Myastenia Gravis

Publicerat   2012-02-28 23:38:00,  Lite På Djupet Min Sjukdom
Var hos läkaren imorse klockan 9. Fick provresultat på proverna dom tog för 2 veckor sen om Cushing Syndrom. Det visade normala värden kortisol så Cushing kunde det inte vara, vilket är skönt. Blev ganska upprörd när jag börja läsa om vad Cushing Syndrom är för sjukdom. Men nu känner jag mig lite lugnare, men frågan är fortfarande vad jag lider av. 

Min läkare misstänker Myastenia Gravis. Är en väldigt väldigt ovanlig autoimmun muskelsjukdom, 1 på 100 000 drabbas av det.
Finns inga direkta prover att ta på detta så ska provmedicineras nästa vecka under uppsikt, men först måste jag sluta helt med Venlafaxinen så fick hämta ut 37,5 mg av den innan på apoteket och jisses så dyrt allt ska vara! Ju mindre doser man hämtar ut, dessto dyrare blir det. Låter inte rimligt, men så är det tydligen.
I och med att Myastenia Gravis är så ovanlig sjukdom finns det såklart ingen medicin inne på apoteket, så den fick dom beställa och det tar mer än en vecka att få in. 

På sätt och vis hoppas jag att det är denna sjukdomen så jag får min medicin och kan gå vidare i mitt liv, äntligen!
Även om jag får tugga medicin flera gången om dagen i resten av mitt liv och får genomgå fler prover så vill jag bara gå vidare. Kommer aldrig kommer kunna leva ett helt normalt liv, men då vet jag åtmindstånde vad som är fel. 

Trött på att inte orka saker, vardagliga saker! Orkar inte diska, inte städa, inte gå ut med Khalissi, gå en runda på stan, träffa folk, knappt ens duscha. Duschade innan och nu har jag ont i armarna, händerna, axlarna och höften känns som den hoppat ur led. Av att duscha!

Nu ska jag sluta gnälla och ta ett lugnande bloss, eller nått!
Kommentarer

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback