Perks Of Being A Wallflower

Publicerat   2013-01-31 23:38:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet
Såg precis filmen Perks Of Being A Wallflower. Skickade ett sms till Sebastian direkt efteråt för att säga "bra att jag såg den ensam". Så många känslor. Så många. Sitter fortfarande helt förstummad och vet inte riktigt vad jag ska skriva utan att såra någons känslor, eller göra livet jobbigare än vad det redan är. Men det behöver inte vara så jobbigt, om jag tänker efter. Jag måste börja acceptera mig själv.

Jag har alltid varit en ovanlig fågel. Redan i första klass blev jag kallad för konstig efter att min första kompis från skolan inte ville sitta bredvid mig på bussen längre eller vara min vän. Redan i första klass kunde dom andra barnen se att jag inte var en av dom populära. Man skulle undvika mig, för jag var som sagt konstig. Första sveket. 
Jag har väl egentligen aldrig varit riktigt ensam, men jag har alltid känt mig ensam. Aldrig riktigt känt att jag har passat in. 
Jag har nog aldrig förr sett mig själv som en "wallflower", men det förklarar så mycket. Men jag inser nu, att en "wallflower" är den människan med mest i bagaget. Den som för mig är mest intressant. Den som har mest livserfarenhet. Jag kan inte skriva ut här allt jag varit med om, men ibland har det varit för mycket för mig att hantera. 

Jag har haft vänner. Tjejgäng som man kallar det. Och jag har älskat dom vännerna, det har jag. Vissa saknar jag ännu idag. Jag inser nu att efter många svek har jag själv dragit mig undan. Rädd för att bli sårad, även av dom som inte gjort något fel. Det är svårt att hitta tillbaka, lägga pusselbitarna på plats igen. Var ska man börja?

En gång i mitt liv har jag känt att jag har synts. Människor har sett mig. Inte för den jag är, men för den jag ville vara. Det varade i 3 månader, men det var nog dom 3 månaderna jag behövde för att själv acceptera vem jag är. Jag tror jag gör det nu. 

Om jag ska jämföra mig själv med Charlie i filmen får man ändra på lite saker. Inte stora, men som att han är kille, jag är tjej. Jag har inte funnit vänner som han gjorde, som är precis som jag och jag kommer säkert aldrig göra. Men resten stämde ganska bra. Lite läskigt bra.
En gång trodde jag att jag hittat en vän, en vän som var precis like konstigt, knäpp och udda som jag. Men hon bröt vår vänskap över den löjligaste saken. Då insåg jag att hon inte alls var som jag. Och hon förtjänade inte mig.


En bit på väg

Publicerat   2013-01-31 21:06:26,  Lite På Djupet Vardagligt
Nu har jag suttit och klippt o klistrat ett bra dag, men nu är i alla fall en blogg av alla jag har tömd och flyttad hit. 

Efter maten fixade jag med mitt nya kontantkort. Ville inte ha abonnemang längre, inte just nu i alla fall. Tömde kontaktlistan på mobilen från 108 kontakter till ca 40 st. Ungefär 20 av dom är restauranger och sjukvård. 
Har liksom funnit mig i att jag inte känner så många, och jag trivs med det. Just nu. Så dom som fått mitt nummer betyder lite extra för mig.

Är extremt frusen nu och vänster arm värker. Det får bli en film och chips nu. Chips som jag fick smöra för Sebastian att köpa till mig då mamma hade glömt :).
Privat och invecklat.

Publicerat   2013-01-31 15:46:00,  Foto - Natur & Växtlighet Lite På Djupet
I natt hade jag jätte svårt för att somna. Men det är väl när mörkret faller som tankarna spökar som mest.

Jag funderar på hur livet hade sett annorlunda ut om man gjort andra val. Men hur vet man om man väljer rätt eller fel? Så mycket skit man sluppit om man tagit en annan väg. Men det är väl sånt man lär sig av, när man blir sårad, när man får kämpa för sitt liv. 
Ibland undrar jag varför jag blev satt för så många prövningar, varför jag blev sjuk. Jag måste varit en skitstövel i mitt förra liv. Eller ska jag bli en stor person i nästa liv som måste vara stark och ge människor hopp och trygghet. 

Jag har varit deprimerad förr i mitt liv och jag börjar smått inse att jag nog är det nu igen. Men det är väl inte så konstigt när man tänker efter. Jag kan inte leva det livet jag vill, nu måste jag göra val anpassade efter min sjukdom. Jag är ofta rädd, nästan ständigt för att få ont eller bli tröttare än vad jag redan är. Jag är rädd för att få nya anfall och drunkna i mitt eget saliv. 
Ibland har jag svårt att uttrycka mina känslor, det jag tänker. Förr var det lätt, när min hjärna fungerade snabbt som en Formel 1 bil. Men nu har min hjärna samma hastighet som en hästovagn. Men inte en hästovagn som blir dragen av en häst, utan av en sköldpadda. Möjligtvis en snigel. Ibland en gris. 

Idag hoppas jag att mamma har med sig dillchips hem så jag kan titta på någon film som antingen gör mig glad eller ledsen. Gråter för allt nu för tiden.

Hjärnsläpp

Publicerat   2013-01-30 19:25:00,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Idag har jag varit extremt trött. Vaknade när pappa kom hem på lunch vid 12, ont i huvudet och duschen från igår kändes i armarna. Har inte orkat klä på mig idag så dagen har spenderats i pyjamas och morgonrock. Fått sova i någon timme också, men känner bara för att gå och lägga mig. 
Idag är jag jätte sugen på dillchips. Allt detta sug tar kol på mig. Är väl abstinens antar jag. 

Ja, som vanligt hade jag tänkt skriva om massa saker som lät så vettiga i huvudet men nu kommer jag inte på vad. 
Här är några fler bilder från fotograferingen med Moa. Detta var första outfiten hon hade, allt från topp till toa är mitt. Synd bara att skorna inte kom med på mittbilden, dom är riktigt snygga!
Nu måste jag komma på ett nytt fotoställe, med ny..ja, vad heter det? Genre? Det är ju typ musik och film. Hm. Jaja.

Colour the world

Publicerat   2013-01-29 17:09:00,  Foto - Människor & Porträtt
Några fler bilder jag precis fixade på Moa, lite mer naturliga färger på dessa.

 
Jag är inget får

Publicerat   2013-01-29 12:39:00,  Min Sjukdom

Skulle varit på Smärtrehab idag och träffat arbetsterapeuten som är min kontakt där, men jag orkade inte. Har ont överallt som vanligt och är extremt trött. Hade dessutom glömt bort att fixa skjuts dit.
Efter jag lämnat mitt meddelande om återbud ringer arbetsterapeuten upp mig för att höra hur allt gått. Hon tyckte jag gjort framsteg med att komma upp på morgonen, och att jag nu då inte ligger i sängen hela dagen, att jag skurit ner på colan osv.
Sen kom det där med att jag måste hitta saker jag tycker om att göra och skriva upp det och få det gjort. Vad tycker jag om att göra, som jag orkar med? Ut och fota varje dag menar dom ,verkar det som. Verkar som dom vill att jag ska aktivera mig med en massa saker hela tiden, men jag orkar ju inte. Har inte ens energin att komma på vad jag gillar att göra. Jag sitter upp, organiserar saker på datorn, tar mig ut när jag orkar, kollar på serier och filmer. Det är det jag orkar. Blir helt slut av att bara gå ner i källaren för att slänga skittvätt i tvättstugan.
Jag är jätte trött nu och orkar knappt tänka, men jag blir så irriterad när dom frågar "vad ska du göra för att bli mer aktiv, vad tycker du om att göra, bla bla bla".
Jag har ingen energi för att komma på vad jag ska göra för att bli mer aktiv, jag har ingen energi för att komma på vad jag gillar! När jag har energi blir jag sugen på att hitta på nått och då gör jag det. Men tyvärr är det som om det är någon ond bubbla som har makten över min kropp och mitt liv och jag kan inte göra ett skit åt det. Jag styr inte det, och försöker jag att bryta mig fri får jag sota stor för det. Vad är det värt?
Det är så lätt för läkare och andra inom sjukvården att säga si och så, men dom är friska och vet inte ett skit om hur det är att leva i en sjuk kropp som man inte har någon kontroll över.
Ja, jag är bitter. Detta är inte livet jag såg framför mig. Blir så trött på att bli hunsad!

Bara för att man blir äldre vet man inte allt

Publicerat   2013-01-28 19:01:00,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Idag har suget efter choklad varit väldigt stort. Inte ofta det händer, men händer det är det den tiden på månaden. Vanligt? Jag tror det. Ringde pappa och frågade om han hade några pengar att köpa choklad till mig, men han hade inga. Ringde mamma och frågade om hon kunde köpa lite choklad samtidigt som hon köpte lite andra nödvändigheter till mig och det kunde hon. Efter knappt en timme kommer pappa hem och ropar att jag ska komma till dörren. Haltar dit och han hade köpt en stor chokladkaka till mig. Lilla pappa hade visst lite pengar iaf. Senare kommer mamma hem och hade choklad med sig. Så nu har jag jätte mycket choklad! 
Vaknade med huvudvärk och värk lite här och där, men har framför allt varit jätte trött idag. Suttit och redigerat lite bilder, men vet i tusan hur dom blev egentligen då ögonen slutade fungera. Och med det menade jag att jag inte kan koncentrera blicken och det känns som det är en hinna som inte går att gnugga bort. 

Innan vid maten hade jag och mamma ett samtal om sexualkunskap, haha! Även som snart 26-åring kan man inte allt. Jag var tvungen att fråga om spermien är en liten människa som växer i ägget eller om spermien och ägget blir en människa. Känner mig så korkad nu, men just i frågande stund fick jag inte ihop det! Men nu vet jag, och pappa var tvungen att inflika med "Alla har vi en gång varit vinnare!". Men ibland undrar man vad man vunnit egentligen. 

 
Smärtfysiologisk Förklaring

Publicerat   2013-01-27 18:52:00,  Min Sjukdom Vardagligt
Är hemma igen efter en helg hos Sebastian i stan. Sitter just nu i min nya massagefotölj och kolla på Adams Family. Har precis betalt räkningar, när jag trodde jag var klar och var glad över att ha lite pengar kvar på kontot upptäckte jag att jag missat en räkning. Buu! Fattiglapp till 100, inte mycket pengar man får när man är sjuk.

I fredags var jag, mamma, pappa och Sebastian på Smärtrehab och fick smärtfysiologisk förklaring. 
Det var nyttigt att lära sig om vad som händer i kroppen när man har akut/långvarig värk. 
Jag fastnade ganska mycket för alla hormonerna i kroppen som är smärtdämpande. Jag började ju såklart fundera på om bristen jag har av dom hormonerna kunde ha att göra med att jag föddes med fel på hypofysen och har brist på andra hormoner.
Ska försöka förklara det jag kommer ihåg.
Endrofiner: Ett hormon som produceras i kroppen vid tex träning och skratt, finns i kroppen i ca 2 dagar efter träning. Har man brist på endrofiner kan man bli deprimerad.
Noradrenalin: Ett gammalt stresshormon som frigörs vid tex en skada som lindrar smärtan. Ett ex som läkaren sa, en jägare är ute och jagar en mamut, skär sig på sitt spjut, noradrenalin frigörs som dämpar smärtan och jägaren kan jaga vidare. Varför han sa mamut är för noradrenalin är så pass gammalt!
Oxytocin: Ett hormon som man förr trodde bara utlöstes vid förlossning och amning, men som nu visats frigöras vid tex kramar, mys med djur och barn och vid värme (tex ett varmt bad). Det är även detta hormon som gör att man som kvinna kan få moderkänslor för ett djur. 
Serotonin: Jag kommer inte ihåg alls vad dom sa om detta hormonet förutom något med magen/tarmarna. Vet dock att det finns antideprissiva läkemedel med Serotonin i, som tex Cymbalta som jag provade och kräktes som en gris av. 

Sen vet jag att det var något av dessa hormonerna som frigörs vid tex tryck. Om man har ont i huvudet och massera tinningarna så frigörs hormonet och fungera smärtdämpande.

Sen pratade läkaren om vad som har hänt med nervsystemet när man har akut/långvarig värk. Kommer inte ihåg så mycket av det heller förutom att istället för att en smärtsignal skickas till hjärnan så skickas tex 20, att nerverna är sammankopplade med många grenar och är på helspänn. Ja, jag minns inte riktigt och ska inte stressa min trötta och glömska hjärna med detta.

Sen tjatade läkaren och sköterskan på mig att jag ska träna. Självklart vill jag prova att träna pilates och yoga igen som jag gjorde flera gånger i veckan innan jag blev riktigt dålig, men jag är rädd. Dom på smärtrehab anser ju just nu att jag bara lider av Fibromyalgi, men jag har ju faktiskt ME som diagnos också. Visst vet jag att det är många symtomer som är väldigt lika med dessa sjukdomarna, men det är också mycket vanligt att man har båda diagnoserna. Vid ME ska man inte överanstränga sig. Jag sa till läkaren och sjuksköterskan att jag är rädd att det ska göra ont, men då sa dom att jag ska träna igenom smärtan. Men har jag ME och tränar "igenom" smärtan blir jag jätte sjuk och jag ser inte vad det ska vara värt. En halvtimmes träning som kan leda till en veckas sängliggande med smärtor och extrem trötthet. Jag känner oftast inte när jag överanstränger mig förens det är försent. 
Jag vet att dom vill hjälpa mig, men i slutändan gör jag det som jag tror blir bäst för mig.
Dom jag spenderar dagarna med

Publicerat   2013-01-23 14:24:00,  Foto - Djur Vardagligt
Dessa två liven spenderar jag dagarna med. Knasiga, mysiga, skälliga och snarkande små liv. Saknar mina egna flickor nått enormt!

Välförtjänt sängdag

Publicerat   2013-01-22 13:54:30,  Vardagligt
Nu är jag trött! Tog en dusch som suger energin ur mig, och efter duschen satte jag mig och ringde till Tele2, försäkringsbolaget och Smärtrehab. 
Hur gick samtalet till Tele2 då? Jo, det är ju dom som gjort något knasigt, som vanligt. När jag flyttade till mamma och pappa adressändrade jag med eftersändning. Har aldrig haft några problem med det, men tydligen hade Tele2 inte lagt in mina nya uppgifter i databasen så fakturorna skickades till Sebastians adress, men där står jag inte skriven så fakturorna skickades tillbaka till Tele2. Sen skickade det till inkasso, men igår skickade Tele2 tydligen en ny faktura för december då dom igår uppdaterade med min nya adress. Hon jag pratade med tyckte allt var snurrigt och märkligt, men allt slutade med att dom drog tillbaka inkassokravet och skickade fakturorna för november/december på sms, så nu är dom betalda. Betalde av skulden från salongen hos kronofogden i december så känner inte för att få mer skit där hos dom! Skönt att det är löst nu iaf.

Ringde försäkringsbolaget (som har hand om mitt ärende med min sjukdom) för att uppdatera dom om att min vanliga läkare inte satte diagnosen Fibromyalgi som vi trodde, utan att Smärtrehab gjort det och min vanliga läkare satte diagnosen ME. Men hon som hade hand om mitt ärende hade gått för dagen så pratade med någon tjej som var väldigt skrikig. Hon kunde dock inte göra något utan jag får ringa imorgon igen. 

Pappa var och hämtade ut medicin till mig idag, D-vitamin, då jag hade brist på det. Fick dock ringa Smärtrehab för att kolla vilken dos jag skulle ta. Hade för mig att läkaren sa 1tablett 2ggr dagligen, men på medicinen står det 1tablett 1gång dagligen. Men läkaren fanns inte att prata med just nu och han hade inte skrivit några anteckningar om det, så dom skulle höra av sig sen igen. 

Imorgon måste jag ringa Kirurgmottagningen för att boka tid att kolla upp min mage. Fick en kallelse förra veckan men har glömt att ringa och boka tid. Mitt minne allstå!

Så nu förtjänar jag att vila i sängen och titta på serier. Orkar inte sitta upp mer..
Förbannade Tele 2

Publicerat   2013-01-21 19:59:21,  Lite På Djupet Vardagligt
Haft strul med Tele 2 ett bra tag, och nu har dom ställt till det igen. 
Jag hade ett mobilt bredband hos dom när jag hade salongen. När jag satte salongen i konkurs siste mars 2011 stängdes allt av, bredband, min privata mobil, ja..allt. Trodde inte det var något mer med det. När jag och Sebastian flyttade och ordnade bredband hos Tele 2 Juni 2011, inga problem. December 2011 fick jag en faktura från Tele 2 på 9 kr, trodde det var något dom missat från vår andra faktura på hemmabredbandet så betalde den. I februari 2012 fick jag en faktura på 27 kr, trodde det var samma misstag där så betalade den. I juli 2012 flyttade jag och Sebastian till en lägenhet som inte hade några "håll-i-väggen" så ringde till Tele 2 och skulle byta till deras mobila bredband eller ett bredband i telejacket. Det gick bra sa dom först, men sen helt plötsligt säger försäljaren snopet att han inte kunde bevilja beställningen. Jag fick då ringa till kreditavdelningen som sa att jag inte var kreditvärdig, så då fick jag ringa vidare till ekonomiavdelningen. Pratade med en jätte trevlig tjej som bad om ursäkt från deras del, att dom gjort något mycket konstigt och fel. Det mobila bredbandet jag hade i salongen hade stängts av på begäran när jag satte salongen i konkurs, men det hade satts igång igen i slutet av maj 2011. Det hade sen stängt av igen i november pga obetalda fakturor som hon på ekonomiavdelningen kunde se inte hade skickats ut. Sedan sattes det mobila bredbandet igång igen i februari 2012 och stängt av igen i april eller nått sånt, igen pga obetalda fakturor. Dom fakturorna jag fått med småsummor var tydligen för det mobila bredbandet. Tjejen på ekonomiavdelningen sa att jag var tvungen att ringa och säga upp det mobila bredbandet så skulle hon försöka lösa resten. Jag ringer och ska säga upp det mobila bredbandet och där blir det med massa krux och en otrevlig tjej i andra änden. Hon sa att bredbandet sägs upp i Maj 2013 enligt avtal och att fakturor på 79 kr kommer komma varje månad fram tills dess. Okej, tänkte jag. Hoppades på att hon på ekonomiavdelningen skulle fixa det. 
Jag fick fakturor på 79 kr fram till november, då var det tomt. I december var det tomt, så jag tänkte att hon på ekonomiavdelningen kanske hade löst det nu då.
Idag fick jag inkassokrav på två obetalda fakturor. Är dom dumma i huvudet eller? Jag har ju inte fått några fakturor! 
Jag behöver inte sån här slags stress. Får ringa dom imorgon igen och skälla lite om jag orkar. Ringa måste jag, skälla vet jag inte om jag orkar. Men jag tänker inte betala en inkassofaktura på ca 500 kr när det är dom som gjort fel!
Svärmors Bröllop

Publicerat   2013-01-21 19:42:19,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Här är lite bilder på svärmors bröllop. Jag fixade smink, hår och fotografering. En dag fylld med mycket aktiviteter som nog var för mycket för mig, men gud så roligt!
 
The Lucky One

Publicerat   2013-01-17 20:57:00,  Film, Serie & Musik
Såg filmen The Lucky One för ett tag sen. Har haft den på datorn ett tag men har inte haft så stort sug på att se den då jag inte trodde den skulle vara så bra. Men så fel jag hade. Jag har heller aldrig riktigt känt för att titta på någon film med Zac Efron, jag förknippar honom bara med High School Musical som jag inte alls gillar men i denna filmen var det en helt annan Zac Efron. Det var en kille som blivit en ung man. 
Väldigt mysig film och helt klart sevärd!

Vackra vinterdetaljer

Publicerat   2013-01-17 20:49:32,  Foto - Natur & Växtlighet Vardagligt
Jag verkligen älskar vintern när den är såhär. Det ska vara riktigt kallt så det biter i kinderna och ansiktet blir så fruset att man knappt kan prata. Men det är ju då det är som finast. Det är då jag njuter.

Som ett sagoland

I tisdags kväll kokade jag ihop en liten fotograferingsstund med min systerdotter Moa och Sebastian. Så igår for vi ut till Elleholmsbadet och fotade järnet! Sebbe fick agera reflexskärmhållare och chauför och Moa var modell. Jag sminkade Moa, kläderna, ringarna och skorna är mina.
Alla frös utom jag, Sebbe rymde till bilen mot slutet. Vi körde klädesombyte och Moa fick byta om bak i skåpbilen, allt var så himla kul att jag i den stunden helt glömde bort att jag är sjuk och mådde dåligt för en timme sen!

Här är några knasbilder, ska se om jag orkar pilla på dom andra seriösa senare ikväll. 
Detta får vi absolut göra fler gånger. I helgen eller nästa vecka hoppas jag att jag ska kunna öva mig mer på landskapsbilder.
Är ju så vackert med snö och frost, som ett sagoland!

 
På hemmaplan

Varit hos Sebastian i stan i en vecka nu, men det känns som fler. Anledningen kan ha haft och göra med att jag bara hade ett par kläder med mig och har känt mig som en riktigt lortgris hela veckan! 
Vecka har varit jobbig med sjuk katt, jag har varit extremt trött och har haft mycket ont. Jag börjar märka vad som gör mig sämre och det är skräpmat, vilket det blir mycket av hos Sebbe. Går inte att laga mat med hela köket fullt av disk och sopor! 
Jane har blivit så mycket bättre! Hon äter, leker, bajsar och vill till och med gå ut och spana igen så jag beslöt mig för att åka hem och kurera mig själv lite. När jag kom hem idag klev jag raka vägen in i duschen, efteråt fick jag på mig min nytvättade mysdress och jag har fått i min god och varm köttsoppa, mums! 
Suttit och redigerat bröllopsbilder hela kvällen, har ca 60 bilder kvar att finputsa på imorgon. Blev lite trött på bröllopsbilder så pillade lite med två bilder jag tog på min, Sebbes och Khalissis promenad vid Elleholmsbadet, då jag provade på mitt nya objektiv, Tamron 28-75mm 2.2/f.
Nu ska jag nog kolla på någon serie som jag kan somna till. Trött som tusan!

Mysterium

Publicerat   2013-01-10 20:08:55,  Foto - Mobilbilder Vardagligt
Fick åka till veterinären med Jane idag igen. Sen måndags har hon blivit lite piggare och febern har gått ner, men hennes balans blev jätte dålig och hon började kräkas flera gånger om dagen. Ringde igår och frågade om dom tyckte att vi skulle åka in med henne igen men dom tyckte att vi skulle ge det en dag till och blev det inte bättre så kanske det var något annat än ett virus som spökade. Och inte blev det bättre. Lilla minsta hon stoppade i sig kräktes hon upp igen.

När veterinären kom in i undersökningsrummet kollade hon först ledset på Jane, men sen när hon såg att Jane var ganska pigg och nyfiken blev hon glad. Hon hade blivit jätte orolig när hon såg att det var Jane igen på bokningen idag. Jag berättade att hon kräks, är fortfarande trött och att hon inte har bajsat på en vecka. 
Jag fick gå med henne in i ett annat undersökningsrum, där djuren avlivas och även om jag visste att Jane inte skulle avlivas, att hon skulle röntgas, fick jag en klump i magen. Inte min lilla Jane också!
Röntgenbilderna visade en toppenfin mage, fast massa bajs i tarmen. Så hon fick laxerande. Ca 2 min efter letade hon i panik efter nånstans att bajsa och veterinären kommer tillbaka med en liten kartong med kattsand i. Jane hoppar överlyckligt i och poopar på! Haha, nog inte många som blir glada av att se deras katt bajsa, men när hon inte har bajsat på en vecka så kände jag hennes befrielse med henne, jag vet hur det känns liksom med min ISB-mage. Hon fick även vätskeersättning i dropp så nu har hon stora bölder överallt, och hon fick antikräkmedel och lite vitaminer tror jag det var. 
Veterinären sa att hon tycker Jane är en väldigt duktig och medgörlig katt och att en av sprutorna hon gav Jane har hon aldrig kunnat ge en katt innan utan att behöva lugna dom pga att den gör så ont. Hon låg även blixtstilla under röntgen. Mamma är stolt! Men hon tyckte det var ett mysterium alltihopa. Kräkandet kunde vara för att hon var förstoppad, men hon har aldrig varit förstoppad innan och förstoppningen förklarar inte 41graders feber. Men förhoppningsvis är hon på bättringsvägen nu så vi slipper åka dit igen på måndag.
Sen vi kom hem har hon ätit som vanligt, men hon har inte bajsat mer. Vi fick med laxerande hem ifall hon behövde det till helgen. 

Khalissi var också med idag, hon hade ett stygn som satt väldigt långt ut så huden inte kunde läka ihop. Hon var också väldigt orolig över vad veterinären gjorde med Jane och var väldigt gnällig. Men hon var överlycklig när hon märkte att vi var på väg till veterinären. En som varit där för ofta, men inte fått men för livet misstänker jag :P.
Lilla vän ♥

Publicerat   2013-01-07 23:50:00,  Foto - Mobilbilder Vardagligt
I fredags när jag kom hem till Sebbe kom inte Jane och hälsade vid dörren som hon brukar. Jag kände på mig att något var fel. Hon låg i sin säng och sov. Vi lät henne sova vidare, men efter någon timme blev jag orolig. Tog upp henne och gosade lite, men hon var inte så intresserad. 
I lördags var hon sämre. Hon ville inte äta, inte dricka. Låg bara och sov. Hon var väldigt varm och när hon väl var uppe verkade hon inte ha så mycket ork att ta sig nånstans. Hon har sin mat på ett litet bord då Khalissi äter upp hennes mat om den står på golvet, men Jane orkade inte hoppa upp. 
Senare på kvällen/natten låg hon och sov i sängen igen. Sebbe började kalla på henne men hon reagerade inte. Han gick fram till henne, la handen på henne men hon reagerade fortfarande inte. Jag sa nej och tänkte "hon är död". Sebbe började skaka på henne och då tittade hon upp, väldigt slött. Hennes ögon såg väldigt konstiga ut, vi tog upp henne och började undersöka henne. Tog hennes temp, men jag tappade termometern i golvet strax efter den tickat förbi 39,5. Hennes mage var svullen och stenhård och hennes tandkött var väldigt ljust. Vi ringde jourveterinären som tyckte att vi skulle åka till Helsingborg Djursjukhus då det lät allvarligt. 
Vi bestämde oss för att hålla koll på henne hela natten och hon bara sov och sov. På söndagen fick vi henne lite tonfisk, men det kräktes hon upp efter en liten stund. Hon var mer social igår, men sov ändå väldigt mycket och gick inte på toa nånting. 
Imorse ringde jag vår vanliga veterinär och vi fick tid idag. Tempen togs och hon kokade av feber, lilla stackarn! 
Jag sa att jag var så orolig då vi var tvungna att avliva Tarzan för ca 1 år sen pga av FIP. Veterinären sa att FIP inte var det första hon tänkte på, men i och med att vi hade en katt som levde med henne som hade det så kunde det vara så. Men det kunde också vara något annat virus. Hon fick sprutor, febernedsättande och antibiotika. Vi fick även med oss tabletter hem, men är hon inte bättre imorgon eller onsdag måste vi åka in med henne igen så dom får ta blodprover. Veterinären sa att Jane skulle bli pigg redan ikväll om sprutorna funkade, men hon ligger fortfarande och sover, har kräkts upp det lilla hon fått i sig och är jätte vinglig när hon går. 

Usch, jag är så orolig!
 
B-12 och Folsyra

Publicerat   2013-01-07 23:25:00,  Min Sjukdom
Ser att jag inte skrivit om mitt senaste besök på Smärtrehab. Det var i December, strax innan jul. På det besöket skulle vi lägga upp min plan, samt får svar på blodproverna jag tagit.
Nu har jag inte papprena bredvid mig så kommer kanske inte riktigt ihåg vad som sas eller vilken plan det blev.

Pappa följde med och det var väldigt skönt med sällskap. Läkaren, arbetsterapeuten och sjuksköterskan var där. 
Det beslöts att arbetsterapeuten Cecilia ska vara min kontaktperson, men jag kan ju såklart kontakta vem jag vill där. Vi började med korttidsplan, till April. Jag ska börja ha bra rutiner med sänggående och uppvaknande, hur dags jag ska vara uppe ur sängen på morgonen och när jag ska ha tvättat mig och klätt på mig. Skötande av daglig hygien var det viktigaste att jag ska lära mig att klara av själv. Det har jag börjat med, men det där med gå och lägga sig och gå upp viss tid har varit svårt. Inte lätt heller när jag varit hos Sebbe i stan i lilla 1:an då han inte har några rutiner alls, sitter och spelar datorspel sent på nätterna och sover länge på dagen. 
Provsvaren på blodproverna visade B-12brist och Folsyrebrist. Läkaren ville att jag skulle ta injektioner, men jag var så rädd för att det skulle göra ont och så visste dom inte vem i Mörrum som skulle kunna ge mig dom då dom skulle tas dagligen, så jag gick tabletter. Fick även Cymbalta som är en slags antidepresiva, men dom mådde jag så fruktansvärt illa av så kunde inte fortsätta med dom. 
Vi bokade tid för Smärtfysologisk Förklaring där mamma, pappa och Sebbe ska vara med. Ska bli skönt för mig att få veta lite mer och kunna ställa frågor. 
I planen ingick även att jag ska sluta dricka så mycket Coca Cola som jag gör. Jag dricker inte dom mängderna jag drack förr, men ändå för mycket. Sjuksköterskan ska hjälpa mig med det och hålla koll så jag gör det jag ska. Till 1 April ska jag ha skurit ner till en brukcola per dag. Det ska nog gå bra. Till sommaren ska jag ha blivit av med mitt beroende.

Sjuksköterskan ringde idag och sa att dom missat att ta D-vitaminprov så måste till sjukhuset imorgon och ta det.
Ja, det var nog det. 
Cloud Atlas

Publicerat   2013-01-01 21:21:00,  Film, Serie & Musik
Cloud Atlas. Vad ska jag säga om den filmen? Jag tror jag var för trött när jag tittade på den. 
Det var ofta jag inte hängde med, kändes som jag kollade på 20 filmer samtidigt som skulle knytas samman i slutet. Men vad jag förstod och uppfattade så var det att ens själ aldrig försvinner, även om vi dör så finns själen kvar och vi föds i ett annat liv. När vi dör stängs en dörr och en annan öppnas. Självsfrände, en själ som tillhör vår egen i ett liv och även i det andra. 
Men vad vet jag, det är så jag alltid har trott. Inte på Gud, eller himlen. Jag tror på att vi återföds. 
Kanske behöver jag kolla på filmen en gång till, haha!

Gott nytt år och god fortsättning!

Publicerat   2013-01-01 21:08:00,  Foto - Övrigt Vardagligt
Igår var det ju då Nyårsafton och idag är det ett nytt år, 2013.
Ska detta året bli bättre tro? Jag hoppas det. Så vad har hände förra året? Inte blev jag frisk, men jag fick 2 diagnoser. Jag har inte blivit tillräckligt insatt i sjukdomarna ännu, men det ska det väl bli ändring på i år. Jag var inlagd på sjukhuset i en månad, och blivit sviken av sjukvården många gånger. Lärt mig att det är viktigt att ha skin på näsan och våga tala upp för sig själv. 
Jag flyttade två gånger förra året. Eller var det tre? Ja, förra året var inget toppenår. Men detta året hoppas jag att jag ska kunna hantera mina sjukdomar och kunna leva ett anpassat och normalt liv för mig. Jag hoppas att jag och Sebastian flyttar ihop igen och att vår relation blir starkare än någonsin. Jag hoppas att alla i min omgivning får hålla sig friska, och att alla gör det bästa dom kan av detta året!

Igår blev det inte mycket nyårsfirande. Jag låg dålig i sängen. Blev febrig och värken i kroppen blev smått outhärdlig i söndagskväll och höll i sig till igår. Planerna var att åka hem till ett par vänner och fira där med fler vänner, men dom planerna fick vi ändra. Vid 12-slaget gick vi ut för att fota fyverkerierna men bilderna blir inget bra. Det var för ljust, för rökigt och det smällde inga raketer i närheten. Det var liksom inget krut på bygget igår tycker jag!

Vem Är HannaRaw?

Publicerat   2013-01-01 12:38:00,  Lite På Djupet
Vem är HannaRaw? Ja, det undrar jag med ibland. Men jag ska försöka skriva en liten summering så du förstår hur jag ser mig själv.
 
Namn: Hanna Elin Maria Georgii
Född: 5 Mars, ´87
Bor: Karlshamns Kommun, Blekinge Län
Familj: Mamma, pappa, 3 systrar och en bror. Jag är yngst. Mina syskon är 14, 13, 9 och 4 år äldre än mig. Förlorade min ena syster i en motorcykelolycka ´98, hon blev 14 år gammal.


Livet
Växte upp i ett gammalt hus från 1800-talet på landet, vid havet i Elleholm. Älskade varenda sekund, och kommer hamna på landet igen den dagen jag själv köper hus. 
Vi flyttade ifrån Elleholm och in till Mörrum två år efter min syster dog. Huset blev för stort för mig, mamma och pappa.
I gymnasiet studerade jag till Bagare/Konditor. Bodde i Karlskrona 3:e året.
Flyttade till Trollhättan ´07 för att studera till frisör. Flyttade tillbaka till Karlshamn och öppnade min egna salong ´08 som jag hade till 31 Mars, 2011.

Blev sjuk i Rosfeber ´07. Blev aldrigt riktigt frisk igen. Fick lägga ner salongen då jag blev sjukare och sjukare. 
25 Oktober, 2012 fick jag diagnosen ME (Myalgisk Encefalomyelitoch i December 2012 fick jag diagnosen Fibromyalgi. Lever varje dag i en kamp mot mina sjukdomar, men ändå med stort hopp om att jag en dag kommer kunna leva mitt liv igen.
 
Bor just nu i Mörrum med mina föräldrar, katten Jane, Ludvig (Toypudel), Flisa (Chihuahua) och har Khalissi på umgänge (Amstaff). Klarar inte av att bo själv just nu pga min sjukdomar. Ser fram imot att inreda min egna lilla lya inom snar framtid!

Hanna
Jag älskar djur! Har alltid haft en flock hundar och katter, men har även haft två hästar och råttor.
Jag älskar att vara kreativ! Allt som har med färg och form ligger mig varmt om hjärtat. 
Jag älskar musik! Rock, Folk, Indie.. Musik med mening.
Jag älskar fantasy! Film, Serier, böcker, spelar ingen roll. Bara barnet inom mig får njuta.

Ser mig själv som en hobbyfotograf. Älskar att fånga ögonblick, eller att bara få ut min egen fantasi på bild. 
Använder mig av en Nikon D3100, objektiv Nikkon 50mm 1.8F, Tamron 28-75mm 2.8F.
Har alltid älskat att fotografera, men det hela började väl på allvar våren 2011 då jag fick min halvsystemkamera.
Allt är självlärt och jag lär mig fortfarande allt jag vill kunna!

Jag är en människa som går lite mer på djupet, men jag är även en människa som har lätt för att skratta för dom löjligaste sakerna.
Jag har blivit utsatt för många prövningar och svek i livet. Men jag antar att det är det som gör mig till den jag är idag.

Utrustning

Publicerat   2013-01-01 02:49:00,  Kamera & Photoshop
Kamera: Nikon D3100
Objektiv: Nikon AF-S 50mm f/1,8 G, Tamron SP AF 28-75mm f/2,8 och AF-S DX 18-55mm f/3,5-5,6 G ED VR
 
Filter: Ett helt gäng filter i Cokin P-serien, Close Up +1 +2 +4 +10, Uv-filter

Reflexskärm: 110 cm 5inOne
 
Väska, stativ och fjärrutlösare.

Kommer under sommaren köpa en fullformatskamera, och reflexskärmshållare! 
Men förrådet fylls på hela tiden :).
 
Önskelista:
Sigma 35mm f/1.4 dg hsm
Sigma 70-200mm f2.8 apo ex dg os hsm
Lensbaby Pro Effects Kit
 
Snabbplatta till stativet