Paus

Publicerat   2013-06-26 20:10:02,  Lite På Djupet
Detta har väl varit i mina andetag en tid. Behöver ta en paus från bloggen. Vet inte när jag kommer tillbaka, om jag sticker in lite då och då, eller om det är slut för gott.

Har under den senaste tiden jag bloggat känt ett sånt tvång att prestera, men samtidigt haft ångest över känslan att jag delar med mig för mycket. När jag läst tillbaka i gamla inlägg blir jag åter igen påmind om saker som varit jobbiga och jag mår som jag gjorde då. Skit. Det är inte värt det. Känner mig så skör när jag delar med mig av det innersta och jag ångrar mig så fort inlägget är publicerat. Vad ska jag skriva? Ska jag berätta detta? Varför skrev jag så? Vem bryr sig?

Min hjärna har varit på lågvarv ett tag och att ens få ihop en normal mening är en kamp. Så nu får det vara ett tag.
Ska i alla fall skapa min fotoblogg/hemsida, där jag publicerar bilder och allt ska vara positivt! En feel-good sida där bara mitt konstnärliga kommer fram, och inget personligt skit. För igen, vem bryr sig?

Be back later, eller nått sånt.
Hansel and Gretel: Witch Hunters

Publicerat   2013-06-26 19:58:29,  Film, Serie & Musik
Ja, men visst är detta en film helt i min smak. Antingen ska det vara fantasy eller drama (gärna verklighetsbaserat).

Hans och Greta var en av mina favoritsagor när jag var liten. Den var ju så spännande och hemsk. Har alltid tyckt att häxor varit lite häftiga, och i tonåren ville jag bli häxa.. Haha! Lära mig lite magi, konstiga drycker och allt som där här till. Men men, man kan ju inte bli allt ^_^.
 
Filmen var bra. Ingen jag kommer spara i samlingen, men den var som sagt bra.
Helt klart värd att se om man tycker om sånt där som har med  häxor och slagsmål att göra :P.

Fake it till You make it!

Måndags kväll hade jag min första parfotografering. Fotade ju ett bröllop i december, men då var jag helt ovetandes om vad jag höll på med egentligen. Nu har jag pluggat på mer och trodde allt skulle gå gallant! Det där med att kunna i teorin men sen göra det är ju inte alls samma sak. Frågade min frisör och vän Martina om hon och hennes sambo Marcus ville ställa upp, och det var dom med på. När vi kommit till denna fina plats jag tidigare på dagen kollat ut och jag tog kameran till ögat, ställde in efter kamerans ljusmätare, smällde av några bilder och vad händer? Bilderna är helt vita. Då kommer paniken som tyvärr höll i sig under hela fotograferingen. Ville inte visa paret, men jag tror nog dom märkte att jag tappade bort mig lite. Jag hade ju så många bilder i huvudet som jag ville få ut och så kan jag inte rätta mig efter inställningarna kameran visar mig. Kände att inspirationen försvann då det inte blev som jag ville. Jag skulle egentligen tagit det lugnt, provat mer tills jag fick till det men jag ville ju verka professionell. Jag kunde ju innan, jag hade ju pluggat på så mycket jag kunde! Flyttade runt paret mellan sol och skugga och mot slutet åkte vi till en annan plats. En brygga där det var bättre ljus. Jag fastnade med bilen, men det var väl bara lite roligt.. Haha! Jag behövde inte vägleda paret så mycket, dom gjorde så bra ifrån sig i alla fall. Dom visade varandra så mycket kärlek och det var så mysigt att se. 

Var fruktansvärt deppig när jag kom hem, skrev ett inlägg på Kursportalen på facebook. Ville verkligen lägga ner allt, sälja av min utrustning och aldrig mer lägga energi på fotografering eller något som hade med det att göra. Alla härliga människor där försökte hjälpa mig att komma på vad jag gjorde för fel. Inte nog med att jag inte kunna rätta mig efter ljusmätaren på kameran, fokuset studsade åt alla håll och kanter. Tydligen har jag inte gjort något fel, i teorin, utan min kamera är knäpp. Förstod jag det som. 
Tror jag ska byta över till Canon sen när jag ska köpa ny kamera. Det trodde jag aldrig, men efter att ha gjort en undersökning om vilka bilder jag gillar bäst är dom tagna med en Canon. Canon och Nikon skiljer mycket i färgrymd och Canon går mer åt det håller jag gillar. Canon verkar dessutom mer ergonomisk än Nikon, särskillt om man använder Back Button fokusering vilket jag börjat göra. Dom fotografer som jag inspireras av mest använder Canon, så tror nog det får bli så. Det blir ett lite dyrare byte, men billigare i längden då nästan allt till Canon är billigare än till Nikon. Canon har L-objektiv vilket inte Nikon har, och har läst att det blir magiska bilder med L-objektiv.
 
Även om jag vissa stunder känner att jag vill sluta fotografera och hitta ett annat intresse, så är det ju ändå detta jag brinner för. Alla har vi motgångar och alla måste lära sig och få vara nybörjare. Men jag vill kunna nu, har inget tålamod. Frustrerande och irriterande! Men det är väl bara att ta tjuren i hornen och fota tills jag kan det i sömnen. För det är ju det jag vill, egentligen.

Jisses, blev en massa skrivande här nu. Ville väl bara babbla av mig nu när illamåendet från morgonens axelvärk släppt. Har suttit och redigerat bilder så länge att min axel blivit sur på mig :P.

En bild från fotograferingen. Vet inte om jag är nöjd med redigeringen ännu, men jag gillar den lite ändå även om jag tittat mig blind på den.
 
Jack The Giant Slayer

Publicerat   2013-06-23 21:09:00,  Film, Serie & Musik
On a little happier note, såg precis denna filmen. 
Den var bra. Rolig, romantisk och gullig (och äventyrlig ^_^). Måste ju säga att Nicholas Hoult är inte helt fel att kolla på. Han har ju vuxit till sig en hel del sen filmen About A Boy med Hugh Grant. Han var inte direkt jätte ful som zombie heller, haha!

Jag saknar dig

Publicerat   2013-06-23 00:45:00,  Emma Film, Serie & Musik Lite På Djupet
Denna filmen har legat på datorn ett tag och grott. På något vis har jag inte trott att den skulle vara bra, på ett annat har jag inte vågat kolla. 

När jag gick i högstadiet och gick igenom en jobbig period frågade kuratorn mig om jag ville läsa boken "Jag saknar dig, jag saknar dig". Jag började läsa den, men när allt började komma för nära inpå gick jag tillbaka till biblioteket och lämnade tillbaka boken. Jag orkade inte mer.
Nu när jag började titta på filmen var jag nära på att stänga av några gånger. Det var inte jätte bra skådespeleri, och för att vara ärlig. Jag var rädd för vad som skulle hända. Vad som skulle hända i filmen visste jag ju, men vad skulle hända med mig? Det var så mycket som påminde om så mycket, och det gör fortfarande ont i min hals från gråtklumpen som samlades. 

På sätt och vis har jag inte förlåtit, och jag har inte kommit över. Frågan om jag någonsin kommer göra det, den kan jag inte svara på. För varje gång jag blir påmind blir jag bara arg och ledsen och jag kan inte riktigt tacka för tiden jag fick med Emma, för det kunde ju blivit mer om inte olyckan hade hänt. 
Jag hade velat dela hela min historia, allt gott och ont. Då hade jag kanske kunnat släppa lite, och folk hade kanske förstått. Jag förlorade inte bara min syster. Jag förlorade min bästa vän, min förebild, en del av mig, mitt allt och vissa stunder känner jag mig fortfarande som den lilla flickan som förbi sjön på väg hem förstod att Emma hade dött utan att någon sa något.

Men, filmen var jätte bra, även så musiken, och den kommer hamna i samlingen!Road Trip, USA

Publicerat   2013-06-22 20:31:00,  Lite På Djupet
En av mina största önskningar och drömmar är att få göra en road trip genom USA. Lämna allt hemma, bara ha med pengar och kamera, och lite kläder. Köpa en gammal buss och en karta. Besöka dom flesta staterna och se vad dom har att erbjuda, men ändå vakna upp varje dag och säga "Vart ska vi åka idag?". Bli ett med naturen och träffa nya spännande människor. Se solnedgångar och soluppgångar. Springa på magiska fält i södern, kolla på stjärnhimlen i någon öken, skrika halsen av mig i Grand Canyon, besöka Brooklyn Bridge och Golden Gate Bridge, Seattle och Alaska med mera. 
Få lämna alla krav och tidsramar och leva på luffen. 
 
Jag och min bror pratade om detta igår. Han var med sugen på en sån resa och för mig hade det varit jätte kul att göra något sånt med honom. 
Vi började prata om filmen Into The Wild, lyssnade på låten Society och vi båda sa att det hade varit nyttigt att göra någon sådan resa. En resa där man får lära sig vad som egentligen är viktigt med livet, att man kan bli lycklig på det lilla och finna sig en inre frid. Tror det hade varit nyttigt för dom flesta. 

En resa, soul searching. Glömma allt som har med sjukdom, pengar och det man trott varit viktigt i livet. Bara vara.
Mikky Ekko

Publicerat   2013-06-18 00:21:40,  Film, Serie & Musik
 
Bränd

Publicerat   2013-06-15 19:50:00,  Foto - Natur & Växtlighet Vardagligt
Spenderat dagen ute och har bränt mig nått så in i norden! Gör riktigt ont och jag ser inte fram imot en natt med frossa. Trodde inte solen skulle ta något. Dessutom är det liksom inte bara bränna, utan det är världens snyggaste bonnabränna från mina shorts :(.

Bror med Hanna och Melker kom och hälsade på. Melker har sparkat boll och ätit massor av mackor. Mysigt med dom små! Melker frågade mig vad jag heter. Blev helt chockad att han inte skulle minnas det, men så svarade jag "Vad heter din pappas tjej?". Melker tittade frågandes på mig och sa "Det är inte pappas tjej, det är pappas jobbarkompis". Haha, vilket gott skratt vi fick!

Fått många bra filmtips också, så det kanske blir lite film för mig ikväll. 

Nikon D3100 - Nikon AF-S 50mm f/1,8 G
Cola Beroende

Publicerat   2013-06-15 19:38:00,  Foto - Mobilbilder Lite På Djupet
Det är det säkert fler som är än som inte är det. 

Idag går jag in i dag 5 utan cola.
Förra veckan fick jag bara nog, men det var inte så lätt. Blodsockerfall hit och dit och jag fick hålla mig till en om dagen. I tisdags kände jag att nu var det dags och sen dess har jag inte druckit någon cola.

Det handlar ju inte bara om att jag vill gå ner i vikt för jag känner mig tjock. Det handlar ju också om att min kropp inte riktigt orkar med vikten jag ligger på.
Jag hatar all medicin jag måste stoppa i mig dagligen och känner att jag vill kontrollera lite mer av det andra jag får i mig och vara mer hälsosam.
Cola innehåller fosfor som är urkalkande, och det kan ju knappast vara bra för någon.
Mina tänder tar faktiskt inte stryk av colan, som man annars kan tro. När jag gick i högstadiet gjorde vi ett PH-värde test i salivet och mitt värde låg bättre än normalt och tandläkaren blev förvånad över detta då hon visste om mitt cola-drickande.
Jag vill inte vara en mamma som dricker massa cola men barnen får inget, eller ännu värre. Dom får samma beroende som jag.
Jag märkte innan jag började med Mianserin att jag somnade mycket dåligare när jag druckit cola än om jag inte druckit cola. Det fick mig dock inte att sluta ändå.

Innan såg jag nog ingen riktigt anledning att sluta. Eller jag gjorde väl det, men självdiciplinen fanns inte där och jag var inte ett dugg motiverad.
Sen har nog inte beroendet så mycket med det kroppsliga att göra. Visst, jag har fått många blodsockerfall denna veckan. Men det är det mentala som har varit det jobbigaste.

Igår kom jag på mig själv med att tänka "Idag är det fredag, då får jag i alla fall dricka cola. Woohoo, jihoo!" (men så kom jag på mig själv). Det går tillbaka till när jag var liten och hemma hos oss var det som "fest" på fredag och lördag med god mat och läsk. Minns hur jag och Emma tävlade ner till Fula Hallen och hämtade oss en varsin glasflaska och kunde smutta på dom hela kvällen. 
När Emma dog var det ingen fest längre och veckorna fick fyllas med tröst-läsk. Och sen dess har det fortsatt.
 
Vana och tröst. Det har varit en vana att kunna hämta en läsk när jag vill, dricka läsk när jag vill och varje kväll håller jag hårt om colan. Det har varit en tröst när saker har varit jobbigt, eller när jag har haft dåliga dagar. Då har det inte funnits något annat som tröstat eller vad jag trott lindrat smärtan. Då har det känns befogat att hinka i mig cola och äta massa skräp. 
Men inte nu längre. Nu får det vara nog och jag ska aldrig gå in i det träsket igen. Visst ska jag unna mig ibland men det ska inte bli en vana igen och definitivt inte någon tröst.

Håller mig till mitt vatten och goda té istället även ifall hela källaren är full med cola och mamma frågar "Ska du inte ha en cola? Det är ju faktiskt lördag kväll". Både mamma och pappa hejar på mig dock och mina facebook-vänner, så det känns som lite extra pepp :).

 
No Rest

Publicerat   2013-06-11 16:07:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet
Förlåt, igen. Jag har en down period just nu och bloggen är liksom inte något som jag tänker på. Eller jo, jag tänker på bloggen. Jag försöker komma på hur jag ska kunna uppdatera mig, vad ska jag ska skriva. Men det kommer liksom inget. Har heller inte tagit några bilder sen sist så har inte något sånt att uppdaterar heller.

Jag är så trött. Så trött på det mesta. 
Jag är trött på att inte veta hur framtiden blir. Jag är trött på att vara trött och att ha ont. Jag är trött på att vara överviktig. Jag är trött på att vara ensam. Jag är trött på att behöva bo hemma hos mamma och pappa och att inte kunna bo själv. Jag är trött på att sakna Khalissi jämnt och ständigt. Jag är så trött! Och nu skakar jag som helvete och det känns som jag håller på att få ett anfall.

Oz, The Great And Powerful

Publicerat   2013-06-08 23:39:00,  Film, Serie & Musik
Oz, The Great And The Powerful. Precis som det låter. Wicked, and oh so whimsical. Love it!

Älskade Alice In Wonderland och denna filmen var lite uppbyggd och gjord på samma sätt. Ibland kändes det som jag åkte i i bergodahl-bana och kan tänka mig att effekten blir större om man ser den i 3D. Tyvärr klarar inte min kropp av 3D (kräks som en kråka). Men filmen var helt ljuvlig ändå :).

"The bubbles are just for show!"

Rosa ludd runt hjärtat!

Publicerat   2013-06-08 16:30:00,  Lite På Djupet
Dom gånger jag tvekar på mig själv, dom gånger jag inte tror jag att bra på foto. Då ska jag kolla tillbaka på denna kommentaren från fantastiska Sofia Daniels. Hon är en av mina favoritfotografer från, ja.. hela världen och jag har smått redan bestämt att hon ska vara bröllopsfotograf när jag gifter mig, haha! 

Bilderna i inlägget under är jag riktigt nöjd med, om jag får säga det själv. Jag vet vad för slags fotograf jag vill bli och dom bilderna visar att jag faktiskt är på rätt väg mot mitt mål. Har mycket kvar att lära, och man slutar aldrig att lära sig. Men någonstans, någongång. Då står jag där jag vill vara. Nöjd!

 
Nationaldag + lite till

Idag är det ju Nationaldagen som säkert alla vet om, men för mig och mina föräldrar är det mycket mer. 
Det är mamma och pappas 26 bröllopsdag och min 26 dopdag. Prästen "tvingade" mamma och pappa att gifta sig samtidigt som jag döptes, istället för att gifta sig i Rådhuset. Grattis till oss, än en gång!
 
Idag har jag gjort mycket för att vara jag. Klippte bror (snaggade fort som tusan), klippte Ludde, klippte Janes klor och jag och mamma har bokat resa till Turkiet. Ska bli så skönt att åka iväg. Kommer nog få ta med mig min lilla rollator, men det är hiss på hotellet och hjälpsamma turkar så det ska nog gå bra ändå!

Nu har jag bestämt mig för hur jag ska göra med problemet i inlägget under. Ska ha en blogg som en hemsida. Ska skaffa domännamn och på den bloggen kommer det bara handla om fotograferandet. Kommer nog uppdatera denna bloggen som vanligt, men ville ha en för bara fotograferandet för att ha det lite mer professionellt. Kommer nog skaffa hemsida sen när jag har råd och har skaffat mig ett riktigt företag.
Det blir bra. Säg bra!

Huvudbry

Publicerat   2013-06-05 17:12:00,  Lite På Djupet
Funderar på att göra något annat, något nytt. Har skapat en blogg för bara mina bilder och där jag skriver om mina fotograferingar, en blogg där allt bara handlar om fotograferandet, då det ibland kan bli lite för personligt här. Vill ju att framtida kunder ska hitta bättre och att det ska vara professionellt. Sen tänkte jag, en hemsida kanske är bättre? Kollade runt lite, och fick tips om att ha Wordpress på ett webbhotell. Problemet är att det kostar en massa pengar. Pengar jag inte har. Sen kom en annan grej, Blogg.se kommer tydligen inte upp så lätt på Google, men det gör Wordpress. 
Har haft Wordpress innan, men det var så krångligt att jag inte kunde lära mig det. Sen har jag ju en fantastisk tjej som kan göra en bloggdesign till mig här på Blogg.se och ska jag köpa en till Wordpress, eller något webbhotell kostar det en massa pengar. 

Sen är det massa andra saker jag funderat på som jag inte kommer på nu.

Vet inte hur jag ska göra. För trött för att tänka, för trött för detta just nu. Kommer säkert på en annan dag. 
Hm..
Little BumbleBee!

Publicerat   2013-06-04 16:19:54,  Foto - Djur Foto - Natur & Växtlighet
Djur, insekt, både ock?

Trädgården

Publicerat   2013-06-04 16:17:21,  Foto - Djur Foto - Natur & Växtlighet Lite På Djupet Vardagligt
Humöret har inte varit där det ska den senaste veckan. Mycket som händer runt omkring mig, känner mig så rädd - orolig och extremt hjälplös. 

Tog en promenix i trädgården med djuren hack i häl. Ville rasta av kameran lite och vet ni vad? Jag har "lärt" mig att fota manuellt, haha! På tiden kanske. Har i några dagar funderat på att köpa en Ljusmätare så jag kunde fota manuellt, men så såg jag ett kursklipp på youtube där mannen visade hur man använde ljusmätaren i kameran. Blev helt ställd, kollade på min kamera och sa "Jaha, är det det sträcket är till för!". Sån uppenbarelse, haha! 

Nikon D3100 - Tamron SP AF 28-75mm f/2,8
Hej, jag lever!

Publicerat   2013-06-01 20:21:00,  Vardagligt
Tänkte bara meddela att jag lever, men inte orkat uppdatera mig i bloggen. Varit många dåliga dagar, mycket redigering och annat som gjort att blogglusten inte varit så stor. Vill ändå tacka att så många tittar in i alla fall. Snart är jag nog tillbaka på "topp" igen :).

Kram!