Dumma häxa!

Publicerat   2012-08-17 11:32:00,  Foto - Natur & Växtlighet Min Sjukdom
Jag har alltid haft en livlig fantasi, det vet nog dom flesta som känner mig. 
Igår kväll när jag hade gått och lagt mig tänkte jag på att det är en häxa som styr mitt mående. Ja, det måste vara en häxa som styr denna skiten! 
Hon står där med sin vårta på näsan och rör med sin stora träslev runt runt i en jätte gryta framför sig. 
Grytans innehåll puttrar och ryker! Häxan plockar fram små flaskor och glasburkar med innehåll bara hon kan uttala. Hon skvätter i lite fräsande vätska i grytan samtidigt som hon skrattar och jublar över sin idioti och förmåga att ge människor smärta. Hon kryddar grytan med röda blad, blåa blad, svarta blad och kacklar "Idag ska hon må lite si, lite så! Och ja, titta vad jag hittade här! Detta ska bli kul att se, mohahahaha!"
Grytan står i ett hörn och puttrar och ryker hela dagarna, hela nätterna och ibland kryddar häxan på lite extra och vissa dagar rör hon runt så häftigt med sin stora träslev att grytans innehåll skvätter över kanten..
 
Och där kunde jag inte tänka mer, fruktansvärda jävla skitdag! Både igår och idag, det känner jag på mig.
Jaja, hoppas alla har en trevlig fredag i det fina vädret! Ut och njut för mig med!
 
På gatan där jag bor.

Publicerat   2012-08-14 21:18:00,  Foto - Natur & Växtlighet Min Sjukdom
Rubriken har nog inget med inlägget att göra, men sån är jag!

Ser att jag inte skrivit något om min sjukdomsprognos på ett tag. 
Har nu ätit Levaxin sen i mitten av Maj. När jag träffat läkaren på Vuxenpsykiatrin trodde jag att jag skulle få sluta äta Levaxin då jag inte märkte någon skillnad, men min vanliga läkare ville ta blodprov och mäta TSH-nivån och vad visade blodprovet? Ingen skillnad, vilket tyder på Hypotyreos (antagligen typ 2 då det inte syns på blodprovet, och då sitter felet i cellerna), så dosen höjdes och nu ligger jag på 100 mg. 
Idag tog vi nytt blodprov och nästa vecka ska jag till min läkare igen för att se hur det ligger till denna gången. Antagligen blir det att höja Levaxin-dosen igen. 
Jag känner mig lite piggare faktiskt. Inte normalt pigg, men jag har inget jätte stort behov av att sova på dagen. Jag har inte lika mycket huvudvärk som innan och jag har lite lättare för att koncentrera mig. 
Men tyvärr tror min läkare att jag lider av Fibromyalgi också då mina smärtor är som dom är och inte stämmer överens med Hypotyreos-smärtor. Dessutom är det ganska vanligt att man har Fibromyalgi om man har Hypotyroes. Vill bara skriva att Fibromyalgi inte är en reumatisk sjukdom som man länge trott, utan det är en neurologisk sjukdom. Felet sitter i hjärnan, i smärtcentra, och det är det som gör att smärtorna vandrar runt i kroppen och pga att det inte är en "riktig" smärta är det också väldigt svårt att hitta smärtlindrande mediciner som hjälper. 
Ville bara skriva det då det är många som rynkat på näsan när jag sagt att jag antagligen har Fibromyalgi då det setts som en "kärringsjukdom" och att det innan varit klassat som en reumatisk sjukdom har folk tyckt det varit konstigt när jag sagt att jag kan ha ont överallt och helt utan anledning och inte bara i exempelvis handlederna eller i nacken som endel säger att Fibromyalgi är.

Så det är så det ligger till nu. Förhoppningsvis får jag väl medicin mot Fibromyalgin snart också så jag kan börja leva igen. Vill ju gärna börja leta efter rätt medicin så snart som möjligt då det kan ta lång tid. 
 
Pinterest

Publicerat   2012-08-13 23:59:10,  Vardagligt
Har egentligen ingen aning om vad sidan är till för osv, men nu har jag även Pinterest (väldigt märkligt namn) och där hittar ni mig här.
 
No Poo!

Publicerat   2012-08-13 19:54:51,  Hår, Hud & Naglar
Idag ska jag börja med No Poo-metoden, eller på svenska, Balsammetoden. Jag har inte läst på så mycket om det men för en snabb sumering, hårvård utan schampoo. Schampoo torkar ut håret och balsam ger det fukt och stänger in fukt och ger håret sin naturliga glans och form. Det är lite krångligt då man måste hålla sig inom dom godkända produkterna, hitta rätt produkter för sitt hår och ha tålamod! 
Men det här ska vi fixa, inte sant :)? Fick även med Sebastian syster Julia då både hon och jag pratat om att prova Wen, men så hittade jag istället Balsammetoden som är så mycket billigare!
Kräftskiva hos mor och far

Publicerat   2012-08-11 23:25:00,  Foto - Ätbart Vardagligt
Vi var bjudna på kräftskiva hemma hos mamma och pappa, vilket jag såg väldigt mycket fram imot!
Var lite trött när vi kom dit, men hade det trevligt. Mitt i maten och alla snapsvisor öppnade himlen sig (varför säger man så egentligen, himlen är ju helt täckt med mörka moln?) och jag kände hur det började göra ont både här och där och tröttheten blev snabbt ett stort problem. Jag och Sebbe bestämde oss för att åka hem, tråkigt nog. Gör jag inte vad kroppen säger får jag bita i det sursura äpplet dagen efter! Mamma skickade med oss massa räkor och kräftor och paj så det har jag mumsat på. Inte som förr dock, då kunde jag sitta i timmar och äta kräftor, men nu orkade jag inte sitta och pilla mig igenom dom. Får bli imorgon med!
 
Det gör bara så ont då jag vet hur mycket skillnad en människa kan göra

Publicerat   2012-08-11 01:43:41,  Lite På Djupet
Nu var det ett tag sen jag skrev något igen, men händer det inte mycket mer än trötthet och smärtor i sin vardag finns det kanske inget att dela med sig av heller.

Men förra helgen fick jag lätta mitt hjärta lite. Det är nämnligen en sak som legat och grott i mig ett tag men jag har aldrig tagit upp ämnet, dels för att ingen annan gjort det (så varför skulle dom vilja höra vad jag hade att säga) och för att jag inte alls haft någon aning om hur jag skulle formulera mig.
Förra helgen var min farbror och hans fru på besök hos mamma och pappa. Vi grillade och hade det trevligt, pratade om semestrar vi varit på och på något lustigt vis snubblade vi in i ett samtal om familjebarnen och kontaktbarnen som bott hos mamma och pappa. Det var en liten tjej som bodde hos mamma och pappa i mer eller mindre ett halvår innan hon flyttade hem till sin pappa igen och det är just denna lilla tjejen som jag haft så mycket tankar om. Hon var en helt underbart gullig tjej med mycket förstånd och ödmjukhet i sin själ och jag har så dåligt samvete över hur jag var mot henne. Jag har länge funderat på varför jag betedde mig som jag gjorde mot henne och jag vet att mamma och pappa inte var särskillt stolta över mig. Jag hade varje dag dåligt samvete över det men jag kunde inte, hur mycket jag än försökte, göra det annorlunda. Hon ville umgås med mig, ha min bekräftelse och det är nu jag inser varför jag inte kunde vara den hon behövde, den hon förtjänade. 
Några månader innan hon flyttade hem hos oss dog min barndomsvän. Jag hade, på något konstig vis (eller kanske inte så konstigt vis), väldigt stora skuldkänslor över hennes död. Jag hade ännu inte bearbetet min systers död och hade det jobbigt att känna mig säker i mitt tonårstänkade. Jag hade en väldigt jobbig period och livet var inget jag skattade högt. Hade precis börjat rota runt i livet med en psykolog, ett självmordsförsök (som ingen visste om) och sen flyttar denna lilla tös in allt mitt kaos. Hon ville och behövde ha mig som en syster, men hur skulle jag kunna ge henne det när jag var helt oförmögen att ge mig själv någonting. På hösten var vi tvungena att avliva min älskade hund Wilma som på sätt och vis satte mig på fötter igen ett år efter min systers bortgång och lilla Anna kände sig så delaktig, vilket hon såklart var, men jag ville inte att hon skulle vara det. Jag kände att allt som betydde något för mig försvann på dom mest orättvisaste sätten och det var ingen annan som kunde känna som jag, den extrema tomheten, och jag ville inte heller dela med mig. Jag kunde inte.

Idag, samtidigt som jag har ett väldigt dåligt samvete över hur jag behandlade Anna så förstår jag mig själv och kanske inte borde straffa mig så hårt för det. Det gör bara så ont då jag vet hur mycket skillnad en människa kan göra..