Turn Around, My Love

Publicerat   2013-02-28 20:44:00,  Film, Serie & Musik Min Sjukdom Vardagligt
Började med ny medicin i måndags kväll. En antidrepressiv medicin som heter Mianserin som ska hjälpa mot smärtan och dålig sömn och ja, det som man kanske förväntar sig att en antidepressiv medicin gör. Göra en lite gladare kanske! Var rädd att jag skulle må dåligt av den och det var läkarna med så fick inte börja med den förens i måndags kväll fast jag hämtade den i fredags. Har inte mått illa av den, känner mig bara väldigt seg, nyvaken och nygråten. Glömsk! Glömmer bort hur jag kom från ett ställe till ett annat. Kan vara i köket, sen sitter jag helt plötsligt på rummet med en serie igång på datorn, men minns inte att jag satt igång serien och minns såklart inte vad som hänt i serien. Kommer inte ihåg att jag skrev inlägget under! Lite otäckt.
Sover som en stock på nätterna och vaknar inte en gång i kvarten av att det gör ont nånstans och jag märker inte ens när hundarna kommer in till mig på morgonen som jag gjorde innan. Hoppas bara detta trötta, sega och glömska försvinner. Ska höja dosen i några veckor tills jag kommer till rätt dos för mig, så hoppas inte det kommer någon konstig biverkning då. Är ju så känslig mot medicin. 
Var hos doktorn i torsdags förra veckan. Vi pratade om proverna från gastroskopin, dom visade inget konstigt. Det vara bara bråcket på magmunnen dom var oroliga över. Får fortsätta äta Omeprazol resten av livet och hoppas att det inte blir värre. Är så glad över att det inte var något mer och att jag slipper göra en ny gastroskopi! Svaret på varför jag mår illa i perioder då jag verken kan dricka eller äta utan att spy var att det antagligen är pga stress och när jag tänker efter så är det nog så. Sist jag hade det var när jag flyttade ifrån Sebastian och hem till mamma och pappa igen. Det försvann efter några veckor, då jag började känna mig hemma hos mamma och pappa igen. Får inte stressa, av många anledningar. Känsliga kropp!

Spenderar i stort sett mina dagar med att kolla på serier. Får ju titta på många serier för att fylla ut dagarna så har börjat kolla på serier som jag inte sett innan som det finns några säsonger av. Började kolla på Haven för några veckor sen och igår kollade jag klart på den. Riktigt spännande slut och nu får jag snällt vänta till höst för att få se fortsättningen. Har en liten celebcrush på Duke, (så fjortis) haha! Satt och tänkte "Duke är ganska attraktiv alltså. Snygga kläder, snygga skor, tatueringar, han är rolig, halvlångt mörkt hår i hästsvans, mörka ögon man kan drunkna i, han är rolig..mm.", sen slog det mig! Jag började förstå vad mina vänner alltid sa förr "Du faller ju bara för killar med stor näsa!". Nää? Finns vissa undantag, haha! Men jag börjar se ett litet spår faktiskt! 
En annan celebcrush är Noah Gundersen. Han har med mörka ögon man kan drunkna i, musikalisk (!), skriver helt underbara låter, sjunger som en ängel, tatueringar, snygga kläder och boots på en kille, jisses. 
Även om jag snart fyller 26 år får jag faktiskt vara lite småförälskad i dom där killarna som man inte kan få. Men man kan ju drömma ;).

Apropå att jag snart fyller 26 år, pratade med mamma och pappa om min födelsedag. Mamma frågade om jag ville fira med kalas eller bara ta det lugnt med henne och pappa. Jag svarade att jag myser hellre med dom och bara ta det lugnt! Orkar inte med nått nu i alla fall pga den nya medicinen. Så vi bestämde att vi på söndags ska strosa runt på Eko och sen åka till Bellas Place i Bromölla och äta middag. Och på tisdag, när jag fyller år, ska vi göra hemmagjord pizza och bara ta det lugnt. 
Dom undrade vad jag önskade mig. Jag har tidigare sagt att jag önskar mig något för hemmet, så jag har lite när jag flyttar hemmifrån (igen), men mamma tyckte att jag skulle önska mig något till mig själv och inte till något hem som jag inte ens har ännu. Vet ju inte ens när jag kan flytta hemmifrån. Så jag sa att jag vill ha en ring. Älskar ringar och vill ha en speciell ring som lite symboliserar mig som jag alltid kan ha på mig. Så när jag fyllt år ska vi leta upp en ring jag ska få i födelsedagspresent. Tror jag. Hade varit perfekt.

Nej, nu har jag ont i händerna och armarna. Ska fixa lite gurka och dipp och kolla vidare på Being Human.

It´s your day!

Publicerat   2013-02-25 19:52:53,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet Vardagligt
Idag är det min brors födelsedag. Han fyller hela 35 år, hoppas han har haft en bra dag fast det är måndag. Försökte skicka honom ett grattis-sms men tekniken är inte alltid på min sida.

Tänkte precis att nästa måndag fyller jag år, men det gör jag inte alls. Jag fyller år på tisdag. Har inga planer på firandet ännu, får se ifall mamma ordnar något. Allt får mig att tänka på hur min förra födelsedag firades, när jag fyllde 25 år. Man kanske inte ska klaga eller tycka synd om sig själv, men jag har i så många år.. ända sen jag var liten tänkt att när man fyller 25 år så är man vuxen. Då är man inte ung vuxen, eller något sånt. Då blir man vuxen och man har en stor fest för att fira in det. 
När jag var ca 15 år tänkte jag "när jag fyller 25 år kommer jag säkert ha ett barn, en underbar kille (man) som finns vid min sida, bo i hus med djur och ett jobb som jag älskar". Men det blev inget direkt firande. Fikade med mamma och pappa och delar av Sebbes familj i en trång liten 1a. Mamma skulle försöka fixa en liten fest för mig så familjen kunde fira mig, men det blev inte av då mamma var sjuk. Firade lite med en fika på stan med min ena syster. Sen blev jag inlagd på sjukhuset i en månad. Sen rann det liksom ut i sanden och massa andra saker hände. Och då tror väl säkert några att jag vill fira och ta igen nu när jag fyller 26 år? Nej, jag skiter i vilket faktiskt. Det var så många besvikelser och svek förra året att jag detta året hellre håller mig för mig själv och med dom två som alltid finns där och som bygger upp mig. Inte bara på min födelsedag, men hela året. Bygga upp mig själv igen, ta mig ur detta sjuka hål och bli den bästa jag kan bli. På egen hand, för då vet jag ifall jag faller igen att jag klarar att ta mig upp igen, på egen hand. 

"He can´t come to the phone right now..cuz he´s dead"

Publicerat   2013-02-22 22:58:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet
Såg precis det nya avsnittet av The Vampire Diaries. Läste på Twitter igår från skådisarna att avsnittet skulle vara mäktigt och sorgligt, men kunde inte förvänta mig detta. Tårarna rann och när vissa saker sas eller gjordes påminde det för mycket om när jag själv förlorade min syster. Jag vet att det såklart inte är på riktigt, men när man är så investerad och kär i något som jag är i den serien så kniper det i hjärtat när det inte går som man vill. Och det trycker ut luften ur lugnorna när Elena säger "He can´t come to the phone right now..cus he´s dead", för det var precis så min moster sa när Emmas klasskompisar ringde och sökte henne den dagen vi alla var tvungna att acceptera att hon inte skulle finnas med oss längre. Hon kan inte komma till telefonen nu..för hon är dödPang, boom, över. Borta. Aldrig mer. 
Förlåt om det blev spoilers för er som inte sett.

Vaknade tidigt imorse, har hela dagen känt ett stort behov att att skratta. Kollat igenom en masa roliga parodier och löjliga klipp från nätet. För vadå? Att nu sitta här med hjärtat i halsgropen och återigen samla mig själv från saker som påminner om det värsta man varit med om. Var det det jag skulle förbereda mig för? Skratta nu, gråta sen. 
Och att du inte förstår att det du sa fortfarande ringer hårt i mina öron och det är så mycket jag inte kan förlåta dig för. "Du var ju så liten när hon dog. Du kan väl inte minnas henne eller den dagen. Gör du det? Det trodde inte jag".

Pitch Perfect

Publicerat   2013-02-18 18:36:48,  Film, Serie & Musik
Såg även denna filmen igår och jag skrattade ibland så jag fick kramp i magen. En gång kom pappa och frågade var det var för fulskratt jag hade och undrade vad det var som var så roligt! Fat Amy är riktigt rolig, men jag skrattade nog mest åt den asiatiska tjejen :).

Beca är tjejen som hellre lyssnar på det som kommer ut ur hennes hörlurar än på sin omgivning. När hon börjar på universitetet har hon svårt att hitta rätt grupptillhörighet. Istället hamnar hon bland ett varierat gäng med både elaka, rara och konstiga tjejer som enbart har sina vackra sångröster gemensamt.
 
Magic Mike

Publicerat   2013-02-18 18:28:46,  Film, Serie & Musik
Igår var det en filmdag. Tittade på Pitch Perfect och Magic Mike. 
Var tyckte jag om Magic Mike? Filmen var väl inte den bästa, men att se Channing Tatum på det där viset är ju inte alls fel ;).

Mike är en man med många talanger och uppenbar charm. På dagarna har han ströjobb som byggarbetare och drömmer om att starta sitt eget möbeldesignföretag, men på nätterna… är han Magic Mike.
Filmen är löst baserad på Channing Tatums liv när han som 18åring stippade i några månader.

Paus

Publicerat   2013-02-18 18:21:00,  Foto - Människor & Porträtt Min Sjukdom Vardagligt
Behövde en paus från det mesta. Just nu sitter jag mätt och belåten efter en god middag bestående av frikadeller med ris. Inte varit en jätte bra dag, men jag lever. Sorterat bland mina bilder på facebook och det tog sin lilla tid. 
Varit så fruktansvärt trött med värk i kroppen, sprängande huvudvärk och lagom feber efter gårdagen. Khalissi var på umgänge (låter så dumt, men hon kan ju tyvärr inte bo här) igår. Bus som vanligt, tog henne på en sväng ut på den lilla ängen bakom huset så hon fick springa av sig. Jag orkade inte så länge, men är stolt över mig själv att jag tog mig dit med henne på egen hand utan att ramla eller tappa kopplet och stolt över henne att hon inte drog så mycket och kom när jag kallade in henne när hon sprang löst. Men det tog på min krafter.

Försökte färga min råttfärgade utväxt i helgen. Inget bra resultat. Varför vill inte färgen fastna i mitt hår längre? 
Ska försöka mig på att färga utväxten svart, och göra ombre i längderna. Orkar inte ta mig någonstans för att köpa färg så får beställa på nätet. Gör det efter jag betalt räkningar och beställt pilatesmatta, för säkerhets skull. Som sagt, man får inte så mycket pengar som sjukling.
Har iaf bestämt mig för att prova på det där med pilates igen. Hoppas jag inte dör! Får bli lite yoga också.

Var på Smärtrehab förra veckan och träffade arbetsterapeuten. Inte träffat henne på ett tag, bara pratat i telefon. 
Hon var stolt över mig. Hon trodde ju att jag inte gjorde så mycket om dagarna då hon försökt få mig att göra några husaktiveteter här hemma så jag inte tappar för mycket tills jag flyttar till eget. Berättade för henne att jag faktiskt bäddar min säng varje dag, mamma tvättar kläderna men jag lägger in dom i skåpet och byrån själv, städar rummet varje helg och plockar iordning varje dag då jag gillar ordning och reda och diskar matlådor efter lunch. Hon blev förvånad för hon trodde att jag bara steg upp på morgonen och satte mig framför datorn och satt där resten av dagen. Visst, det är inte mycket jag gör, men jag gör det jag orkar. Vi bestämde att jag ska komma varje onsdag i mars och vara med henne i trädgården och växthuset och plantera och fixa med blommor och växter. Sånt tycker jag är kul! Ska bara fixa lite lökar och frön, sen är jag redo. 
Ett problem är ju bara att första dagen jag ska göra detta har dom bokat in hos sjukgymnasten klockan 9-10 på morgonen, sen ska jag vara med arbetsterapeuten klockan 13-15. Har sagt till dom att jag bara orkar en sak om dagen, men men. Får väl se hur det går. Dagen efter jag fyllt år så får väl hoppas att jag får lite energi i födelsedagspresent!
 
Paloma Faith - Agony

Publicerat   2013-02-11 16:10:00,  Film, Serie & Musik
Än så länge bara hört denna låten men jag tror detta kan bli en ny favorit. Låten är underbar och jag älskar hennes röst!

Gastroskopi

Publicerat   2013-02-11 16:08:00,  Min Sjukdom
Idag var det då dags för gastroskopi. Det var fan i mig det äckligaste jag gjort i hela mitt liv!
Hört skräckhistorier, men det var faktiskt värre än allt otäckt jag hört. Och det roliga är att jag ska göra det igen om 6 veckor. Hurra!

Det började med att en sjuksköterska kom och hämtade mig i väntrummet. När vi kom till undersökningsrummet bad hon mig dricka en liten shot av något som skulle minsta bubblorna i magsyran. Den smakade inget direkt. Sen började hon förklara hur undersökningen skulle gå till och jag tänkte "ja, detta klarar jag nog av!". Sen kom en annan dam som skötte maskinen. Och sen kom läkaren. Jag förståd knappt vad han sa och jag har börjat märka en sak. Antingen finns det fler utländska läkare eller så får jag dom för jag har utländskt efternamn, haha! Får bara utlänska läkare.
Jag fick lägga mig ner på britsen och in i munnen stoppade dom en rund plastbit jag skulle bita på, den smakade skit. Det var fullt med gegga på den och jag har ingen aning om vad det var. Sen skulle dom stoppa ner slangen. På den var det också en massa gegga, antar att det var lite glidmedel och bedövning. Och så började helvetet! Jag har aldrig krökts, rapat, krampat och gnällt så mycket i hela mitt liv, och allt detta på samma gång! Jag kände hela tiden precis var slangen var, jag kände precis var dom nöp bort biopsiprover och all denna jävla luft som trycktes ner i min stackars mage. Kräktes gjorde jag ju såklart också, tror jag iaf. Det kom upp väldigt mycket och allt var så äckligt. Snor och slem med mera, haha! Och så trodde jag att såklart att så fort dom dragit ut slangen skulle allt vara bra igen, men nejdå. Allt fortsatte och det kändes som slangen fortfarande var kvar i mig. Och det är ju ingen liten slang. När läkaren började dra ut slangen trodde jag att den aldrig skulle ta slut. Och hård var den med.

Efteråt fick jag gå och prata med läkaren som förklarade vad han sett och var han kunde misstänka på det han såg.
Jag hade bråk på magmunnen och många sår nere i magsäcken. Dom tog olika biopsiprover, bland annat för att se om det var någon bakterie som gjorde att jag får magsår (och sjuksköterkan kollade på det provet innan jag gick till läkaren och hon såg helt chockad ut och sa att provet blev rosa direkt, jag fattade ingenting..hade jag den bakterien eller vadå?), och så var det biopsiprover för att se om jag är laktos/glutenintolerant. Sen var det mer men det minns jag inte. Han skulle undersöka proverna mer och höra av sig om jag behöver ta antibiotika eller nått sånt, vilket jag antagligen behöver och så skickar dom en ny kallelse för ny undersökning om 6 veckor.
Mina kära Facebookvänner har get mig rådet att bli sövd nästa gång, och ja, det vill jag gärna. Kommer inte klara av det där en gång till.
Sitter med magont och halsont nu, och lilla minsta dricka eller mat jag får i magen gör fruktansvärt ont.

Känns ändå skönt att det äntligen är gjort. Skulle gjort denna undersökningen för flera år sen, men då beslöt sig den läkaren för att jag var depprimerad istället så det blev inget. Bra sjukvård det där. Även om man är depprimerad kan man väl ändå ha magsår?
Pannkaka

Publicerat   2013-02-10 23:18:19,  Vardagligt
Flyttat lite fler blogginlägg, men nu orkar jag inte mer. Får vara bra för idag. 

Precis krängt lite pannkakor som mamma gjorde till mig igår. Får inte äta eller dricka något imorgon på morgonen då jag ska göra en gastroskopi. Jag är jätte nervös! Skönt att pappa följer med. Kan man bli sövd tro? Jag som kräks så lätt..
1+1=3

Publicerat   2013-02-10 22:17:00,  Film, Serie & Musik Klipp & Gif´s Lite På Djupet Vardagligt
Det har varit en fruktansvärt jobbig helg, och jag tänker inte gå in för mycket på det.
Ibland måste man göra val som man aldrig trodde man behövde.. Men i slutändan måste man göra det som är bäst för en själv för att..ja, finna sig själv igen.
Detta året ska jag göra det bästa jag kan för att bli det bästa jag kan bli. Jag ska ge mig själv andrum att bara vara och jag ska upptäcka något som jag inte visste fanns inom mig. Hoppas jag i alla fall.

Idag åkte jag med mamma och pappa och köpte en gigantisk soffa. Mamma fick för sig en natt i veckan att sovrummet nere skulle upp, sovrummet uppe skulle ner, tvrummet och sovrummet nere skulle byta plats osv. Och en ny soffa. Vi gick och gick i Bromölla möbelaffär och det känns banne mig i benen nu. Jag och pappa gick och smådreglade (stordreglade) i Rustikavdelningen. Jisses vilka fina saker, och dyra. Jag ska bli rik så jag kan köpa så fina saker! Ångrar att jag inte hade kameran med mig.

Började titta på Arrow igår. Var inte värst sugen på det innan, men i veckan började pappa tjata om en serie som gick på 5:an som han hade missat och undrade om han kunde se den på datorn. Jag frågade vad det var för serie och han förklarade att det handlade om en playboy (haha) som varit försvunnen i 5 år och när han kommer hem är det ingen som känner igen honom längre. Han trodde att serien hette Iron Man. Jag kollade upp vilka nya serier som gått på 5:an och ja, det var ju Arrow. Min pappa är tosig ibland :).
Men jag gillar den lite. Tycker det är lite löjligt att ingen ser att det är han under luvan fast han tittar rakt på den han pratar med och att han två så extremt olika röster. Jaja, jag vänjer mig kanske.

Hillywood

Publicerat   2013-02-08 18:05:26,  Klipp & Gif´s Vardagligt
Precis varit med mamma och pappa och handlat. Var riktigt trött och det gick vingligt, men jag kom ut i alla fall. Inte varit ute på hela veckan, bara suttit ihopkrupen i mitt rum.

Ikväll är det dags för The Vampire Diaries. Vad jag läst på Twitter kommer det nog vara ett riktigt smaskigt avsnitt! Längtar, men måste äta mat först. Tänkte kolla på det medans Sebbe pluggar, om han kommer plugga sen när han är här.
Tror inte jag visat någon av Hillywood Shows filmer innan, inte vad jag sett i alla fall nu när jag gått igenom bloggen så många gånger som jag har. Dom har massa härliga och rent ut sagt skitroliga parodier, helt underbara! Jag har väldigt lätt för att skratta åt sånt här löjligt, särskillt deras bloopers i slutet eller deras Behind The Scene-filmer! Längtar tills dom släpper sin Twilight Breaking Dawn Part 2-film. Kommer bli helt fantastisk, det känner jag på mig :).


Tussen, Fluffas, Pluttrick, osv.

Publicerat   2013-02-08 15:34:21,  Klipp & Gif´s Vardagligt
Kärt barn har många namn. 
Börjat flytta blogginlägg från den 3 och sista bloggen, bloggen som var min första. Hittade denna gifen på mig och Ludde, haha. Han har fortfarande lika dålig andedräkt.

8 Februari, i brist på annat.

Publicerat   2013-02-08 12:35:00,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Sovit så dåligt dom senaste nätterna. Har för mycket tid för mina tankar, jag håller på att bli galen känns det som.
Grät som en tok igår och uppskattar verkligen mamma och pappa som lyssnar och kommer med råd. 
Jag hatar att inte ha koll på framtiden, när allt är så ovist. Heter det så, ovist? Aja.

Åt bara en liten bit lax på hela dagen igår, sen inget mer. Man tappar liksom matlusten när man inte mår på topp. Är faktiskt inte direkt hungrig nu heller, men måste väl försöka få i mig något. Ont i huvudet och är fruktansvärt trött, ont i käkarna tänderna. Nog dags att dra fram bettskenan igen. 

Ordning och reda

Publicerat   2013-02-06 15:37:00,  Foto - Djur Vardagligt
Inte riktigt kanske, men försöker fixa iordning det jag förstörde. Går igenom gamla inlägg och försöker ladda upp bilderna på nytt så det inte är en tom ful ruta i alla gamla inlägg. Skitgöra ordentligt!
Hittade i alla fall en jätte söt på bebis-Jane. Sicken stil ♥!

Bebis!

Publicerat   2013-02-05 23:52:00,  Foto - Djur Vardagligt
Dessa bebisbilderna på Khalissi hittade jag i samma mapp som bilderna i inlägget under. Min lilla pluttan!

Borde insett att något var fel

Publicerat   2013-02-05 23:44:00,  Foto - Djur Min Sjukdom Vardagligt
Eller gjorde jag det, men flyttade det lite åt sidan?
Har ju lagt över inlägg från gamla bloggar till denna, men insåg när jag raderade den första bloggen jag flyttade inlägg ifrån att bilderna försvann på denna bloggen. Jag borde ju tänkt på det tidigare, men ja..tänkte inte på det.
Kollade igenom filerna på datorn för att se hur många bilder jag har kvar som jag kan ladda upp på nytt här och ramlade över några bilder jag inte lagt upp förr, eller ens redigerat.
Sebastian har tagit massor av bilder på mig när jag ligger och sover. Mitt på dagen, många olika dagar. Jag borde ju insett att något var fel, eller hur? Men nej, jag sköt det åt sidan och tänkte att det går väl över snart. Men det visade sig vara en kronisk sjukdom som jag kanske aldrig blir bättre av och ska jag bli bättre måste jag jobba hårt för det, men som sagt. Det kanske inte ens hjälper. 
Man ser också att jag är en hundmänniska, eller? Haha! Dom är så mysiga och det är med hundarna runt mig som jag sover och mår som bäst. Lilla bebis-Khalissi och älskade Dolly som inte finns med oss mer. Man ser även att Khalissi och Flisa kommer överens! Khalissi ligger ju Flisa så så hemsk kan inte Flisa egentligen tycka att Khalissi är.

En dag som inte är som dom andra

Publicerat   2013-02-04 19:29:00,  Min Sjukdom Vardagligt

Vaknade klockan 8 imorse och kände att något var fel, inte som vanligt. Sträckte på mig så gott jag kan och kände att sängen var tom. Var är hundarna? Satte mig upp och tittade ut genom fönstret och såg mammas bil på uppfarten. Undrade om mamma och pappa hade försovit sig. Tassade upp försiktigt för att gå på toa och spionera om någon annan än jag var hemma. Det var kolsvart i mamma och pappas sovrum, deras dörr brukar vara stängd när dom inte är hemma. Smällde lite i toadörren, tänkte att dom kanske vaknar då. När jag var klar på toa smög jag in i deras svarta sovrum, såg ingenting men hörde att Ludde och Flisa började hoppa runt i sängen och sen hör jag ett litet host och en väldigt svag, pipande röst. Pappa var inte hemma, mamma låg sjuk i maginfluensa. Mamma är annars aldrig sjuk så det har varit en mycket märklig dag.
Jag gick och la mig igen och fick väldigt ont i magen. Kunde inte ta någon Omeprazol heller då jag ska göra en Gastroskopiundersökning nästa vecka. Somnade om, vaknade efter ett par timmar och det slog mig att jag skulle till Smärtrehab idag. Ringde dit och sa att mamma hade maginfluensa och att jag inte ville dit om jag skulle smitta det vidare. Dom tackade och sa att jag skulle stanna hemma! Fick även höra att dom ska ordna så jag får träffa en sjukgymnast så jag kan lära mig att börja träna. Jätte kul!
Efter samtalet fick jag sån sprängande huvudvärk som suttit i hela dagen. Nu sitter jag uppkrupen i fotöljen på mitt rum med huvudvärk, illamående och magont. Jag vill inte få maginfluensa! Men det är nog bara mina vanliga sjukdomar plus magproblemet som spökar, än så länge.

Martha Marcy May Marlene

Publicerat   2013-02-03 22:35:00,  Film, Serie & Musik
Ja, vad ska jag säga om denna filmen. Tittade färdigt på den för knappt en minut sen och den har nog inte riktigt sjunkit in ännu. 
Filmen handlar om en tjej som flyr från en sekt. Hon har blivit hjärntvättad och lever senare ett liv där hon inte vet vad som varit dröm eller verklighet. 
Filmen var bra, den var jätte bra. Slutade konstigt dock. Nog ingen film jag kommer se igen eller spara i samligen, men sevärd! En film jag kommer minnas.

Inspiration plus noll

Publicerat   2013-02-03 16:52:00,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Försöker lista ut något nytt fotoprojekt där Moa kan stå modell. Har något i tankarna men måste hitta den perfekta platsen för det också!

Söndag, tråkiga söndag.

Alltid tyckt söndagar varit tråkiga. Tror jag skrivit om det innan, men skriver igen. 
När jag var liten var det en dag som mamma och pappa bara vilade och somnade på soffan. Fanns inget att göra, och än idag har jag svårt att komma på saker att göra.

Men idag åkte jag och pappa iväg en sväng. Pappa gick inom Jem&Fix för att hitta saker till badrummet han renoverar i källaren. Eller renoverar, bygger kanske man ska säga. Var bara ett kalt rum när vi flyttade in för 13 år sen, är det fortfarande, fast med ett borrat hål i golvet och plankor på väggarna. Men han har lovat att badrummet ska vara klart inom 2 månader då det är så jobbigt för mig att duscha på egen hand i badkaret på vårt befintliga badrum och det ska bli dusch där nere.
Sen åkte vi till en loppisaffär i grannbyn. Jag hoppades att jag skulle hitta massa fina och häftiga saker. Hittade några fina glas, men köpte dom inte. Hittade en golvlampa som jag först tyckte var fin, men som pappa tyckte var ful. Efter en stund insåg jag att den där golvlampan faktiskt var ganska ful, men jag var så sugen på att hitta något så den där fula lampan fick vara fin i mina ögon en liten stund. Åkte hem tomhänt.
Vi åkte ut till båtbryggorna i Elleholm innan vi for hem. Eller ja, det var båtbryggor där när vi bodde i Elleholm. Jag ville öva mig på att fota landskap, med högt bländartal och hela den där middevitten som jag inte använt innan. Vet inte om jag blev nöjd, alls. Men det var en lärdom och inget förlorat :).

Happy Birthday

Publicerat   2013-02-02 15:15:00,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
I veckan fyllde min äldsta syster år, hon är stor flicka nu..haha! Idag är det kalas för henne och jag tänkte slå på stort och sminka mig och platta håret. Jisses, det var inte igår! Sånt som är vardagsfix för vissa är festfix för mig.

Grattis syster, älskar dig! ♥