Att gå från hobby till något annat

Publicerat   2013-04-26 18:51:00,  Kamera & Photoshop Lite På Djupet
Det har jag gjort förr, gått från hobby till professionell. Min största hobby förut var hår, och jag blev frisör. Nu är min största hobby fotografering, och skulle så gärna vilja bli "professionell" och inte bara ha det som en hobby. 
Jag vill lära mig så mycket mer och fundera på att gå lite olika online kurser inom både fotografering och redigering. Allt jag kan nu är i stort sätt självlärt, men jag vill så mycket mer.

Har insett att min lilla kamera inte kan prestrera så mycket som jag vill och är i valet och kvalet att köpa ny. Men vad för någon? Fullformat eller inte? Behöver jag verkligen en fullformat? Funderar på antingen Nikon D600 eller Nikon D7100 och det är ju lite skillnad på priset. När jag läser igenom kamerorna och resensioner så låter det som att D7100 (som är DX, alltså inte fullformat) är bättre än D600, men det slutar ändå alltid med att man ska sattsa på D600 för den är fullformat. Men varför när D7100 är bättre?

Vad jag har förstått om fullformat så har den större sensor vilket inte klippet bilden och gör kameran mer ljuskänslig. Men, och? Jag har letat med ljus och lykta efter den där förklaringen som ger mig den där "Aha, då förstår jag" känlsan, men inte hittat. 

Sen vet jag inte om detta är något jag ska sattsa på, alltså att köpa kamera nu eller om jag ska spara pengarna till möbler som jag behöver för att kunna flytta hemifrån i framtiden (för det kan ju vara klokt :P), men åh! Jag vet inte..
Kommentarer

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback