Boots

Publicerat   2013-04-28 13:34:00,  Foto - Stilleben Outfits & Shopping
Dessa skorna köpte jag igår på Skopunkten för 399 kr. Det är nog inga skor jag skulle köpt för några månader sen, men nu när jag verkligen bestämt mig för att byta stil passade dessa ypperligt!

Nikon D3100 - Nikon AF-S 50mm f/1,8 G
Tömd

Publicerat   2013-04-28 12:58:00,  Kamera & Photoshop Min Sjukdom Outfits & Shopping Vardagligt
Igår var det full rulle, och alldelses för mycket för mig. Vaknade vid halv 9, efter frukosten började städningen och efter städningen vid 20 över 11 åkte vi till Kristianstad. Gick på stan där för att leta efter present till Alexander som fyller 15 år snart. Det var så himla mycket folk överallt då det var modevisning på torget, och efter modevisningen skulle Yohio spela men det stannade inte vi för. 
När jag kämpade mig fram där på kullerstenarna med rollatorn mötte jag en kille i 25-30 års åldern som också kämpade sig fram med sin rollator. Vi tittade förstående på varandra och den känslan jag fick, jag är inte ensam! Och jag tror han kände detsamma. 

När vi var klara inne i stan åkte vi ut till Skopunkten. Där inne var det också smockat med folk och när jag efter en stunds kämpande av att hitta skor och rätt storlek fick jag panik. Svetten lackade och folk glodde surt för jag "stod i vägen" med rollatorn. Det var en ren befrielse att få komma ut därifrån. Jag har aldrig varit så mycket för shopping, men nu när energin tryter så snabbt är det ännu värre. 
Efter Skopunkten åkte vi till Mediamarkt för att köpa mig en extern hårddisk. Min dator sjunger nog snart på sista visan så behöver göra backup på allt jag vill spara och fabriksåterställa den. 

När jag hittat vad jag skulle ha vaggade jag bort mot kamerorna. Pappa skrattade när han såg hur jag sken upp när jag fick se att dom hade både Nikon D600 och D7100 som jag fick känna och klämma på. Vilka bamsingar i jämförelse med min lilla D3100. Kunde inte komma på hur jag skulle ändra bländaren, men knäppte loss några bilder på D600:an med 90mm F2 objektivet som satt på och det blev riktigt knivskarpa bilder. Snabbt gick det också, "swish" sa slutarljudet och nu är jag ännu mer sugen på att uppdatera mig till denna vassa kameran!
Åh, varför ska jag ha så dyr hobby för?

Efter Kristianstad åkte vi till Bromölla för att handla, och efter det hem för att vända bort till Karlshamn för att fira systers barn, Emelie som fyller 18 och Alexander som fyller 15. 
Satt trött som en zombie och när vi var hemma igen var jag ganska redo för att gå och lägga mig.

Idag har min brorsdotter Meja dansuppvisning som jag skulle ha följt med och kollat på och fotograferat, men det finns verkligen ingen energi för det. 
Ska försöka rensa datorn lite till idag, och bara slappa!
Att gå från hobby till något annat

Publicerat   2013-04-26 18:51:00,  Kamera & Photoshop Lite På Djupet
Det har jag gjort förr, gått från hobby till professionell. Min största hobby förut var hår, och jag blev frisör. Nu är min största hobby fotografering, och skulle så gärna vilja bli "professionell" och inte bara ha det som en hobby. 
Jag vill lära mig så mycket mer och fundera på att gå lite olika online kurser inom både fotografering och redigering. Allt jag kan nu är i stort sätt självlärt, men jag vill så mycket mer.

Har insett att min lilla kamera inte kan prestrera så mycket som jag vill och är i valet och kvalet att köpa ny. Men vad för någon? Fullformat eller inte? Behöver jag verkligen en fullformat? Funderar på antingen Nikon D600 eller Nikon D7100 och det är ju lite skillnad på priset. När jag läser igenom kamerorna och resensioner så låter det som att D7100 (som är DX, alltså inte fullformat) är bättre än D600, men det slutar ändå alltid med att man ska sattsa på D600 för den är fullformat. Men varför när D7100 är bättre?

Vad jag har förstått om fullformat så har den större sensor vilket inte klippet bilden och gör kameran mer ljuskänslig. Men, och? Jag har letat med ljus och lykta efter den där förklaringen som ger mig den där "Aha, då förstår jag" känlsan, men inte hittat. 

Sen vet jag inte om detta är något jag ska sattsa på, alltså att köpa kamera nu eller om jag ska spara pengarna till möbler som jag behöver för att kunna flytta hemifrån i framtiden (för det kan ju vara klokt :P), men åh! Jag vet inte..
Aliens & Cupcakes

Publicerat   2013-04-26 18:40:00,  Foto - Självporträtt Vardagligt
Usch, denna dagen började inte bra.. Jag hade heller inte förväntat mig något annat, fast hela dagen var planerad med liten rundtur på stan för att fixa lite viktiga saker innan möte på psykiatrin. Men det blev inget med något av det. Gårdagen tog slut på mitt batteri och då är det lika bra att ladda om så jag inte får något dumt anfall igen.

Imorse när jag vaknade och inte kom ur sängen sätte jag igång datorn och kollade på Defiance. Kollade sedan runt på facebook och fick syn på ett par söta bilder från en barnfotografering med ett bord fullt med cupcakes. 
Somnade och drömde om hemska utomjordningar, vaknade till i ren skräck men somnade snabbt om igen. 
Sen drömde jag att jag bodde i min drömlägenhet och jag var i full gång med att baka mumsiga choklad cupcakes med mintfrosting. Tog bilder på mitt verk, la ut på facebook och frågade om någon ville komma och äta cupcakes med mig. Fick snabbt besök av en tatuerad, skäggig man som satt i min fina soffa och gluffsade söta cupcakes, haha! Extrem kontrast och det var en syn jag säkert inte kommer få se i verkligheten, men det gav mig faktiskt lite fjärila i magen :).

 
Farväl

Publicerat   2013-04-25 19:07:29,  Lite På Djupet Vardagligt
Sitter just nu väldigt trött och öm efter en dag med släkt för att ta ett sista farväl av morfar.

Begravningen hölls i ett sött litet kappel på kyrkogården. Morfar var inte medlem i Svenska Kyrkan och fick därför inte ha en begravningsceremoni i kyrkan. 
Mamma och moster May höll fina tal om morfars liv, allt från uppväxt och yrke till fritid och intressen. Fin musik spelades, morfars favoritlåt som han alltid sjöng om och om igen och låtar som speglade morfar som person, tex I natt jag drömde och Änglahund. Morfar hade väldigt starka åsikter inom politik och han högsta dröm var att få frid på jorden, där av låtern I natt jag drömde. Morfar hade en väldigt stor kärlek för djur, speciellt för sin hund Trollet. Jag är övertygad om att dom är tillsammans nu, så som jag hoppas att jag och Wilma kommer återförenas efter detta jordeliv.

Jag har hört så många berättelser om morfar och hans liv förr, men idag blev det så starkt och jag som alltid trott att jag varit en helgrodd Georgii upptäckte att jag även ärft en hel del från morfar. Han var gymnast och byggde egna redskap i skogen bakom sitt barndomshem, och jag ville bli gymnast när jag gick i högstadiet men tyckte jag var för gammal för att börja med sånt. Men intresset sitter fortfarande kvar och är det gymnastik på tv, tex OS så sitter jag klistrad framför tvn.
Jag har nog även ärft min kärlek och passion för djur från morfar. Han hade som ett zoo på sin mark med alla möjliga olika djur, och det är en dröm jag har. Inte ett zoo kanske, men jag vill gärna ha flera hundar, dvärgsgetter, katter osv, och gärna möjlighet att ta hand om djur som inte längre är önskade.
Nu när jag inte har så många minnen med mina mor och farföräldrar kan jag i alla fall känna samhörighet med arvet, för det är ju så i familjer och släkter. Vi har ju alla något gemensamt.

Idag fick jag träffa min ena morbror för första gången, och även hans barn som är mina kusiner. Kändes så himla konstigt, men också synd att vi inte har haft kontakt med dom förr för vi verkar så himla lika. Hoppas vi träffas snart igen!

Farväl morfar! Vi ses någon annan gång, någon annanstans. ♥
The Funeral

Publicerat   2013-04-25 13:15:00,  Film, Serie & Musik
 
Buttons

Publicerat   2013-04-22 20:41:00,  Foto - Övrigt Outfits & Shopping
Denna väskan har jag suktat efter så länge och har sett den på bland annat Kan Dee Shop, men då den för mig var lite saftig i priset tvekade jag något, och när jag såg att den fanns på Aliexpress  (<-- länk till väskan) för bara 115 kr blev jag helt till och mig slog till direkt! Den funkar som handväska, axelväska och ryggsäck.

Ledsen för kassa bilder, men orkade inte lägga så mycket energi på det.

Nikon D3100 - Tamron SP AF 28-75mm f/2,8
Spets Och Döskallar

Publicerat   2013-04-21 17:57:36,  Foto - Övrigt Outfits & Shopping
I fredags hämtade mamma ut två paket till från Aliexpress, som innehöll en vit tröja med svart spets, två tighta kjolar och en senapsgul plånbok med döskallar på! Allt är i jätte bra kvalitet (förutom att kjolarna är lite väl skrynkliga :P) och allt som allt kostade detta 167 kr! Värsta fyndet!
 


Underbara väder!

Publicerat   2013-04-20 18:59:00,  Foto - Natur & Växtlighet Vardagligt
Idag har jag krypit omkring på gräsmattan och fotat vårblommorna som ploppat upp dom senaste dagarna och knopparna som börjat blomma på buskarna. Mamma och pappa skrattade och undrade om det verkligen kunde bli någon fin bild från den sönderkissade fjärilsbusken, och visst blev de det!


Jag gillar egentligen inte att ha stämplar på mina bilder, men jag hittar många av mina bilder på tex tumblr utan credit och det gör mig lite irriterad!

Nikon D3100 - Tamron SP AF 28-75mm f/2,8
Just Be

Publicerat   2013-04-19 23:30:00,  Film, Serie & Musik Vardagligt
Dagen har spenderats framför datorn. Redigerat en massa bilder från fotograferingen med Ann-Sofi och lyssnat på musik. Hoppas hon blir nöjd med bilderna! Jag är så extremt självkritisk och kan aldrig bli helt nöjd, vilket är en stor nackdel då jag aldrig vet om mitt jobb faktiskt är bra eller inte. Något att jobba på antar jag.

Längat tills jag flyttar hemifrån, igen. Jag vill ha en bildskön lägenhet, och inte bildskön på det viset som utrycket brukar användas då jag tror det är något negativt egentligen, utan bildskön på det viset att det blir fina bilder där. Ska ha "hemmastudio" där jag kan ha mina inomhus-porträtt-fotograferingar. Då vet kunder vad för stil mina bilder har, men ska ha så det är lite varierat men ändå lite inom samma stil. Rustik-vintage-lantligt-romantiskt. Det gillar jag!

Studenten

Publicerat   2013-04-18 20:02:00,  Foto - Självporträtt Lite På Djupet
När jag letade fram bilden till inlägget under hittade jag även några bilder från min student. Dom är nya för mig då det bara var ett par månader sen mamma framkallade dom, fast jag tog studenten 2006. 

Studenten var inte så speciell för mig, jag såg inte fram imot den. Det hade varit ett tufft år med många dumma val. Eller dumma och dumma.. Val jag önskar att jag inte gjort, för dom lämnade sina spår. 
Var tillsammans med en kille som behandlade mig väldigt illa. När jag väl lyckats lämna honom och polisen med mera blev inblandade fick jag skit från dom flesta, dom enda vännerna som stod vid min sida var Ann-Sofi och Linda. Det minns jag ofta, sveken.. Men också hur endel människor verkligen visar hur starka dom kan vara åt en när man själv inte orkar. 

Sen kom studenten. Jag kände mig tjock och ful, men så ser jag på bilderna hur smal jag var och också väldigt söt om man får säga så om sig själv. 
Morfar var på min student. Jag blev så överraskad när min moster May och hennes man Hasse kom med morfar. 
Jag minns ju såklart när morfar satt där och log mot allt och alla, sjöng sina sånger och han såg så nöjd ut. Han var med sina egna. 
Ludde var bebis, endast 2,5 månad gammal. Susade runt bland alla människor med sin långa, svarta, lockiga päls. Wilma levde då, men bara i några månader till. Hon var inte sjuk då, hon var sådär glad som hon alltid var.
Jag ser Wilma i Khalissi. Det där glada, snälla och löjliga. Precis likadana. Mina älsklingar!

Vila I Frid Lilla Morfar ♥

Publicerat   2013-04-18 19:07:00,  Foto - Människor & Porträtt Lite På Djupet
Igår kväll ringde min moster och berättade att morfar hade gått bort. Sen början av mars har han pendlat mellan Slottsgården och sjukhuset, men nu fick han äntligen gå vidare. 

Mina minnen med morfar är inte så många, men dom är ändå värda guld!
Minns när jag var liten och vi hälsade på honom i hans lilla lägenhet som luktade gammal man. Han bar ofta ett nätlinne och kollade på tv med sin folköl i handen. Han kollade varje dag på Baywatch, och missade han det på dagen stannade han uppe på natten för att se reprisen.
Han var redan gammal när jag var barn.. Han brukade berätta sina historier, om sitt hus på Ryssberget och när det var älgsäsong satte han ut en skylt på sin mark "älgjakt förbjuden" och det var på hans tomt älgarna samlades. 
Han var väldigt bra på att hitta på sina egna sånger, sånger som han sjöng om och om igen för han mindes inte att han precis sjungit dom och han blev lika glad varje gång vi apploderade. 
Minns när vi bodde i Elleholm och morfar ringde. Det var inte ofta, men jag fick alltid som bomull i magen när han sa "Hej lilla Hanna, det är morfar Erik". 
Mamma har många bra minnen, minnen hon håller kärt. Som när hon åkte med honom i hans bil på jobbärenden och han kunde hitta på en sång från en gatuskylt.
Hans skratt, han skrattade med hela kroppen min morfar. 

Vila i frid nu lilla morfar ♥

Alibaba!

Publicerat   2013-04-17 16:22:23,  Foto - Övrigt Outfits & Shopping
Jag skulle ju berätta i ett senare inlägg vad och var jag hade nätshoppat. Först hade jag och mamma tänkt att vi inte skulle berätta det för någon, att det skulle vara vår egna lilla guldgruva men sen tänkte jag "men tänk om alla tänker som vi och inte tipsar om denna sidan.. Då kanske den måste stängas ner för det är för få som shoppar där", så jag väljer att berätta.

När vi var och firade min brors födelsedag visade han en sida där hans arbetskamrater brukar nätshoppa och att han själv var sugen. Helt fraktfritt om man väljer rätt (väldigt viktigt att man läser igenom varje produkt noga!) och det finns så mycket och det är så billigt! Jag tjoade till några gånger när jag fick syn på plagg eller smycken som jag har suktat efter på andra sidor men tyckt att det har varit för dyrt. 
Jag och mamma slängde iväg en beställningen efter ett par veckors funderande och bara några dagar efter fick jag meddelande om att sakerna började skickas iväg. Allt kommer från olika försäljare så därför kommer det lite pö om pö. I måndags fick vi två avier om att det fanns paket att hämta på posten så mamma åkte iväg och hem kom hon med två små paket som innehöll en tröja var. I går fick vi en avi till, men vi orkar inte sticka till posten för bara ett litet paket åt gången, så vi väntar in si sådär 15 avier till!

Storlekarna är ganska små, men det står på varje produkt vilka mått för vilken storlek vilket jag tycker är kanon!
HÄR hittar ni den sidan :).

Det är dagar som dessa

Publicerat   2013-04-15 21:37:47,  Foto - Övrigt Lite På Djupet Min Sjukdom
Det är dagar som dessa då jag bara vill knäppa läkaren på Smärtrehab på näsan som säger att jag inte har ME.

Efter fotagraferingen igår var jag verkligen helt slut. Imorse fick jag tvinga mig själv ur sängen och hela dagen har spenderats i stort sett orörlig i fotöljen för jag har varit så energilös. Hade planerat att börja redigera bilderna från fotograferingen igår, men i halvsovande läge hade det säkert inte blivit så bra resultat. 
Jag blir alltid sånhär efter aktiviteter och ..nu glömde jag bort vad det var jag skulle skriva..

Missförstå mig inte, jag tycker läkaren på Smärtrehab är bra i vissa lägen. Han har tagit tag i saker och skickat remisser för sånt som inte har med Smärtrehab att göra. Men jag blev så sårad när han sa att jag inte har ME då jag själv är så 100% säker på att jag har det. Två andra läkare var också 100% säkra på det, var en av dom satte diagnosen. 
Missförstå mig inte heller med att det skulle varit något fel med fotograferingen i och med att jag mår som jag mår idag, för jag älskar att fotografera. På sätt och vis är är det värt det, för jag får göra något jag älskar under ett par timmar där jag glömmer bort att jag är sjuk och jag kommer definitivt fortsätta fotografera! 

Oh, känns som detta bara blev en massa rammel. Hjärnkapasiteten är inte som den ska..
Här är iaf en bild som blev lite "misslyckad" igår, men så väldigt fin ändå. Använde mig av en spetsgardin framme vid objektivet för att få en vit, suddig effekt men här hamnade fokusen lite fel :P.
Nu ska jag kolla på Game Of Thones!

Spring Bokeh

Publicerat   2013-04-14 16:58:00,  Foto - Natur & Växtlighet Vardagligt
Halleda vad jag är trött nu! Varit iväg och fotat en gammal vän, hon är gravid nu med sitt andra barn och är verkligen ready to pop om man säger så! Såg till och med foten på bebisen när den sparkade runt i magen! 
Det var riktigt kul, och nu har jag 350 bilder att gå igenom!

Åh, vad jag längtar tills jag själv blir mamma :).

Var ute och fotade vårblommorna ute i trädgården innan jag stack iväg till Ann-Sofi. En liten stackare stod helt ensam vid uppfaten bakom garaget, tyckte bokeh´n blev så snygg från småstenen! Inte använt mitt 50mm f/1,8 objektiv på ett tag, så kände att det behövde rastas av lite.

Nu ska jag gosa med en lite smågnällig Khalissi!

Förvirrad och irriterad

Publicerat   2013-04-12 11:23:00,  Min Sjukdom
Precis kommit hem från ett besök på sjukhuset.. Igen. 
Träffade doktorn idag och gick igenom en massa saker. Nu sitter jag här förvirrad och irriterad, och nästan lite tom.

Hade skrivit ner lite frågor jag hade, och såg även att han hade en lapp med frågor. 
Jag frågade först hur det var om jag skulle dricka alkohol med min medicin. Det gick, men bara ett glas vin tex. Okej, då var det ur världen.
Sen berättade jag om hur jag mådde när jag åt Levaxin och att jag läst på fibromyalgiförbundets hemsida om att patienter med fibromyalgi ofta har problem med sköldkörteln och även kortisolbalansen. Sa att när jag åt Levaxin kändes ögonen bättre, klarare och jag kunde fokucera blicken bättre än nu och vara mer koncentrerad. Berättade även att jag upplever min hals mycket tjockare nu när jag är sjuk än vad den varit innan. Visst, jag har gått upp mycket i vikt men min hals har inte varit så tjock innan, har knappt någon käklinje, och när jag åt Levaxin blev halsen lite smalare och det kändes inte som en stor klump i halsen längre. Så undrade om dom inte kunde kolla upp mer om det kan vara Hypotyreos typ 2. Vi kollade igenom hur mina TSH-värden varit och i december låg det på 1,5 och vad jag minns så låg det på nästan 5 innan sommaren 2012. Lite konstigt att det skiftar så mycket kan jag tycka. 
Sen pratade vi om kortisolen. Sa att jag läste att man har problem med illamående och kräkningar när man har problem med kortisolen, och det har ju jag, och det vet dom om. 

Vet inte riktigt vad doktorn ska göra med detta. 

Sen var det hans tur. Han frågade mig varför jag hade sagt under intervjun vi hade förra veckan på Smärthanteringskursen att jag hade ME. Svarade att jag har den diagnosen. Då sa han att han inte tror att jag har ME, utan bara Fibromyalgi. Visst, jag kan förstå till viss del för många symtom är väldigt lika. Men det finns olika grader i ME, och lika väl som i Fibromyalgi så är ME som en bergodalbana. Man kan vara piggare ett tag, sen är man dålig igen i flera veckor. Fibromyalgin förklarar inte anfallen jag får. Fibromyalgin förklarar inte varför jag ena dagen är "stark" och andra dagen är så svag att jag knappt orkar gå. 
Blev så ställd när han frågade mig detta, att jag inte kom på dessa motsvaren. 
Sen har jag svårt att förstå varför alla som jag träffat med Fibromyalgi mår så mycket bättre än vad jag gör. 
Mitt stora problem är ju inte smärtan, egentligen. Jag vet ju såklart att Fibromyalgi gör så mycket mer än smärta.. Men jag vet ingen annan med bara Fibromyalgi som lever som jag gör, som mår som jag gör. Men jag vet dom som lever med Fibromyalgi och ME som lever som jag gör och som mår som jag gör.

Jag har lite svårt att tro att det bara är Fibromyalgi, och det säger jag inte för att få sympati utan för att det stämmer inte riktigt. Visst hade det varit skönt att släppa tankar om andra sjukdomar, men jag vill heller inte missa chansen att bli bättre pga att läkare har olika teorier.
Barret

Publicerat   2013-04-10 22:19:00,  Foto - Mobilbilder Foto - Självporträtt Vardagligt
Varit hos bästa Martina idag och fixar frillidillen. Ljusare längder, svart botten.. Lite ombré-effekt. Klippte även lugg igen och jag är super nöjd! Vi planerade även att ljusa topparna lite till när jag kommer och klipper mig nästa gång, för dom blev inte så ljusa nu då jag har haft rött hår innan som satt inbäddat under det bruna på längderna och det ville inte släppa så snällt som vi velat! 
Kom även att tänka på att jag faktiskt inte färgat håret hos en frisör innan. När jag färgade det på min salong fick jag ändå blanda färgen och berätta hur det skulle sättas i, osv. Så det var en skön upplevelse att bara få sitta i lugnan ro och inte behöva bry mig. 

Kommer ihåg för många år sen när jag och Martina och några andra vänner firade nyår hos Martinas pojkvän Marcus (som hon fortfarande är tillsammans med, 11 år!) och när grabbarna skulle smälla iväg raketerna flög dom överallt och specielt längst med marken, haha! Livsfarligt, men det var ändå sådär barnsligt kul. Inte så kul dock att den ena grabben nästan smällde av sin tumme, men den fick vi tjejer plåstra om.

Fick även reda på idag att min psykolog ska sluta. Hon och hennes familj ska flytta och det gör mig lite ledsen då jag tycker att vi fått en fin relation. Men jag känner mig ändå ganska redo att lämna allt det som har med terapi att göra, så det löser sig nog till något bra till slut i alla fall.

Känner mig så tjock och degig, ska försöka ta mig lite promenader nu när vädret blivit så fint. Kanske ska börja sminka mig igen, även om jag inte orkar lägga energi på sånt. Ser lite död ut, haha!
 
Nu är jag fruktansvärt trött och öm av att ha suttit ner så länge idag. Huvudvärk och antar att jag druckit för lite idag. Nu ska jag sova!

 
How am I doing

Publicerat   2013-04-09 21:42:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet Min Sjukdom
Får ofta frågan hur det är med mig nu, om jag märker någon skillnad osv. Ibland tänker inte jag på om det är någon skillnad och försöker jag leta skillnad och berömma mig själv har jag oftast bara en bra period och blir dålig igen dagen efter och är dålig sen i några veckor.. Så jag försöker att inte tänka så mycket på det.

Men det är klart jag märker skillnad. Läser jag i bloggen hur april månad var förra året så är det stor skillnad. I detta inlägget skriver jag om att jag precis kom tillbaka till sjukhuset från min första permission jag hade över påskhelgen och det är exakt ett år sen. April var en riktig helvetes-månad, eller ja.. Det hade hela året från april 2011 till april 2012 varit, men där gick verkligen gränsen. 

Jag blev inte bra igen efter min sjukhusvistelse. Det gick bara ner och ner i backen och i oktober kände jag att jag var nära botten igen och fick ta det tuffa beslutet att flytta hem till mamma och pappa igen. Tufft på så sätt att inse att jag inte klarade mig på egen hand, tufft att flytta ifrån flickorna och tufft att åter igen återvända tillbaka till boet när jag så länge "stått på egna ben". Men nu, nu när jag märker att det bara gjort mig gott ångrar jag ingenting.
Idag fick jag beröm för att jag inte använde rollatorn på sjukhuset under kursens gång. Det kändes snurrigt och vingligt, men jag klarade det även om jag nu är fruktansvärt trött och smärtar i benen.
Jag har börjat lära mig vad som gör mig sämre, även om jag oftast inte kan kontrollera det. Jag tar mig fortfarande vatten över huvudet, men jag repar mig fortare nu än jag gjorde för några månader sen. Jag hanterar stress på annat vis. Innan puttade jag bara undan saker som gav mig stress, men nu tar jag tag i det så fort jag kan så jag har det avklarat.

Stora stressfaktorer nu den senaste veckan och månaden har varit inkassokrav jag fått. När jag satte min salong i konkurs 31 mars 2011 fick jag många skulder då mitt företag var en enskild firma. I december förra året kunde jag betala av skulderna jag hade på kronofogden och det var så skönt att ha det lättat från mina axlar och trodde det var över. Men det var det inte. Tydligen finns det vissa inkassoföretag som har kvar fakturer hos sig där räntan växer sig skyhög och det är såna räkningar jag fått nu. När jag ringt dom och frågat varför dom inte skickat ut fakturan tidigare får jag veta att dom skickade ut en sådan i mars förra året. Då kommer jag ihåg, men på dom som på dessa räkningarna stod det att om räkningen inte betalas inom 30 dagar går fakturan vidare till kronofogden och det är dom skulderna jag trodde jag betalade i december. Har heller inte tidigare haft någon möjlighet att betala av mina skulder.
Med mina sjukdomar har jag svårt att hålla koll på var jag har mig själv så såklart minns jag inte såna saker, vilket ger mig stress. Men nu har jag tagit tag i det och fått bra amoteringsplaner med stoppad ränta då jag förklarat min situation.. Så lite guldkorn verkar det finnas i dom flesta människorna. 
Men är rädd att det ska komma mer, då jag inte minns. Jag älskar ordning och reda (lite OCD tror jag) och när det dycker upp såna saker blir jag så förtvivlad. Men ja, ta tag i det på en gång och få det ur vägen! 

Många gånger jag har velat ge upp, men önskan och hoppet om att det ska bli bättre har varit så stark. Och det är väl så, hoppet är det sista som lämna en.

Imorgon ska jag äntligen fixa mitt hår! Som jag längtar :).

 
NY Ink

Publicerat   2013-04-09 19:06:00,  Film, Serie & Musik Vardagligt
I helgen maraton-kollade jag på NY Ink. Kollade på både Miami Ink och LA Ink innan och hade lite missat att det fanns NY ink att titta på. Tycker det är så kul att se vad dom gör för tatueringar och hur dom gör dom, kundernas berättelser och all drama som är runt omkring som det alltid är i reality-serier!
Jag har själv tatuering på armen som jag är riktigt missnöjd med, men ska väl förhoppningsvis inom snar framtid ha råd att fixa till den. Har även planer på en tatuering för sidan av magen/revbenen och en för låret. Eller ja, jag tror det är där dom kommer hamna. Jag är i alla fall helt säker på vilka motiv jag vill ha. Men först vill jag fixa till den jag redan har. Har även planer på att antingen göra half sleeve eller hel arm, men det får jag se när jag kommer dit!

Jag önskar att jag hade kommit över en stor summa pengar, men vem gör inte det egentligen? 
Jag har länge haft en önskan om att få åka till New York, att få strosa runt i Central Park och helst åka på vinterhalvåret så jag kan åka skridskor på den stora skridsko-banan i Central Park och att bara få se vad det är som gör New York till The Big Apple! Önskan är även att få tatuera mig hos någon känd tatuerare och få den upplevelsen.
Endel tror säkert jag är galen, vad är det för specielt att bli tatuerad av en känd tatuerare och vem vill lägga så mycket pengar på det? Det är konst, och jag känner som så många andra att min kropp är som en canvase som får pryda och visa mig som person! Älskar tatueringar som är lite "whimsicle" och när min kropp inte fungerar som jag vill rent fysiskt så får den väl ha en annan innebörd för mig.

Älskar introt till NY Ink och jag kan inte låta bli att vagga med i musiken. Och hur snygg är inte Ami James då? Särskilt nu i denna serien när han bär så snygga kläder! :)

Fotoinspiration

Publicerat   2013-04-08 23:10:33,  Foto - Natur & Växtlighet Kamera & Photoshop
Jag kollar nästan dagligen runt på olika fotobloggar, fotosidor och pinterest för inspiration.. Både för motiv, redigering och fototeknik. Läste just på Elin Kero´s blogg om Freelensing och är riktigt sugen på att prova på det!

För ett tag sen läste jag på Nigh Fate´s sida om att fota med en teknik om att inte titta i sökaren, utan ta ner kameran till marken och låta den fokusera själv och då får man ganska häftig effekt i fotot. Provade på detta i december när jag fotade med mitt Tamron objektiv som då var sprillans nytt!
Jag gillar det :).

Här är några kort tagna på det sättet. Får hoppas jag har ork och tid att prova på Freelensing någon dag!

Sexualitet

Publicerat   2013-04-05 20:00:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet Vardagligt
Efter maten kom jag, mamma och pappa in på ett samtalsämne om sexuelitet och könsbyten. Mamma berättade att hon fått ett brev till jobbet om ny lag i sverige, tror jag det var, och om att par som gjort könsbyten får skaffa barn, men att om man inte kan byta personnummer när man gjort ett könsbyte. Men att det nu då var helt lagligt att skaffa barn. 

När vi pratat vidare en stund sa mamma "Du Hanna har ju haft dina perioder med personlighetskrisar..". Frågade vad hon menade och så sa hon "Ja, för några år sen sa du ju att du kände på ett visst sätt". Då sa jag "Men mamma, det var ingen personlighetskris. Det gör jag ju fortfarande". Pappa blev rörd och lite snyfftig som han brukar bli och både mamma och pappa sa "Det är helt okej för oss!". 

Jag är bisexuell. Som det spelar någon roll egentligen?
Pappa förstod inte riktigt vad det betydde så förklarade för honom att jag blir inte kär i könet, jag blir kär i människan

Detta är något jag har vetat om sen jag var 17 år. I början, när jag insåg, kändes det konstigt och förvirrande. Jag har aldrig varit i ett förhållande med en tjej, men känslor har det varit gott om. Nu är jag trygg i mig själv och min sexualitet och för mig, eller mina föräldrar, är det inget konstigt :). 
Nej, jag kärar inte ner mig i alla tjejer.. likaväl som jag skulle gå och kära ner mig i alla killar!

 
 
Vårblomma i vinden

Publicerat   2013-04-05 16:04:08,  Foto - Natur & Växtlighet Vardagligt
Lite diktig rubrik sådär. Fotade snödroppar och krokusar som tusan, både med och utan close up filter men dom utan filter var inget att ha då det blåser så mycket ute. Suddiga och fula bilder och är väldigt besviken. 

Dessa bilderna får funka, även om jag inte är helt nöjd då det inte blir någon bra skärpa. Men dom är ändå lite häftiga, ser lite ut som målningar!

Officiellt skrämt livet ur grannarna.

Publicerat   2013-04-05 15:31:43,  Min Sjukdom Vardagligt
Ja, då har jag nu officiellt skrämt livet ur grannarna.. Haha!
Gick ut en runda för att fota dom små vårblommorna som kommit. Blåser som tusan, så får väl se om det blev några bra bilder. När jag ligger där på gräsmattan kom ena grannen småspringande och ropar "Hanna, har du trillat?". Försäkrar henne om att jag inte har trillat och visar kameran jag har i mina händer och hon går lugnt tillbaka till sitt. Johnossi skrålar ur min ficka och efter en liten stund ser jag en annan granne som står bakom mig och tittar misstänksamt. När han får syn på kameran hälsar han bara glatt och även han går tillbaka till sitt. Måste sätt konstig ut när jag låg där på gräsmattan som en krump :). Skönt att grannarna är uppmärksamma i alla fall! 

Haft så ont i mina höfter sen träningen i måndags och har inte varit på topp. Tempen har gått upp och ner, och igår kväll stod jag knappt ut med smärtan i ena höften. Mamma sa att jag måste ta det försiktigt och vila, för jag kanske har fått en sträckning eller inflammation. Hade varit ganska typiskt mig då jag fick inflammation i axlarna, nacken och svanskotan när jag sommarjobbade som fastighetsskötare på pappas jobb. Slitsamt att städa och att gå i trappor, haha! Så ja, iflammation i höfterna av träning hade nog inte varit så konstigt. Men kunde inte låta bli att gå ut och fota dom små kämparna i trädgården!

Igår började Smärthanteringskursen. Vi fick presentera oss, berätta varför vi var där och vad vi ville få ut av kursen, fick lite mer info om kursen och lära oss meditation/avslappning. Kom inte ur sängen idag förens klockan var över 13, så märks att kroppen och knoppen inte är van vid människor och långa dagar hemmifrån.

Divide

Publicerat   2013-04-02 15:49:00,  Foto - Övrigt Hälsa & Träning Vardagligt
Gått med mamma en runda på stan idag. Det var jätte länge sen jag var på stan och jag kände redan efter jag satt min fot i den första affären att jag inte var på topp för shopping. Hade jag haft mer pengar hade jag kanske känt annorlunda ;). Men nu har jag sparat undan pengar så jag kan gå till frisören (bästa Martina!) och fixa min gräsliga hårfärg. Nätshoppade igår också, resultatet visar jag senare.
Köpte i alla fall en almanacka, då min mobil ibland får för sig att rensa mina händelser i kalendern. Mycket irriterande och förvirrande för någon som är så glömsk som jag är, så bäst att köra på det hederliga gamla sättet.

På H&M hittade jag jätte mycket fint, vilket jag inte brukar göra. Dom har byggt om och det har kommit en avdelning för Divide! Typ.. det bästa med H&M och äntligen har det kommit till Karlshamn! Men ja, plånboken ekade tom. Mamma var i alla fall snäll och köpte en sportbh till mig. Det behövdes! Den kostade 199 kr, men nu var det rea så fick den för 100 kr. 

Pilates For Beginners

Publicerat   2013-04-01 14:45:00,  Hälsa & Träning Klipp & Gif´s Min Sjukdom
Idag har jag gett mig in på träning igen. Körde pilatesprogrammet i klippet under, trampade även loss på crosstrainern i 4 minuter.. Mer orkade jag inte! Idag stretchade jag ordentligt, vilket jag inte gjorde förra gången.
Jag hade tänkt att träna 3gånger i veckan nu när Smärthanteringskursen börjar. Kursen är på tisdagar och torsdagar, så måndag-onsdag-fredag är jag hurtig och tränar! 

Märker stor skillnad på mig i träningen. Mitt liv har liksom delats in i olika delar, före sjukdom - och nu. Sen har jag ju såklart min del med Emma - och nu. 
Innan jag blev sjuk tränade jag mycket pilates som jag skrivit förr och det gick faktiskt ganska lätt redan första gången jag la mig på mattan. Men nu gör det ont nästintill överallt, jag är fruktansvärt stel och svag, och min kropp kopplar inte riktigt vad det är den ska göra. Cirkelrörelser blir sprattel lite överallt och om någon skulle se hade dom nog fått sig ett gott skratt! För mig är det väldigt irriterande, men jag måste lära mig att ha tålamod och inte bli besviken över det jag inte kan nu, för jag kanske kan det om en vecka. Vem vet. 

Nu ska jag även vara hård mot mig själv och inte dricka så mycket cola som jag dricker. Kommer bli jobbigt, men jag har lyckats trappa ner och faktiskt sluta helt innan. Så..juice till frukost, cola på kvällen innan klockan 21 och vatten resten av dagen. Ska jag väl ändå klara av? Jag måste bara påminna mig själv om att jag kommer må så mycket bättre sen :).