För mig är du en vanlig människa

Publicerat   2012-07-04 21:52:00,  Min Sjukdom
I går var jag hos en läkare på Vuxenpsykiatrin som jag inte träffat förr. Sjukhuset hade skickat en remiss dit och ville ha en psykläkares utlåtande om jag led av någon psykisk sjukdom så tyvärr hade jag inte så mycket val än att ta mig dit.
Min psykolog hade sagt till mig att det kanske var en dum idé då han läst min journal och redan sagt att min trötthet och värk osv hade med psyket att göra. Men han var inte så dum faktiskt.
Vi pratade i lite mer än 1 timme och först var jag såklart nervös för att bli dömd som ett psykfall igen och då sa han "För mig är du en vanlig människa". Samtalet slutade med att vi bokade en ny tid (fast planen bara var ett möte) men både han och jag kände att vi behövde träffas igen, och han skulle ta kontakt med min läkare på sjukhuset och på kliniken jag går till. 

Han började prata om sjukdomen Kronisk Trötthetsyndrom, som numera heter Myalgisk Encefalomyelit (ME) och den har jag själv haft misstankar på då alla symtom stämmer till punk och prickar. Ganska läskigt faktiskt, och han sa att på av det jag berättade hade han kunnat sätta diagnos direkt och ge mig den medicinen jag behövde, men i och med att det är en annan läkare som är ansvarig vill han inte lägga sig i mer än att ta kontakt med min läkare och berätta vad han tycker. Ganska viktigt att jag får hjälp mot den sjukdomen så fort som möjligt då många symtom kan bli livslånga och ingen medicinering hjälper. Eller ja, det är en livslång sjukdom, men vissa symtom blir svårare att kontrollera om man inte behandla det snabbt.

Ibland går det framåt, ibland bakåt. Men nu, framåt?

 

Ursäkta frånvaron!

Publicerat   2012-07-01 21:42:49,  Vardagligt
Får be om ursäkt för att jag har varit så frånvarande från bloggen, men det är fullt upp hela tiden!
Vi har precis fått nycklarna till den nya lägenheten och där har det börjats läggas nytt golv. Här hemma är det en enda röra, jag har precis målat vitrinskåpet vilket jag upptäckte att jag inte lyckades så bra med (målade hyllorna för sig, och målade på fel sida så den omålade kanten är utåt!), ska börja måla en byrå, sen ska det målas lite på väggarna och gaderoberna och i den nya lägenheten ska det målas med då någon bara grundat på en mörk tapet :/ (?). Ja, och sen är det läkarbesök hit och dit..

Och just det, när vi flyttar kommer vi inte ha något internet på typ 4 månader då tele2 gjort något heltokigt!
Men det löser väl sig nångång..