Hon bokade ultraljud för hon kunde inte svara på vad det var men för säkerhets skull fick jag antibiotika, Kåvepenin. 
Senare på kvällen började jag kräkas av smärta och smärtan hade börjat stråla från fingerspätsarna till huvudet.

Imorse när jag blev väckt skulle det tas ett till blodprov för att se om jag kan ha Borrelia. Diego försökte sticka mig i handen, enda stället han såg något kärl men det gick inte så jag fick åka upp till labb. Sköterskan på labb hittade inte heller någonstans att sticka så hon fick mjölka blod ur mitt finger. 
Senare blev det ultraljud i ljumsken och den läkaren kunde inte svara på vad knutan var för något utan att mina läkare fick ge mig det beskedet. Sen blev det en röntgen till av lungorna.
Smärtan ville inte försvinna och när jag väl fick träffa mig läkare hade hon inga svar att ge mig. Hon pratade om att jag kanske skulle flyttas till en annan avdelning och hon ordinerade en starkare smärtstillande tablett, Ketogan. Blev extremt trött av den tabletten men smärtan i armen har nästan försvunnit. Har dock fortfarande jätte ont från axlen upp till huvudet.

Hoppas på en bättre dag i morgon med mer information.
One Of These Days

Publicerat   2012-04-14 22:22:00,  Foto - Natur & Växtlighet
Lite till spelar roll

Publicerat   2012-04-10 20:37:00,  Min Sjukdom

Ligger och kollar på The Big Bang Theory. Försökte logga in på internet innan men tydligen kan inte jag och Angelica vara online samtidigt så jag får förhoppningsvis ett annat lösenord imorgon.

Sov i flera timmar innan och vaknade med mega huvudvärk.
Var helt slut efter sjukgymnasterna hade tränat med mig, fick träna att gå utan rollatorn och att gå i trappor. Jag tror inte att dom vet vad Myasthenia Gravis är för slags sjukdom. Dessutom är jag jätte rädd för att överanstränga mig så jag blir jätte dålig igen. Och även om jag känner att jag klarar av vissa saker för stunden blir jag ändå onaturligt trött efteråt.

Jag har även gått upp ännu mer i vikt. Jag vill inte gå upp mer nu! Även om det knappt var ett kilo så kan jag verkligen inte förstå hur och varför..

Fått tid i Karlskrona på fredag för en EMG. Även börjar med Pravidel nu. Läkaren hade sagt till sjuksköterskan att jag antagligen kommer bli väldigt trött av den och då sa hon tillbaka "Kan hon verkligen bli tröttare än vad hon är nu?".

Nej, nu ska jag kolla på House sen sova.

Kalla Fötter

Publicerat   2012-04-09 22:11:00,  Min Sjukdom

Är tillbaka på sjukhuset. Sebbe körde tillbaka mig vid 19-tiden efter en underbar påskhelg hos mamma och pappa.
När jag kom hit låg den gamla damen i rummet bredvid och skrek som vanligt. Sen låtsades en gubbe (ja, jag kallar honom för gubbe då vi bott grannar med honom förr och han är en riktig ass) ramla precis utanför min och Angelicas dörr. Sen puttade han ner en stol och började skrika på personalen som hade fullt upp med annat. Sen satt han där i sin rullstol och fortsatte skrika på personalen och ringde runt till folk och gnällde över att han "ramlat". Synd att han måste fejka olyckor och skador för att få uppmärksamhet, räcker väl att han är på sjukhus.
The glory med att ligga på Rehab-Stroke.

Fryser som tusan om mina fötter, får ont i fotlederna av det.
Ska bli spännande att se vad som sker i veckan och framförallt när jag får åka hem. Vill vara hemma nu..

När hjärnan vill

Publicerat   2012-04-08 20:22:00,  Min Sjukdom

Men kroppen kan inte.

Är lite rädd nu när jag äter Mytelasen. Kommer på mig själv med att se hur bra jag kan svälja. Har inte fått in att det faktiskt kanske var min kropp och inte medicinen..

Easy Come, Easy Go

Publicerat   2012-04-06 12:29:00,  Min Sjukdom

Ligger just nu på kökssoffan hos mina föräldrar. Fick permission ändå, helt underbart!
Fick åka hem igår kväll och överaskade mamma och pappa, dom trodde ju som jag att jag bara skulle få några timmars permission. Men hem fick jag inte åka då vi har så många trappor.
Mytelasen är åter insatt. Träffade min läkare innan jag åkte hem och hon hade varit i kontakt med min andra läkare, han som satte in Mytelasen från början. Dom är både överens om att jag ska börja med Mytelasen igen då jag mådde bättre med den än utan.
Den läskiga tanken nu är ju att det faktiskt inte var Mytelasen som nästan tog livet av mig förra fredagen, utan att det faktiskt var att jag körde slut på mig själv. Trodde aldrig att jag skulle kunna bli så dålig..

Medicinen mot det överproducerande hormonet Prolaktin fick tyvärr vänta. Det hade väl blivit nått stul så apoteket hade inte fått nått recept. Tydligen är min kropp redan väldigt inställd på att bli gravid men i och med att jag inte har någon ägglossning kan jag såklart inte bli gravid, men när jag börjar äta medicinen mot det får jag akta mig! Kommer inte orka med att vara gravid och ha barn som det är just nu.

En kurator kom och pratade med mig igår också och frågade om jag behövde hjälp med något, hon hade hört att vi bådde på en väldigt oläglig plats så nästa vecka kommer intyg skickas till Karlshamnsbostäder så vi får en mer anpassad lägenhet och hon skulle ta kontakt med arbetsförmedlingen och hon skulle sjukskriva mig.

Snart ska mamma hjälpa mig att ta en dusch, sen blir det påskfirande! Min farbror och hans fru kommer på besök och det är så länge sen jag träffade dom!

Don't go

Publicerat   2012-04-05 12:38:00,  Min Sjukdom

Idag har jag väldigt ont i käkarna och huvudet. Armarna gör ont fram och tillbaka (kan dom inte bara bestämma sig?).

Var på Gynundersökning innan och träffade en väldigt trevlig dansk läkare. Förstod inte riktigt vad han sa ibland men det gick bra ändå. Han hade ett svar till mig, det är strul med min Hypofys. Den överproducerar ett hormon som gör att jag inte får någon ägglossning och som till och med kan göra att jag börjar producera mjölk i brösten! Blir medicinering för det i minst 2 år men han ville att medicinläkarna gör en ordentlig utredning av Hypofysen för det brukar alltid vara nått som är galet om den producerar för lite eller för mycket hormon. Kanske en pytte pytte liten tumör som trycker på som är svår att se om man inte vet vad man letar efter.
Även om det inte visade sig vara felfritt är det ändå skönt att jag faktiskt fått svar på varför jag inte haft mens på flera år och varför mina bröst gjort ont och förvandlats till ett par bomber.

När jag kom tillbaka ville sjukgymnasterna leka med mig men jag sa att jag inte orkade. Sen kom min läkare och frågade hur det gått på Gyn. Blir tyvärr ingen undersökning i Karlskrona idag så jag får stanna här över påsk och nästa vecka. Får inte ens permetion över påsk som dom sa först utan det blir nog bara några timmar på dagen.
Hon vill även sätta in Mytelase igen då hon börjar bli mer säker på att jag har Myasthenia Gravis och pga att jag mådde bättre när jag tog den än vad jag gör nu. Men läkaren kommer sen igen så får jag se vad som händer.

Cursed Poison

Publicerat   2012-04-04 21:59:00,  Min Sjukdom

Inte uppdaterat på några dagar.
Jag lever, men jag trodde jag skulle dö.

Befinner mig just nu på sjukhuset. Varit inlagd sen i fredags.
Fredagen började bra, jag var ganska pigg, hade inte ont nånstans och jag och Sebbe skulle åka till Kristianstad när han kom hem från jobbet. Jag började städa och diska så gott jag kunde vilket också gjorde stora resultat. Jag såg en ren och skönt fredagskväll framför mig. När jag var klar tog jag en Mytelase 2 timmar tidigare än vanligt då dosen skulle höjas. Jag vilade ca 10 minuter i soffan innan jag gick in i duschen för att hinna vara klar tills Sebbe kom hem från jobbet. I duschen började jag få väldigt ont i mina armar och axlar och efter en stund började ögonen bete sig konstigt. Fick svårt att koncentrera blicken, dubbelseende och det kändes som ögonen vibrerade. Gick ut ur duschen och kände mig väldigt udda. Började klä på mig och svettades som en tok. Tänkte klä på mig ordentliga kläder iaf då det var ett tag sen, så på med bh'n och en skjortklänning. Gick till mobilen för att skicka ett sms till Sebbe och säga att jag inte kunde gå ut med Khalissi, gick och "borstade" håret. Hade då fått ett svar av Sebbe i HeyTell att jag skulle koppla Khalissi och möta honom vid dörren. Jag kunde verkligen inte koppla vilken dörr han menade och jag insåg att jag bara blev sämre och sämre. När Sebbe kom hem satt jag i soffan. Tårarna rann, salivet flödade i munnen och jag mådde snabbt värre. Sebbe frågade hur det var med mig och jag kunde inte prata. Började dregla och upptäckte att jag inte kunde svälja, det kändes som jag hade ett stort hål i halsen och jag var som förlamad i kroppen. Sebbe ringde 1177 och hon sa att jag var tvungen att komma till akuten. Sebbe drog upp mig ur soffan och jag minns att han frågade mig om jag ryckte med käken och handen med flit.
Jag kunde såklart inte gå ner för trappan själv så när Sebbe insåg att det skulle ta för lång tid bar han mig ner till bilen. När vi kommer till akuten blir det full rulle på en gång och jag kände mig som en gelemask. Tester togs, läkare undersökte mig, Överläkaren kom och pratade med mig och då hade jag blivit lite bättre. Hon förklarade att jag skulle få stanna på sjukhuset över helgen, lungorna skulle röntgas, hjärnan skulle röntgas och massa andra prover skulle tas och skickas till Karolinska i STHML.
Blev rullad till röntgen för att röntga lungorna, sen vidare till Övervakningsavdelningen. Fick eget rum med tv och värsta lyxen!

Lördag
På morgonen togs massa blodprover som skulle skickas till Karolinska. Sjuksköterskan sa att jag skulle känna mig speciell för dom 15 åren hon jobbat har hon aldrig behövt ta blodprover som skulle skickas dit. Resten av dagen var ganska lugn. Mamma och pappa kom och hälsade på, och lite senare kom min syster Nettan och hennes dotter Moa och hälsade på.

Söndag
Då det var helg hände inte så mycket. Jag och Sebbe tog en rullstol och körde runt på hela sjukhuset och inspekterade. Jag var ganska redo att åka hem under morgondagen även om jag inte kunde gå riktigt.

Måndag
På morgonen var det rond och Överläkaren kom till mig igen. Hon babblade på om både det ena och det andra. Fler prover skulle tas, jag skulle träffa en Psykolog och gå på Gynundersökning. Och hem, det skulle jag då inte!
Lite senare på dagen efter fler blodprover tagits och en kanyl satts i handen på mig åkte jag för att göra en MR av hjärnan. Var ganska otäckt att ligga där i då det lät så himla mycket och jag har en fobi för bankande ljud (konstigt, jag vet..men av en viss anledning) men i och med att jag lyckades ligga så still gick det ganska snabbt. Efter det blev jag flyttad till Rehab/Strokeavdelningen. Jag såg då inte fram imot att hamna där då det var där mormor dog. Fick dela sal med en dam som fått en stroke och hon gjorde bara massa stönande ljud hela tiden. På kvällen togs det mer blodprover.

Tisdag
Fler blodprover togs. Sjukgymnasterna kom och det konstaterades att jag var väldigt svag. Överläkaren kom och kollade till mig. En specialistläkare kom och förklarade läget för mig. Dom ska verkligen ta reda på vad som är fel på mig, varför jag är så svag och trött, varför jag inte har någon mens, varför jag gått upp 20 (!) kilo på ett år. Hon pratade om Myasthenia Gravis och sa att dom först trodde att jag tagit överdos av Mytelase men att jag också kanske blev så dålig i fredags för att jag helt enkelt körde slut på mig själv. Hon skulle boka tid till Gyn och en tid för en undersökning i Karlskrona, en undersökning som helt enkelt ska fastställa om jag har Myasthenia Gravis eller inte. Den undersökningen skulle gå till som så att elektroder sätts på mina armar och ben och den mäter överföringen mellan nerv och muskel. Men hon trodde även att jag kanske hade nått fel på hypofysen med tanke på mensen och min viktuppgång och med tanke på att jag hade fel på hypofysen när jag föddes.

Onsdag
Blev väckt halv 8 då det var dags för arbetsterapi. Jag var så trött och blev så irriterad. Jag sa att jag ville duscha, så bort till duschen bar det av. Det gick bra även om jag fick hålla i mig i allt jag fick tag på och i duschen fick jag sitta ner. Sen skulle jag gå bort till matsalen för att äta. Efter det vandrade jag tillbaka helt slut till min säng och somnade som en stock! Hade jätte ont i ena armen. Blev senare väckt av sjukgymnasterna igen och jag skulle träna att gå med rullatorn. Jag var så trött! Fick lägga mig igen och kolla på House (ja, kanske inte bästa serien att kolla på när man ligger sjuk på ett sjukhus). Sen kom sjuksystrarna och sa att jag skulle gå på arbetsterapi. Orkade inte gå hela vägen så fick sätta mig på rollatorn och vila lite. Väl där borta skulle vi mäta min handstyrka. Vanliga värden för en kvinna i min ålder som är högerhänt är Höger Hand: ca 300, Vänster Hand: ca 250 och jag hade Höger Hand: 51, Vänster Hand: 21. När jag kommit tillbaka till min säng kom läkaren och sa att jag fått tid på Gyn imorgon men att Karlskrona också hade sagt att jag kunde komma så får hoppas att det inte krockar så jag kan göra båda. Sen kom min bror och hälsade på.
Nu ligger jag och småskakar i benen och mina händer har domnat av. Vet inte när jag får åka hem men har iaf fått permetion över påsk. Men jag hoppas såklart att jag får åka hem imorgon.

Jag är glad att jag har världens bästa sambo som kommit och hälsat på varje dag, försett mig med godis och cola och kört rally med mig i rullstol här i sjukhusets korridorer! Hade han inte kommit hem när han gjorde hade jag med säkerhet inte varit här idag.
Nu ska jag kolla på ett avsnitt av House sen sova för morgondagen väntar med massa saker som ska göras.