He tore me apart because I really loved himHe took my heart away and left me to bleed out

Publicerat   2012-03-30 13:03:00,  Film, Serie & Musik
This is how we roll!

Publicerat   2012-03-30 00:18:00,  Foto - Djur Foto - Människor & Porträtt Foto - Övrigt
Såhär sover tydligen jag och Khalissi på morgonen. Khalissi spretar på alla håll och kanter och vräker sig medans jag ligger intryckt i vägen och håller för öronen. Hm..

Bytt är nytt

Publicerat   2012-03-29 23:28:25,  Outfits & Shopping
Bytte den gröna jackan jag köpte i helgen när jag var på stan med min syster.
Det hade fortfarande inte kommit ut några nya jackor men prova en trenchcoat på Cubus, men den var inte så bekväm (och den senaste tiden ska allt vara bekvämt för att jag ska kunna ha det på mig) så fick bli samma parkas fast i beige istället.

"Diagnos"

Publicerat   2012-03-29 23:19:00,  Min Sjukdom
Var hos min läkare i morse. Han frågade om hur det gått med medicinen och han tyckte det bara var bra framsteg. Nu är det en remiss skickad till neurolog och där kommer en diagnos ställas plus en massa tester och röntgen.
Min läkare sa att om han hade kunnat hade han ställt diagnos idag, men han kan inte det då det är en sjukdom inom speciallmedicin.
Dosen på medicinen kommer höjas och jag börjar imorgon till 1 tablett/4 gånger dygnet sen 1 tablett/2 gånger dygnet + 1 1/2 tablett/2 gånger dygnet. Sen får neurologen säga hur mycket jag ska ta.

Känns konstigt. Jag berättade för min läkare idag att jag är nervös nu när det är en remiss skickad till en annan läkare. Även om han säger att han är säker på att jag har Myasthenia Gravis då jag svarar positivt på medicinen så är jag rädd för att någon annan läkare kommer säga att jag inte har det.
Jag har varit med om det så många gånger förr. När jag sökte för att jag fått rosfeberutslag igen sa läkaren att jag bara hade fått för mig att jag hade rosfeber och att jag aldrig hade haft det fast jag var jätte sjuk när jag bodde i Trollhättan och läkarna där var jätte oroliga för mig och när jag sökt för att jag mått dåligt och haft ont osv har jag bara fått svaret att jag är depprimerad och fått antidepp.
Min läkare idag förståd att jag är orolig men sa att om jag skulle komma till en sån dålig läkare skickar han mig till någon annan.

Jag struntade i att sjukskriva mig idag. Tänkte att det är bättre att jag får en diagnos först, sen ta reda på av en läkare som är lite mer insatt ifall det är någon mening eller om jag faktiskt kan jobba.
Men det är ett senare beskymmer.
Mytelase

Publicerat   2012-03-28 23:22:00,  Min Sjukdom
Tagit Mytelase i 6 dagar. Så hur har denna veckan varit?

Jag ska ta tabletten 3 gånger/dygnet. Ändrat tiderna till 8-16-24. På morgonen har jag svårt för att komma upp och väljer istället att strunta i medicinen. Har gjort det i två dagar nu och det har inte varit bra kan jag säga.
Igår tog vi en promenad efter Sebbe kom hem från jobbet. Klockan var då halv 4 och jag tar då medicinen för att slippa ha med mig den. Promenaden började bra, gick ju sakta men snabbare än vad jag brukar gå. Vi kollade in ett ställe där vi hoppas att vi får lägenhet, sen gick vi ner till Näsviken och njut i solen. Jag försökte fota lite vårblommor men mådde ingen vidare så fick nog ingen bra bild. På vägen hem började jag få ont i benen och kände mig totalt kraftlös. Hela kvällen var jag trött och hade extremt ont i benen. Kunde inte somna för ens klockan 5 i morse.
Idag när klockan ringde 8 och det var dags för medicinen struntade jag i det igen. Sebbe väckte mig vid halv 11 och gav mig medicinen. Då fick jag biverkningar, svettades, stort salivflöde i munnen, kass i magen och ögonen knäppade sig totalt! Så vad har jag fått ut av det? Ta medicinen dom tider den ska tas!

Jag har märkt skillnad på att jag gå bättre, snabbare och jag orkar lite mer än innan. Ibland orkar jag skruva av korken på colaflaskan, öppna snusdosan eller som nu, sitta vid datorn utan att huvudet är extremt tungt. Har också märkt att mitt ena ögonbryn/ögonlock inte är så hängigt längre som det var innan.

Nu har jag dock väldigt ont i mina handleder och hade behövt ta en dusch så slutar här.
Inaktiv.

Publicerat   2012-03-28 23:05:42,  Lite På Djupet
Varit inaktiv här i några dagar, men jag har inte haft något vettigt att skriva.

Var på Vuxenpsyk idag. Vi började prata ifall jag satt mig in mentalt på att jag kanske får leva med denna sjukdomen i resten av mitt liv, att jag kanske aldrig kommer kunna jobba igen, är Sebastian med på detta, hur ska vi klara oss ekonomiskt?
Jag har nog inte fattat det riktigt ännu, har ju inte ens fått någon diagnos ännu. Men jag har ju reagerat positivt på medicinen och hade min kropp inte behövt den hade jag antagligen mått dåligt av den.
Hur jag ska kunna leva med det i resten av mitt liv får jag väl lära mig, det viktigaste just nu är att vi hittar en ny lägenhet som är med anpassad då jag inte kan gå i trappor eller ibland stå och duscha eller diska.
Om jag aldrig kommer kunna jobba igen och hur vi ska klara oss ekonomiskt går hand i hand.
Jag hade en egen frisörsalong, ett eget företag, enskild firma. Jag har ingen aning om hur det går till om hur jag ska vara sjukskriven eller bli förtidspensionär. Herregud, förtidspensionär vid 25 års ålder. Pia på vuxenpsyk ringde till Försäkringskassan efter vi kollat runt på deras hemsida efter svar, men vi fick inte fram så mycket där, så imorgon ska jag be min läkare att sjukskriva mig så får jag se ifall Försäkringskassan berättigar mig sjukpenning. Om dom inte gör det vet jag varken ut eller in. Fick tips om att ta kontakt med kommunen och få ett ombud som hjälper mig med allt jag ska ha rättigheter till. Man kan ju annars lätt bli knäppt på näsan om man inte har någon kunskap om det hela.

Om Sebastian är med på detta? Jag tror det, men hur ska jag egentligen kunna veta. Det vet bara han, och kanske inte ens han vet ännu. Jag vet bara att jag inte vill stoppa honom från saker han kanske vill göra pga att jag är sjuk eller för att vi kommer vara fattiga. Vill heller inte att han ska känna sig som min vårdare istället för sambo och fästman. Han förtjänar bättre än så.

Imorgon blir det läkarbesök igen, som vanligt.
Köpt vårjacka

Publicerat   2012-03-24 23:28:10,  Outfits & Shopping
Köpte en vårjacka idag när jag var på stan med syster. Nettan och Janet fick hjälpa mig att få på den och dom tyckte den var snygg både i färgen och passformen. Själv kände jag inte för att titta mig i spegeln.

Tog den gröna, men vet inte om jag ångrar det. Ville ha en beige jacka, så vet inte om jag ska byta.

När det inte blev som det skulle.

Publicerat   2012-03-24 23:23:47,  Lite På Djupet
Var på stan idag med min syster, hennes svärmor och min lilla systerdotter Linn.
Mådde ingen vidare men jag behövde ut och få lite frisk luft. Vi gick i affärer och fikade på Esters. Har aldrig fikat där och ja, det var väl inget jätte speciellt med det.
Jag fick en födelsedagspresent av Netta, en plånbok en gröngudligt skinn. Jätte söt och det är en sån plånbok jag funderat på att skaffa mig!

Är redan trött på att äta medicin. Venlafaxinen var liksom okej, den tog jag innan jag gick och la mig, men nu måste jag ha ett alarm ställt, annars glömmer jag. Det är inte ens en lätt tablett att ta då den smakar så illa.

Vet inte om jag gnäller över medicinen då det inte riktigt slagit mig ännu att jag kommer vara sjuk resten av mitt liv, att jag aldrig kommer fungera normalt igen.
Märker ju att medicinen fungerar. Tar nog för liten dos, men hade jag inte tagit medicinen hade jag inte ens kunnat gå ute på stan en liten runda, inte orkat sitta och fika och vara någorlunda social.

Sebbe är på födelsedagsfest för sin lillasyster. Jag hade gärna velat följa med, men tog ut mig för mycket tidigare idag. Han stack iväg vid 19tiden, och jag somnade som en stock i soffan direkt. Vaknade av mitt alarm klockan 22 och jag ville verkligen inte vakna. Men medicinen skulle tas och flickorna (djuren) ville ha mat och snacks. Fixade lite till mig själv med. Grönsaker med dip. Men nu ångrar jag nästan att jag gjorde det då jag är så trött att jag funderar på att gå och lägga mig. Är helt yr och det är jobbigt att andas.

Ska försöka klippa mamma imorgon. Önska mig lycka till!
Önskad OOTD

Publicerat   2012-03-23 21:04:10,  Outfits & Shopping

Untitled #3


Untitled #3 by hanna-georgii featuring kendra scott jewelry
Vårjacka

Publicerat   2012-03-23 19:40:17,  Outfits & Shopping
Letade efter en vårjacka innan. Det har blivit pangvarmt och svettas ju som en liten gris i vinterjackan.
Hittade jag någon jacka då? Nej, det verkar inte som dom kommit igång med det i butikerna ännu.
Hittade någon som var lite fin på Cubus, men jag var lite osäker så orkade inte ställa mig i kö och kanske få gå och lämna tillbaka den sen om jag ångrar mig.

Beställde en söt jeansjacka på La Redoute för 249 kr. Som hittat!
Men ska ha en längra jacka också, något varmare.

Dag 1 1/2

Publicerat   2012-03-23 19:34:00,  Min Sjukdom
Fick gå upp klockan 6 imorse och ta min medicin. Först när klockan ringde kände jag för att skälla ut Sebbe. Varför hade han ställt sitt alarm på klockan 6? Det ringer så bra ändå alla andra tider han ändå inte går upp. Men efter ett tag fattade jag att det var mitt alarm!

Mytelase smakar verkligen blää! Men dricker jag mycket vatten när jag tar den så försvinner smaken ganska snabbt.
När jag väl gick upp vid halv 11 kunde jag nästan gå normalt. Hade inte ont nånstans och det var ju verkligen en upplevelse! Efter jag varit vaken en stund började träningsvärken göra gårdagen påmind och värmen i lägenheten gjorde att jag fick smått panik. Svettas på så bra av medicinen och jag ville bara ut!
Fick vänta nån timme sen tog jag och Sebbe en fika ute på stan. Khalissi fick följa med och det är alltid lika pinsamt när jag håller i kopplet och Sebbe går lite framför för då drar Khalissi allt hon kan och mina ben viker sig under mig. Människor kollar och man ser på deras blickar att dom tänker "Dom ska inte ha en sån hund om dom inte ens kan hålla i den!".
Efter fikan gick vi för att leta efter en vårjacka till mig och klockan var då 14, alltså dags för medicinomgång 2. Kom hem vid halv 3 och jag var helt slut! Kände att det var dags att ta medicinen och efter en stund började mina små krafter komma tillbaka igen.

Nu har vi varit och handlat och är ganska öm och slut igen men det värsta är ju ändå magsåret som fräts upp igen. Tar Omeprazol men märker ingen skillnad så får ringa doktorn på måndag morgon och be om nått bättre.

Dos nummer 3 ska tas klockan 22.
Men det verkar ändå som jag är på rätt väg, kan det vara Myasthenia Gravis jag har?
Lätt, lättare, lättast

Publicerat   2012-03-22 13:29:00,  Min Sjukdom
Nu är jag hemma igen från doktorn, ska dit nästa torsdag igen som vanligt.
Fått i mig lite mat och är jätte trött så ska snart vila och mysa med Khalissi! ♥

Så hur har det gått idag då? Som jag skrev i förra inlägget så började inte biverkningarna komma för ens pappa hade åkt tillbaka till jobbet. Började med att salivet började strömma i munnen, sen fick jag en känsla av en klump i bröstkorgen/ryggen (så som man brukar få om man sväljer fel/skär sig i halsen när man sväljer nått vasst) och det var lite obehagligt. Sen började magen kurra som tusan och jag behövde gå på toan för att fisa lite :P! Sen började näsan rinna och jag började svettas som en tok!
Tog först 1/2 tablett vid 9, sen 1/2 till vid 10 och ytterligare 1/2 vid 11. Sjuksköterskan kom och kollade till mig ofta och frågade hur jag mådde, hjälpte mig att dela tabletten osv. Doktorn kollade till mig mellan sina andra patienter och jag fick visa honom hur jag orkade gå i trappan och efter det tog han min puls. Inte så stor skillnad från hur det brukar vara, ingen skillnad alls faktiskt.
Pappa kom tillbaka lite innan 12 och klockan 12 fick jag komma in hos doktorn igen. Vi pratade om mina biverkningar och dom var vanliga. Några försvinner efter ett tag men jag kan alltid ha problem med det ökade salivflödet och svettningarna. Det bestämdes iaf att jag ska fortsätta ta 3 tabletter/dygnet, 8 timmar imellan, sen ska jag dit på torsdag nästa vecka och se hur jag mår och om jag börjat få tillbaka någon styrka i mina muskler och kanske prata om att höja dosen.

Nu känner jag mig lättare faktiskt. Hade väldigt ont i armarna/händerna när jag kom till doktorn imorse men det försvann efter jag tagit 1 hel tablett. Kan ju inte gå ordentligt och trappan är fortfarande svår men ja, jag känner mig lättare.
Har fortfarande ont i bröstkorgen/ryggen men tror det kan ha att göra med att jag inte åt något innan jag började ta medicinen.

Nu ska jag vila!
Provmedicineras

Publicerat   2012-03-22 10:49:53,  Vardagligt

Sitter hos doktorn nu och provmedicineras med Mytelase, en medicin som man tar om man har Myasthenia Gravis.
Pappa var med en stund i början för jag var rädd för att få några konstiga biverkningar, men det var såklart lugnt när han var här.
Så fort han hade åkt tillbaka till jobbet började min mage kurra oroligt, i munnen började salivet flöda, konstigt tryck i bröstkorgen och ryggen som om jag svalt en sten eller nått liknande och nu svettas jag dessutom som en gris!

Inget snus fick jag med mig heller då Sebastin är en jäkel på att slarva bort alla dosor. Får inte tag på honom heller för hans mobil är avstängd av nån anledning så jag hoppas han inte fortfarande ligger hemma och sover då han ska jobba.

Oja, får se var denna dagen bär hän!

My home is where I´m with you

Publicerat   2012-03-21 16:40:00,  Foto - Arkitektur & Inredning Foto - Natur & Växtlighet
Där skulle man bott. Lugnt och skönt, och framför allt vackert!


Once Upon A Time..

Publicerat   2012-03-21 02:04:36,  Vardagligt
Ikväll har det varit lite seriekväll.
Kollade på Desperate Housewives som jag trodde var det sista avsnittet någonsin, men det var inget avsnitt man slutar med så kollade på IMDB och nejdå, det är tusan några avsnitt till innan det är slut på den rullen!
Man kunde nog tro att jag grät när jag såg avsnittet men jag fick nått grus i ögat. Haha, okej då. Men seriöst, jag fick grus i ögat.. efter jag gnuggat det då tårarna började flöda.
Hade nog inte så mycket med själva avsnittet i sig att göra, det var väl bara det är det låg så nära om hjärtat..begravning. Ett sista farväl.

Sen tittade jag på Pretty Little Liars och man skulle tydligen få reda på vem A är och jisses så spännande! Hoppade till några gånger och nu har jag lite träningsvärk i armhålorna (O_o).
Men jag kan ju säga att det slutade väldigt spännande! Kollade på IMDB när nästa säsong kommer och det stod UNKNOWN. Oh now sa jag, vadå unknown? Vill att den ska börja nu, med detsamma!

Ska försöka ta mig ut imorgon och köpa en bok som jag ska försöka läsa när jag provmedicineras.
Kollade upp några på nätet, Cirkeln, Hungerspelen, Vampyrens Märke, Bree Tanners andra liv, Ondvinter.
Ja, jag är en sucker för tonårsfantasy. Finns ju inget bättre än mystik, sagor, otillåten kärlek osv.
Ska först och främst se vilken som finns i butik och sen ska jag bara välja en av dom. Kommer inte bli lätt.

Dags för sängen!

"Hur är det med dig?"

Publicerat   2012-03-20 17:50:00,  Min Sjukdom
Ny design igen..jag är en knepig en! Kan aldrig vara riktigt nöjd :P.

Var hos Vuxenpsyk idag. Skönt att få prata av sig lite när gårdagen var en kass dag psykiskt.
När jag är där orkar jag dock inte prata så mycket då jag kört ut mig för att komma dit, så oftast får jag pausa mitt i en mening för att snappa upp lite luft.
Jag fick i uppgift att leta upp nån bra specialistläkare inom hormonsjukdomar och ytterligare en inom nevrologsjukdomar på nätet och försöka få kontakt då min läkare nu inte verkar ha några planer på att skicka någon sådan remiss.
Är dock lite rädd att trampa min läkare på någon öm tå så jag hamnar på ruta ett igen bland läkare som inte bryr sig och skyller på psykiska besvär.

När jag "gick" till Vuxenpsyk gick några tjejer förbi mig och den ena fråga hur det vad med mig. Om främmande människor förmå sig att fråga hur jag mår måste det verkligen se illa ut, eller hur? För samhällets människor vågar/orkar inte bry sig om varandra och det är nästan lite brottsligt att fråga en främling hur dom mår.
Först blev jag helt ställd och sen svarade jag att jag har en muskelsjukdom och att det är därför jag går så sakta. Vet ju egentligen inte om det är en muskelsjukdom, men det var lättast att säga så.

Tänkte skriva mer men jag orkar inte just nu.
Så upprörd, behövde verkligen inte detta just nu

Publicerat   2012-03-19 14:52:05,  Lite På Djupet

Det är superfint väder ute idag, men jag vågar inte gå ut själv. Är rädd för att jag ska ramla och inte orka ta mig upp igen.
Jag går dessutom saktare än en gamling med rullator och tror att människor skulle kolla konstigare på mig om jag är ute och går så själv än om jag har sällskap. Det syns att jag är sjuk, då ska man inte vara ute och vandra ensam..eller hur?

Vissa människor verkar inte förstå vilket helvete jag lever i varje dag. Kan få kommentarer hit och dit, blickar och höra skitsnack om att jag inprinsip ska skärpa mig, inte vara så gnällig.
Varje dag, varje minut har jag ont, mina ben är kraftlösa, hela jag är kraftlös. Kan ibland inte ens öppna snusdosan.
Ligger varje dag på soffan, orkar inte sitta upp för jag orkar inte ens hålla upp mitt huvud. Kan inte gå ut med Khalissi, kan knappt lyfta upp en dricksglas när jag är törstig.
Att jag vissa dagar kan diska är en så stor befrielse men får också alltid sota för det efteråt.

Hur firade jag och Sebastian vår 1årsdag och förlovningsdag? Jag svimmade och kräktes nästan på stan, Sebbe fick hämta mig och köra mig till akuten där pappa senare hämtade mig för att köra mig till min vanliga läkare. Efter det vandrade jag mellan soffan och toaletten för att ligga och yra och spy, kunde inte äta, kunde inte dricka och Sebbe fick ta hand om mig. På vår 1årsdag och förlovningsdag..

Jag behöver inte få höra att jag ska skärpa mig eller sluta gnälla. Detta är mitt liv just nu och den som inte tro på det eller förstår ska inte heller säga något!
Har ni inget snällt eller hjälpsamt att komma med så ge fan i det då!

Det gör ändå så ont i mig varje dag att jag inte orkar ta på mig kläder annat än mysplagg, att jag inte orkar gå ut med Khalissi eller hjälpa Sebastian med hemmet eller att handla.

Idag hade jag inte velat göra annat än att gå ut en runda med Khalissi och ha kameran med mig..

Feel free, you are not a prisoner anymore

Publicerat   2012-03-18 21:01:00,  Min Sjukdom
Idag har varit en dag som jag spenderat i soffan, ganska orörlig.
Gör ont i stort sett överallt. Händerna, handlederna, underarmarna, axlarna, höfterna, knäna, fotlederna, tårna, nacken och huvudet.
Somnade som en stock i några timmar och på tvn gick Say Yes To The Dress, och såklart drömde jag att jag jobbade i en bröllopsbutik och det som sas på tv var konversationer jag hade i min dröm. Skumt!

Halverat min medicin (Venlafaxin) som jag skrivit tidigare. Använder en väldigt smidig tablettdelare från Apoteket som skär igenom tabletten otroligt lätt samtidigt som tabletten är fastkilad i en gummihållare. Nu är jag nere på 18,75 mg och jag trodde jag skulle känna mig påverkad av att ha halverat medicinen då det inte ty sig vara så stor dos (då jag är utan blir jag helt förstörd), men märker faktiskt ingen skillnad alls.
På torsdag ska jag provmedicineras och efter det ska jag försöka halvera till 9,38 mg och efter det lär jag ju inte behöva trappa ner mer innan jag slutar. Minsta dosen att hämta ut på apoteket är ca 12,5 mg sen ska man kunna sluta.
Jag önskar så innerligt att provmedicineringen fungerar, att jag blir smärtfri, rörlig och uthållig.

Men ja, hoppas kan man ju alltid göra.
Pytte små, men stor betydelse!

Publicerat   2012-03-18 20:44:00,  Foto - Djur
Igår kom pappa och lämnade av Dolly och Flisa. Mamma och pappa skulle på middag och övernattning hos min moster så dom tog bara Ludde med sig då han inte är nervös bland människor utan raka motsattsen och tycker det är jätte kul med människor och fixar så att all uppmärksamhet är på honom, det lilla fluffröet!
Här var det mys och kaos. Khalissi är inte van att dela med sig på hemmaplan och hon skulle bestämma över allt och beskydda både mig och sin matskål så tyvärr rök hon och Dolly ihop några gånger. Som tur är är Khalissi bara 8 månader och lär sig fortfarande vad som är rätt och fel. På natten sov vi gott ihop, tätt intill allihopa!

Flisa hittade sig ett favoritställe!


Ny vårig design

Publicerat   2012-03-18 14:08:32,  Bloggdesign
Jag har egentligen inte gjort så mycket mer i designen än att ändra PS-stuff.
Men jag är nöjd, för tillfället. Även fått med mina bilder i menyn. Innan har jag använt mig av bilder från We♥It.

Önskad OOTD

Publicerat   2012-03-18 14:02:09,  Outfits & Shopping
Idag är det söndag, en ganska grå söndag och då hade det varit lite uppiggande att ha en pastellrosa gosig tröja, inga high heels, och en vårig ryggsäck för att ut och fota dom små vårblommorna som tittat fram!

Untitled #2

Untitled #2 by hanna-georgii featuring ballerina shoes
I am a whiny one!

Publicerat   2012-03-17 17:42:00,  Foto - Djur
Just nu ligger Khalissi i soffan och gnäller på som aldrig förr!

Who is the Big Bad Wolf?

Publicerat   2012-03-16 23:20:52,  Vardagligt

Testar på det där att mobilblogga. Kan ju vara smidigt ibland..
Idag har det varit en vanlig dag förutom att jag orkat diska, och inte vilken disk som helst utan ett diskberg stort som Mount Everest!

Tog mig väldigt lång tid då jag inte orkade trycka så hårt med diskborsten på fasttorkade matrester, men jag fick det gjort iaf! Stolt över mig själv då det inte varit något jag orkat göra på länge. Var öm i armarna och händerna en stund efter men nu är det bara den där vanliga smärtan. Den där smärtan som man får när man tränat stenhårt fast man är helt ur form.. Så känns det alltid!

Har som igår klurat på en ny bloggdesign men jag kommer inte på något, sen när jag väl kommer på något si sådär har jag inte orken att göra nått.

Vi ska tydligen på kalas imorgon. Sebastians syster Julia fyller år, 25 år, och tydligen har både Sebastian och Julia berättat att det är kalas imorgon men det har jag totalt glömt bort. Innan har jag alltid med säkerhet kunnat skylla på Sebbe när vi missar något då han alltid glömmer att informera mig, men nu var det helg enkelt mitt eget dåliga minne som ställde till det.
Läskigt att ens minne bara kan bli så dåligt. Likadant med mitt lokalsinne. Alltid haft det bästa lokalsinnet. Till och med på platser jag aldrig varit på förut.

Nu ska jag sluta snyffta åt mitt försämrade jag och kolla på Once Upon A Time!

No inspiration, No motivation

Publicerat   2012-03-16 00:26:00,  Foto - Natur & Växtlighet Foto - Övrigt

Ny design

Publicerat   2012-03-16 00:24:00,  Min Sjukdom
Har klurat på en ny design sen igår kväll, men jag vet inte alls hur jag vill ha det.
Dessutom har jag haft så ont i mina händer och armar idag att jag inte orkat prova på något i PS.

Var hos läkaren i morse som varje torsdag. Vi pratade mest om hur det gått att sluta med Venlafaxinen och efter besöket fick jag vandra till apoteket och köpa en tablettdelare. Var lite orolig att den lilla runda tabletten i depotkapseln bara skulle smula sönder men det gick bra att dela den med tablettdelaren.
Jag nämnde också att jag har fått jobbigt att andas på kvällarna och då bestämdes det att jag måste provmedicineras nästa vecka. Man kan visst dö i sömnen av sånt!
Mätte sockret och det var normalt. Lyssnade på lungorna och dom lät bra förutom att jag inte har kappacitet att andas in djupt eller hosta ut starkt.

Så nästa vecka får jag väl förbereda mig med en bra bok eller nått liknande så har ni något bra boktips får ni gärna dela med er!
Release Me

Publicerat   2012-03-14 22:34:00,  Foto - Djur Foto - Övrigt Min Sjukdom Vardagligt
Mår bara värre och värre. Dagarna spenderas att halta omkring, ha ont, ha dåligt minne och att vara trött. Kvällarna likadana men då har också hjärtat börjat slå dubbelslag så hela min kropp rycker, blicken hänger inte med och synen är värre, huvudvärk, yrsel, illamående osv. 
Har börjat fundera på om jag är dödligt sjuk eller om jag bara överdriver alltihopa. Tankarna om dödligt sjuk skrattar jag nästan åt men när jag tänker efter ordentligt så, nej, jag överdriver inte. Tragiskt nog. För visst hade det varit lättare att bara rycka upp sig och börja leva livet och faktiskt kunna göra det jag vill göra. 

Hade tänkt ut en massa saker att skriva men nu kommer jag inte ihåg vad .. 

Lyckades ta mig till affären innan och handla lite. Köpte fläderdryck bland annat och nom nom, det är så gott!
 
Önskad OOTD

Publicerat   2012-03-14 20:05:40,  Outfits & Shopping
När man som jag går runt i mysplagg hela dagen tänker man på allt snyggt man önskar att man kunde ha på sig.
Untitled #1

Untitled #1 by hanna-georgii featuring a moonstone ring

  

What we thought happend, didn´t happen at all.

Publicerat   2012-03-14 10:04:00,  Foto - Natur & Växtlighet Foto - Övrigt
What Is Right, Can Also Be Wrong

Publicerat   2012-03-13 00:53:00,  Foto - Natur & Växtlighet
Walk The Walk

Publicerat   2012-03-13 00:50:00,  Min Sjukdom
Inte skrivit på några dagar, mått dåligt.. Mest fysiskt såklart.

Tagit Venlafaxin varannan dag som läkaren sa och det funkar då inte! Mår illa, huvudvärk och har ingen ro i kroppen alls och det gör ju bara mina andra besvär värre.
Så nu får det bli åter Venalafaxin varje dag. Läst mycket om folk som slutar, försöker sluta, och en tjej som varit beroende av alla möjliga droger så som heroin, benzo, amfetamin osv skrev att det var värre att sluta med Venlafaxin och att hon faktiskt inte har lyckats sluta helt. Var faktiskt skrämmande nog många som skrev att dom fått ta Venlafaxin/Effexor i över 10 år (!) pga att det är så jobbigt att sluta. För en kille tog det 2 år att sluta och han hade ändå utsättningssymtomer.
Visst är det väldigt olika beroende på varje människa, men det känns inte som jag kommer kunna sluta så snabbt, fast jag har ändå lyckats gå ner från 300 mg till 37,5 mg. Men måste ju sluta helt innan jag kan prova på medicinen för Myastenia Gravis. Och den vill jag ju såklart prova så fort som möjligt så jag får en diagnos så fort som möjligt.


Små utsättningssymtom

Publicerat   2012-03-09 17:22:00,  Min Sjukdom
Fick ordination av läkaren igår att börja ta Venlafaxin varannan dag, tog ingen igår kväll och idag känner jag av lite utsättningsymtom. Mår smått illa och har konstig pulserande känsla i hela kroppen. Och ja, jag är extra grinig idag. Blir rörd av lilla minsta och tårarna rinner.

Har också problem med armen som jag skrev i inlägget under. Hela armen gör ont och kan knappt röra den. Försökte gå lite fortare innan idag när jag var ute och gick och det kändes som jag skulle ramla, så lika bra att fortsätta gå lika sakta som innan kanske.

Nej, nu måste jag ta hand om min gnälliga lilla löpande tös!
Förlamad arm och All Stars

Publicerat   2012-03-09 17:15:28,  Vardagligt
Idag när jag vaknade kunde jag knappt ta mig upp ur sängen. Ligger inne vid väggen så måste åla mig ner till fotänden för att komma ur och det var inte det lättaste när ena armen inte ville fungera som den skulle.
Pappa ringde och hade pengar med sig så jag kunde gå och hämta ut hans vigselring som varit på omformning och puttsning. Den har varit äggformad så länge jag kan minnas! Haltade bort till guldsmeden som bara ligger en gata ifrån där vi bor och hämtade ringen som blivit så fint rund och såg helt ny ut efter puttsningen. 200 kr kostade det, hade jag lämnat in den på Guldfynd hade det kostat 500 kr för att bara få den rund igen, galet!
Var tvungen att ta mig till Arbetsförmedlingen idag också och lämna in närvarorapport så Sebastian körde mig dit och som vanligt fanns det inga rapporter framme så fick stå och vänta medans nissen fixade nya och vilken förvirrad människa han var då! Efter det blev det en Fransk Hotdog på City Gross (som jag förövrigt åt nästan varje dag på tåget hem efter skolan när jag gick i gymnasiet) och sen hem och lägga mig på soffan.

Kollat in några avsnitt av Americas Next Top Model All Stars. Längtar lite smått efter allt drama som så säkert alltid kommer på posten, haha! Alexendria är lika falsk som innan, ganska imponerande att man kan spela så mycket teater som hon gör.
Dags att kolla in lite fler avsnitt kanske :)!
Mozilla vs. Chrome

Publicerat   2012-03-08 17:21:21,  Lite På Djupet
Jag använder Mozilla Firefox webbläsare, men jag har Google Chrome på datorn också.
Tänkte kolla hur min blogg ser ut på Chrome då designen kan se annorlunda ut i olika webbläsare och vad upptäcker jag? Jo, att bilderna mister massa färg i Chrome! Varför? På Mozilla ser bilderna ut precis som i Lightroom/Photoshop men i Chrome blir bilderna gråa och mörka.

Är det någon som vet varför?
KONY 2012

Publicerat   2012-03-08 13:16:48,  Klipp & Gif´s
Titta, dela och agera!
Det måste bli en förändring nu!


Mer prover och provmedicinering.

Publicerat   2012-03-08 12:24:00,  Min Sjukdom
Har skrivit lite om min "sjukdom" på min förra/andra blogg. Varför jag skriver "sjukdom" är för att vi inte vet vad jag lider av ännu.

Var hos läkaren imorse och pratade om hur det gått med att trappa ner på Venlafaxinen, och det har gått bra. Mådde lite illa dom första dagarna men nu märker jag ingen skillnad.
Läkaren är inte helt säker på att jag bara har en muskelsjukdom, utan att jag också har nått fel på hypofysen då jag ständigt är väldigt trött, gått upp massor i vikt och att jag inte har någon mens. Så fick lämna mer prover idag, ska lämna dygnsurin och nästa vecka ska jag provmedicineras.

Nu måste jag försöka få i mig nått att äta, sen kanske jag uppdaterar denna kategorin lite mer.
Lite smått och gott!

Publicerat   2012-03-08 12:15:00,  Foto - Djur Foto - Natur & Växtlighet Foto - Övrigt


Här har vi Syltan!

Publicerat   2012-03-06 19:30:00,  Foto - Djur Vardagligt

Har passat min brors valp Svea i några dagar, men idag fick jag ta mitt förnuft till fånga även om det är hur mysigt som helst att ha en liten valp busandes här hemma. Men faktum är ju att jag inte kan gå i trappor så hon kommer inte ut på hela dagen och med det kommer hon inte bli rumsren. Sen i och med att Svea både kissar och bajsar inne har ju Khalissi (som varit så duktig nu med att hålla sig hela dagarna) börjat kissa inne. Hon har nog förstått att jag är sjuk och inte kan gå ut med henne, så har hon sett Svea göra sina behov inne och trott att hon med får göra det. 
Så skulle Svea fortsätta vara här om dagarna hade det slutat med en jycke som inte lärt sig att man ska göra sina behov ute och en jycke som börjar om på ruta ett i valpstadiet. Inte bra, inte bra!

Men här är några bilder på den lilla gulliga busungen!

 

 

Ibland måste man tänka tillbaka för att få klarhet

Publicerat   2012-03-06 19:22:00,  Lite På Djupet Min Sjukdom
Tänkt att jag ska skriva upp min "sjukdomshistoria". Vissa saker började hända för flera år sen utan att jag ens har tänkt på att det faktiskt kan vara symtom på en sjukdom, den misstänka sjukdomen. Men vet inte om jag ska skriva det i denna bloggen eller skapa en annan för det.

Får fundera lite till på det.
Vi mötte Syltan!

Publicerat   2012-03-04 22:53:00,  Vardagligt
Och blev kära direkt!

Min brors hundvalp, som är samma ras som Khalissi (fast lite mer Rottweiler), heter Svea fast kallas för Syltan. Hon är sådär perfekt valpigt mjuk i pälsen, len på magen och busigt nyfiken på allt! Hörde henne redan när jag kämpade mig upp för trapporna och när dörren öppnades vifftade både Svea och Khalissi på svansarna, inte alls som det var första gången dom träffades. Dom sprang iväg och började leka direkt och kom springandes sida vid sida med världens största leende båda två. Så underbart att se! 
Jag har även fått den där underbara äran att vara valpvakt på dagarna när min bror jobbar. Blir nog lätt att gå ut med henne, eller ja. Lätt och lätt. Trapporna är ju fortfarande ett problem men hon har ju inte samma styrka som Khalissi ännu så skulle hon dra till viker sig förhoppningsvis inte benen under mig!

Efter ett besök hos bror min gick vi sakta hemåt igen och jag kämpade mig anfådd upp för trapporna och väl uppe var jag extremt skakig i benen och armarna och hade blodsmak i munnen. Kanske tog ut mig lite för mycket?

Dags för sängen snart. Väldigt trött efter dagen.
The Future Is Stupid!

Publicerat   2012-03-04 16:04:00,  Lite På Djupet Min Sjukdom
Vet inte var jag ska börja. Är jätte trött för tillfället och kan knappt tänka klart. 

Dagen började "okej". Hade ont i knäna och handlederna när jag vaknade men jag kände ändå att jag hade kunnat gå bort och besöka min bror och hans hundvalp han hämtade i veckan. Behövde verkligen duscha! Tog en dusch på 10 minuter och nu känns det som jag stod under ett vattenfall i 10 timmar. Vill bara lägga mig ner och sova, men hur jag än ligger så är det inte bekvämt eller så får jag ingen luft.

Innan misstänkte min läkare att jag hade en hormonsjukdom men när alla tester visade sig vara "bra" blev det ganska klart att det är någon sjukdom som har med muskler/leder att göra. Jag har läst på mycket (så mycket det finns att läsa) om både Myastenia Gravis (MG) och Multipel Skleros (MS) och det är inget man kan träna bort eller bli helt frisk med mediciner. 
Hade det varit en hormonsjukdom hade jag fått min medicin, kanske opererats och sen kunnat leva "normalt". Jag såg fram imot att söka jobb, börja träna och bli smal och stark igen men nu känns det ganska hopplöst. 
Man kan träna, men med måtta. Men om jag ska träna med måtta kommer jag ju aldrig kunna gå ner alla kilo jag lyckats samla på mig under året. Jag kommer aldrig kunna vara stark nog att gå i mina nya skor eller bli smal nog att kunna komma i mina gamla kläder igen. Vad kan jag jobba med? Jag blir ju trött för lilla minsta och får ont för lilla minsta. Om jag inte kommer kunna jobba, hur ska jag kunna försörja mig och min lilla familj? Kommer jag orka få barn? Kan jag få barn? Har sen många år tillbaka sett fram imot att bli mamma, att vara en busig mamma som leker och stojar, att vara en mamma som alltid finns där och som alltid kan ställa upp. Just nu sviker jag mig själv när jag inte klarar av att göra vissa saker.

Insett att vi kanske måste flytta igen. Vi bor på 3:e våningen och jag fasar för varje gång jag måste gå ner eller upp för alla trappor. Vi hade behövt en diskmaskin. Hade vi haft det hade saker och ting med städning och matlagning varit så mycket lättare. För tyvärr ligger mycket med diskningen och städningen på mig. Jag förstår att Sebastian inte tycker det är kul att komma hem och städa och diska när det är det han jobbar med och jag själv gillar egentligen att både städa och diska, just för att se förändringar och att hålla mitt hem rent och fint. Men jag orkar inte. 

Jag orkar inte detta längre.


Promenad runt Lindenborgsjön

Igår samlade jag mina "krafter" för att gå en härlig promenad med Sebastian och Khalissi runt Lindenborgsjön.
Khalissi hade jätte skoj och det var skönt att få lite frisk luft. Det gjorde såklart ont. Jag snubblade till över en gren och har fortfarande ont i fotleden av det. På kvällen var jag helt slut och mådde fruktansvärt illa så fick bli tidigt i säng.

Hade med mig kameran och tog lite bilder. Fler bilder finns på min Dayviews!