Detta tokiga barn!

Publicerat   2013-03-31 18:07:00,  Foto - Människor & Porträtt Klipp & Gif´s Vardagligt
Ja, vi har inte bara lekt med leksakerna från McDonalds och barbie idag utan Felix fick också vara med! Felix är Linns gosedjur som hon håller så kärt. 
Sen fick jag en idé som jag trodde skulle trötta ut Linn totalt, men så fel jag hade! Bad henne hoppa fram och tillbaka i hallen medans jag filmade henne med Vine. Hon tyckte det var så roligt så nu ligger det nog 7 loopfilmer på mitt Vinekonto och några raderade jag, haha! Jag hade aldrig orkat hoppa och studsa på det där viset. Nog inte ens som barn!

Croodarna!

Publicerat   2013-03-31 15:55:00,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Igår när Linn kom hade hon med sig Happy Meal från McDonalds. Jag har alltid tyckt att leksakerna dom skickar med är skräp, men är man liten kan man tydligen roa sig ordentligt med dom i alla fall :)!

Övernattning och födelsedag

Publicerat   2013-03-31 14:51:02,  Foto - Djur Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Igår kväll kom min systerdotter Linn för att sova över då min syster skulle ut och roa sig lite såhär till påsk!
Cirka 5 minuter efter hon hade kommit slog hon huvudet i kanten på bordet och fick snabbt bula och blåmärke. Mycket skrik och många tårar, men sen var hon snabbt på benen igen! 
Idag har hon hoppat och studsat så mycket att jag blev trött av att bara kolla på henne, men riktigt kul har vi haft.. Även mina gamla barbies åkte fram :).

Idag fyller Luddas 7 år. Linn sa till honom "Man ska inte skälla på sin födelsedag!", men inte slutar han skälla för det.. Fast han nästan är en gammal gubbe nu. 
Rastade av kameran lite, men Ludde ville inte riktigt vara med på bild.

JohnOssi

Publicerat   2013-03-30 21:22:00,  Film, Serie & Musik
Johnossi´s nya album, så jäkla bra! Är det bara jag, eller låter visa patier i Great Escape som themelåten i Twin Peaks? Bra i alla fall!
 
       
 
 
Sällskaplig

Publicerat   2013-03-30 18:51:00,  Foto - Självporträtt Lite På Djupet Vardagligt
Igår blev jag fruktanvärt sugen på utgång och att bara få umgås med människor. Ja, fruktansvärt. 
Planer smides och det skulle gå av slaplen ikväll! Sen kom idag..

Vaknade ordentligt trött och med värk här och där. Ungefär som vanligt, fast lite mer. Sen började hjärnan jaga upp mig med alla möjliga tankar. 
• Hur ska jag komma till stan?
• Hur ska jag komma hem?
• Vad ska jag ha på mig?
• Vilka kommer jag träffa?
• Kommer det vara mycket folk?
• Kan jag dricka alkohol med min medicin?
• Tänk om jag blir dålig?
Osv..

Igår kom jag på att jag var 23 år sist jag var ute på gallej, och det var banne mig ett tag sen. 
Innan jag blev sjuk kunde jag märka att jag hade perioder när jag var folkskygg. Det är inget gentemot vad jag är nu. Blir svimfärdig när det är högljudt, mycket människor, när det är trångt och bara tanken ge mig lite andnöd. Faktiskt. Så om jag skulle vara ärlig mot mig själv så är jag nog inte redo. 
Visst, med lite alkohol i kroppen blir väl den blygaste mer självsäker. Men jag vet ju inte ens hur jag blir när jag dricker alkohol med min medicin. Och tänk om det värsta skulle hända, att jag får ett anfall bland massa fulla människor som inte vet och jag inte får någon hjälp? 
Okej, jag är inte rädd för att dö. Men jag är rädd för att få ett nytt anfall och må så dåligt igen. För då var jag riktigt dålig. Jag har klarat mig ifrån dom där stora anfallen, för jag har märkt när dom kommer. Men jag kanske inte märker om jag är lite onykter. 
Och tänk alla människor som knuffas och trängs. Min kropp, min känsliga kropp hade fått så ont. Bara tanken på hur jag skulle må dagen efter en utekväll skrämmer mig.
Så det är nog bättre att jag håller mig hemma ikväll, även om mitt inre samtidigt skriker efter umgänge. Får prata med min doktor om medicinen, känna mig lite starkare i benen och ja, ögonen får gärna hålla sig öppna. Är så trött nu att jag nästan somnar sittandes. Hänt förr :).

Emma ♥

Publicerat   2013-03-27 20:10:31,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet
Håller fortfaranade på att flytta blogginlägg från min gamla blogg Redsam. Skapade den bloggen 2008 och där finns massa skit men också saker jag vill minnas. 

Hittade detta inlägget om Emma. Om Emmas död rättare sagt, och jag måste ärligt säga att jag förträngt att jag skrivit detta inlägg. När jag nu läste igenom det föll det så många tårar ner för mina kinder, som så många gånger förr och jag funderar "Varför är inte människor mer rädda om varandra och framför allt sig själva?". Livet kan ta slut på en kort blinkning, och så många glömmer bort detta. Det är sorgligt..
 
 
Desire

Publicerat   2013-03-27 19:25:00,  Film, Serie & Musik Min Sjukdom
Igår kändes det som jag tagit mig själv tillbaka några månader. Kunde inte gå på egen hand utan rullatorn inomhus, hade ont överallt, feber och tröttheten var tung. 
Jag trodde att mina kropp klarade av mer, jag trodde att jag tog det så lugnt som jag borde och att allt skulle gå bra. Så fel jag hade.

Träningen, som jag trodde skulle göra mig gott gjorde inte det. Tog mig åter igen vatten över huvudet utan att känna det och jag är så fruktansvärt trött på att inte veta vad jag klarar av och inte klarar av! Hur ska jag kunna lära mig? När ska jag lära mig? Kommer det någonsin fungera? 

Har så många planer för mig själv i framtiden, men när det blir dagar som igår känns allt så himla hopplöst.

Förra veckan var det informationsmöte för Smärthanteringskursen jag ska gå. Vi fick bland annat reda på olika stadier man går igenom när man blir sjuk och vi fick även frågan "vad förväntar du dig av kursen?". Jag kom inte på så mycket och sa "Jag befinner mig nog fortfarande i stadiet Bitter". Och visst gör jag det, när jag tänker efter. Vissa dagar ser allt så ljust ut, men varje dag funderar jag ändå på hur allt ska gå. Ständig oro, ibland kommer paniken och dränker mig och jag vet inte vad det är för mening med allt. 

Varje dag kommer tanken "tänk om dom satt fel diagnos, tänk om jag har någon sjukdom som går att bota med medicin". Jag vill inte acceptera. Måste jag acceptera? Ja, det måste jag nog. Men hur ska jag kunna acceptera något som är såhär orättvist? 
Vissa tror att jag fejkar. Kan ni förstå det? Att jag fejkar att vara sjuk. Att jag fejkar att jag inte kan gå normalt. Att jag fejkar att jag blir andfådd av lilla minsta sak. Att jag fejkar att vara trött. Att jag fejkar smärtorna. Att jag fejkar att mina hjärna inte kan bearbeta information lika snabbt som för andra. Att jag fejkar allt. Varför skulle någon fejka att leva fången i sin egen kropp? Varför skulle någon fejka att leva i ett helvete? 
Så mycket jag vill, så mycket jag tycker om som jag inte kan. Jag vill med kunna umgås med människor precis när jag vill. Jag vill kunna gå ut och leka med hundarna. Jag vill kunna gå i fina högklackade skor. Jag vill jobba. Jag vill klara mig själv.
Det begriper jag inte.. inte alls. Dessutom.. Hade jag fejkat hade nog någon kommit på mig för länge sen.

Hujeda Mig!

Publicerat   2013-03-25 16:47:00,  Hälsa & Träning Min Sjukdom Vardagligt
Är typ ganska helt slut!

Kände att jag ville ta träningen så seriöst som kroppen tillät. Den tillät inte mycket, men det kändes och känns fortfarande i vartenda lilla vrå! Körde 5 minuter på Crosstrainern, hade tänkt köra 15 minuter men det gick inte alls. Sen satt jag på pilatesbollen och tränade balansen och tränade armarna och skulderbladerna med gummiband. Efter det körde jag pilatesprogrammet i klippet under. Orkade inte med helt och hållet, fick ta små pauser. Är ganska roligt att titta runt på olika pilatesklipp, och denna tjejen vet vad hon håller på med! Ska kolla runt lite sen igen och mer försöka planera vilka progam jag ska köra när. Nu valde jag bara en slumpmässigt.
 
Men jag känner mig stolt i alla fall. Detta är mer än jag orkat med på två år!
Jag känner att min kropp accepterar mer utmaningar än vad den gjort på dom här två åren jag har varit som sjukast. Vet inte om det är att jag är inne i en bra period eller om det är medicinerna som gör det. 
 
Nu sitter jag nyduschad. Fick vänta några timmar, för annars hade jag säkert fått ett anfall. Känner mig som en geléklump!
Ska bli spännande att se hur jag mår imorgon. Kanske får be kroppen om förlåtelse, men jag hoppas inte det!
 
 
25 Mars

Publicerat   2013-03-25 12:23:00,  Hälsa & Träning Min Sjukdom Vardagligt
Gick och la mig ganska tidigt igår, längtade efter att få sova redan klockan 19.

Igår var jag, mamma och pappa i Kristianstad och köpte en pilatesmatta, pilatesboll, gummiband och en crosstrainer. Har gjort ett litet hemma-gym nere i källaren där vi även har vår motionscykel.
Jag tränade mycket pilates, yoga och aerobic innan jag blev sjuk och saknar det jätte mycket!
Fick prova på crosstrainern på sjukhusets gympasal när jag var där sist och tyckte det var ganska skönt att få röra lederna med ett mjukt flöde. Orkar dock inte pendla fram och tillbaka till sjukhuset så många gångeri veckan som dom vill för träning så därför tycket jag det är bra att ha det hemma, som jag hade förr.

Så nu ska jag alltså ge mig in på lite träning. Gick/sprang lite på crosstrainern igår och fick jätte ont i låren och rumpan.. Kanske därför jag var så trött igår, plus utflykten. 
Tänkte vara en stund på crosstrainern, sen pilates - ben och rumpa.
Vägde mig innan och tog alla mått, tog även bilder. Mår lite dåligt över det, men förhoppningsvis orkar min kropp med träning 3ggr i veckan så jag går ner i vikt lite fortare och blir lite starkare så jag slipper rullatorn och kan bli lite mer normalt fungerande!

Breaking Dawn part 2 Parodi

Publicerat   2013-03-23 18:32:14,  Film, Serie & Musik Klipp & Gif´s
Jaa, äntligen kom den! Haha, som jag skrattade! Måste säga att han som spelar Jacob är så snygg att jag nästan är ett Team-Jacob fan, haha! 
Så det var alltså Psy dom fick vänta på tillstånd ifrån! Ja, det är väl en passande låt då den var jätte populär 2012.
Nu när jag sett alla måste jag säga att jag gillar Breaking Dawn part 1 mest, helt underbar! Nu ska jag se Behind The Scenes. Behind The Scenes till part 1 är så fruktansvärt rolig!

Close Again

Publicerat   2013-03-23 16:21:00,  Foto - Övrigt Kamera & Photoshop
Provade Close Up filterna idag igen och vet ni vad? Jag lyckades skruva ihop dom! Prova att skruva ihop +1, +2 och +4 och det blev faktiskt ganska fint. Bra skärpa och fin bokeh. Provade att skruva på +10 också men då såg man ingenting! Provade runt på lite saker här hemma och fick sånt sug att gå ut och fota loss, men orkade inte. 
Provade +10 ensam igen, men det blir inte bra med den. Vet inte om jag gör något fel eller vad det är, men nej.. Det blir inte bra. Får se om jag får till det, annars så köper jag en ny. Såg dessutom att det inte är något märke på dom jag köpte, så är nog något skit-märke som inte ens är värt att få på tryck!

Här är en bild på en av mammas kudde med pyttesmå paljetter på. Får se om jag orkar gå ut imorgon och fota lite, och om vädret tillåter.

The Hillywood Show - Twilight

Publicerat   2013-03-23 13:07:00,  Film, Serie & Musik Klipp & Gif´s Vardagligt
Som jag har skrivit innan så älskar jag The Hillywood Show. Deras parodier är så roliga, skrattar så jag gråter ibland! Dom har gjort parodier och filmer om Harry Potter, Jack Sparrow, The Hungergames, Lady Gaga mm, och Twilight. 
Har väntat som på nålar efter att få se deras nya parodi, Breaking Dawn 2. Läste i början av veckan att dom äntligen fått tillstånd att släppa filmen, och att dom hade skickat filmen till låtskrivaren till musiken dom har i parodin och att dom alltså väntat på tillstånd att få använda den. Häftigt, undrar vilken låtskrivare det är! Innan har dom använt Pitbull, Lady Gaga mm. 

Här är dom parodierna som finns ute på Twilight-filmerna. Får hoppas att Breaking Dawn 2 kommer ut idag!
Om att skriva en bok

Publicerat   2013-03-19 20:01:00,  Lite På Djupet
Har sedan jag var liten haft en dröm om att skriva en bok. 
Kommer ihåg när jag var ca 3-4 år och beundrade syster Emma som lärt sig läsa. Jag ville också läsa så satte mig på min rosa lilla plaststol med My Little Ponny´s på och bläddrade igenom en bok jag hittat i mammas bokhylla. När jag insåg att jag inte förstod en enda bokstav lät jag sidorna svisha förbi mina små fingrar, slog ihop boken och skrek "KLAR!". 

När jag väl började skolan och skulle lära mig att läsa och räkna insåg familjen snabbt att jag inte hade så lätt för det. Jag lärde mig faktiskt inte stava för ens jag gick i 1:an i gymnasiet. Det var då min svenska/engelska lärare tog tag i problemet som hade blivit ignorerat i alla mina andra skolår. 
Jag har alltid älskat att läsa och har skrivit egna små noveller, vilket jag fortfarande få små idéer om. 

När jag gick i gymnasiet skulle vi skriva en novell. Den skulle ha ett viss antal sidor och handla om 3 olika ämnen, som jag just nu inte kommer ihåg. Har fortfarande kvar novellen då jag är så stolt över den. När dom andra i klassen fick tillbaka sina uppsattser satt jag med tom skolbänk framför mig och fick höra att det var några andra lärare som hade min uppsatts. Min lärare ville att dom också skulle komma med sina synpunkter. När jag väl fick tillbaka den stod det MVG ++ uppe i högra hörnet på första sidan och jag blev så glad att jag fick tårar i mina ögon! Min lärare och dom andra lärarna som läst hade skrivit en liten hälsning till mig där det stod "Du har talang som du borde göra något med. Du har en röst som borde bli hörd och en fantasi utan gränser. Ta vara på din enorma egenskap!". Min lärare sa även "Hade det funnits ett högre betyg än detta hade du fått det".
Självklart var det några synpunkter på stavfel då jag inte hade lärt mig riktigt ännu, och det kan fortfarande bli fel tack vare min dyslexi. Men inte ska väl det få stoppa mig?

Men just nu känner jag att min sjukdom stoppar mig, särskillt dom dagarna då hjärnan är som inlindad i gröt. 
Jag behöver en annan plats, en mer inspirerande plats. Ser framför mig när jag bor i min egna lilla lägenhet att jag sitter där vid mitt lilla skrivbord och knappar iväg på datorn med ett anteckningsblock bredvid mig som jag skriver ner nya idéer på. Kanske kränger jag glass, pimplar té och släpper en fis då och då, haha! Men jag längtar till den dagen när jag inte känner mig hämmad längre och får berätta min historia.
Testar Close Up

Publicerat   2013-03-18 15:57:00,  Foto - Stilleben Kamera & Photoshop
Var så sugen på att testa Close Up filterna. Skruvade på +10 filtret och provade runt lite på olika saker i rummet. Sen skruvade jag på +4 filtret och försökte även skruva fast dom på varandra.

Jag vet inte vad jag ska säga. Känns lite dimmigt? Kanske behöver puttsa filtrena lite, träna lite. Vara lite piggare. 
Men det finns ingen direkt skärpa, och jag kunde inte komma på hur man skulle kunna skruva fast filtrena på varandra. Kanske inte världens bästa filter heller, dom var väldigt billiga men jag tyckte ändå att dom var värda att prova.
Till denna bilden kommer jag inte ihåg om det var +10 eller +4 jag använde.

Roligt paket!

Publicerat   2013-03-18 14:50:33,  Foto - Mobilbilder Kamera & Photoshop Vardagligt
Skulle ha varit på Smärtrehab idag och träffat sjukgymnasten, men jag vaknade med huvudvärk och feber som fortfarande inte har släppt. Blir helt avslagen och inte mycket fungerar som det ska när jag vaknar så.

Klockan 1 ringde telefonen och det var en supertrevlig tjej från Jetpack som frågade om jag var hemma idag. Hon skulle nämnligen leverera ett litet paket! När vi skulle lägga på sa hon "Ha en fortsatt trevlig dag!". Tänkte "ja, du ska få se hur trevlig dag jag har när jag öppnar dörren med en outfit bestående av randiga strumpor, rutiga pyjamasbyxor, prickigt linne och helfärgad tröja och i alla dess färger". 
När hon kom var hon fortfarande lika trevlig, men hon såg nog lite chockad ut. I händerna fick jag ett skitigt paket som jag hoppades innehöll min födelsedagspresent, och det gjorde det!

Hade beställt lite saker från MiniInTheBox, bland annat lite Cokin P saker, plexifilter osv. Och Close Up filter kit. 
Ska försöka ta bättre bilder och förklara mer när jag orkar!
 
Maine Coon med Vine

Publicerat   2013-03-16 21:04:00,  Klipp & Gif´s Vardagligt
Jag älskar appen Vine. Satt i över en timme idag och kollade igenom en massa roliga filmer. Skrattade så jag fick ont i huvudet, kändes som en ballong!

Filmade katterna på kalaset med appen. Det blir loop-filmer, funkar bara på Iphone än så länge verkar det som.

Kalaskatt!

Publicerat   2013-03-16 20:56:00,  Foto - Mobilbilder Vardagligt
Idag har jag inte varit hemma mycket. 
Åkte på kalas klockan 1 till min bror som fyllde år i februari. Han och hans sambo Hanna, som det förövrigt känns jätte konstigt att säga mitt eget namn till, har flyttat till en stor mysig lägenhet. Dom har 2 kattbebisar i rasen Maine Coon. Jag blev så förvånad att dom var så små, men tydligen växer dom tills dom blir 5 år så då förstod jag varför dom blir så hiskeligt stora! Åh, så mysiga dom var! Dom kan sitt och tass, dom tar tag i en och gosar näsa mot näsa, fäller knappt och är en typiskt katt jag hade kunnat tänka mig. Får prata med Jane och Khalissi om dom vill ha en sån stor kompis sen :).

Efter kalaset åkte jag, mamma och pappa till sjukhuset för att hälsa på morfar som varit inlagd i över en vecka. Varit många gånger vi trott att det varit slutet, men så verkar inte fallet vara då han var ganska "pigg" när vi var där idag. Först var jag lite rädd och var inte säker på om jag ville se honom. Tänk om han inte såg ut som morfar längre? När jag rullade mig in på hans rum och såg han sova i sängen tänkte jag "lilla morfar, det är ju du". Han har blivit som en bebis, jollrar och har sig. Skrattar och tittar sig omkring. Men nu verkade han inte må dåligt längre i alla fall, förutom en hemsk hosta.
Han ska bli 90 år i år. Lilla morfar ♥.

Försökte göra mig lite fin idag. Blev dock inget smink, bara min fina klocka i roséguld och min fina ring.
Nu ska jag kolla på Grimm och Cult!

Facebook Cover

Publicerat   2013-03-15 20:40:00,  Kamera & Photoshop
Piffade upp facebook lite med en ny timeline-header. Laddade ner en Web Storyboard från The CoffeeShop Blog, gjorde två stycken såna i photoshop och la sedan dom tillsammans i en ny "bild" som var 315px hög. Jätte lätt att använda, bara klicka ok och välja bilder som man sedan skala ner för att passa i storyboarden.

Oh My

Publicerat   2013-03-15 19:16:00,  Lite På Djupet Vardagligt
Färgat utväxten idag. Färgade den med svart färg, försökte köra med en boost-färgning (ta bort lite av väteperoxiden så färgen blir mer pigmentrik), penslade denna gången vilket jag inte gjort på evigheter. Visst är färgen jämnare, ser mer mörkbrun ut än svart och kommer säkert bli mer brun efter ett par tvättar. Men, mitt hår ser så konstigt ut. Så nu har jag en jämn fin färgad utväxt, under utväxten är det typ kopparbrunt, sen är det svartbrunt på längderna. Försökte pensla ner på det ljusare, men det var så jobbigt att stå i en såndär bananomvänd position. Tänkte innan att jag ville färga ombré, sen ångrade jag mig. Men nu är det nog bäst att jag försöker mig på nått sånt så jag får bort det jätte mörka i längderna.
Nog med hårproblemet.

Hade tänkt lära mig spela gitarr igen. Har kollat runt hela dagen efter en bra gitarr, men vilken djungel! Finns jätte många olika märken, olika slags gitarrer, stålsträngar och nylonsträngar och på det finns det olika stålsträngar och olika nylonsträngar! Djungel, ja. Men jag har väldens tur då pappas jobbarkompis är riktigt bra musikalist. Som pappa sa "det han inte vet om gitarrer är inte värt att veta", så pappa ska kolla med honom nästa vecka vilket som varit bäst för mig. Jag hade älskat om jag hade kunnat spela lite folk, folk rock och indie! Och kanske sjunga en truddelutt också, haha.

Har drömt så konstigt dom senaste nätterna. Först drömde jag om en kille jag var "ihop" men i lekis, från och till 4.an. Vi bodde i ett hus som började brinna och fyllas med vatten (jätte konstigt). Jag låg och sov och han räddade mig ur huset och jag skrek "rädda mina foppatofflor!".
Igår natt drömde jag om en annan kille jag var tillsammans med i 7:an. Jag, mamma och pappa var i fjällen på skidsemester. Sen blev stugan full med snö och jag begravdes under all snö. Helst plötsligt var det någon som började gräva upp mig och när ljuset nådde mina ögon stod han där, killen jag var tillsammans med i 7:an. Ännu en gång blev jag räddad.
Inatt drömde jag att jag var på bröllop, bröllopsmiddagen var vid en sjö. Jag trillade i vattnet och fastnade i massa sjögräs och annan bråte så kom inte upp. Helt plötsligt kom det en hand som drog upp mig och där stod killen jag "dejtade" i 9:an. 
Vad betyder detta? Berättade för mamma, hon skrattade och sa "Då vet du vem du kommer drömma om i natt då!". Hade varit kul att veta vad det betyder. Mycket märkligt!
Silver Linings Playbook

Publicerat   2013-03-15 13:26:25,  Film, Serie & Musik
Igår tittade jag äntligen på Silver Linings Playbook. Såg trailern för den i början av hösten och har väntat och väntat och den var precis sådär bra som jag trodde den skulle vara! Helt fantastisk! Riktigt bra berättelse och riktigt bra skådespeleri. 

Sf:
Pat, en före detta lärare har precis släppts ut från den psykiatriska anstalten där han suttit efter att ha försökt slå ihjäl sin frus älskare. Nu tvingas han flytta hem till sina föräldrar och gör allt han kan för återförenas med sin motvilliga ex-fru. På en brokig väg dit möter han mystiska Tiffany som har en hel del egna problem.

Var tog våren vägen?

Publicerat   2013-03-14 19:55:03,  Foto - Mobilbilder Vardagligt
Nu trodde ju jag som såg snödropparna under hasselbusken att våren var på väg. All snö var borta och människor började gå runt i jeansjacka och converse igen, men ack så fel vi hade.
Jag som inte tittar på verken nyheterna eller vädret blev mäkta chockad när jag imorse fick se en helt vit gata och att snön fortfarande singlade ner i illfart. Nu får det vara nog, eller hur? Tittar jag tillbaka i arkivet ser jag att mars förra året var en riktig vårmånad! 
Får väl hoppas på en riktigt fin och lång sommar istället :).

Imorgon är jag ledig från allt vad som heter aktiviteter, ska bli så skönt! Idag var jag hos psykologen och följde senare med mamma och pappa när dom var och handlade. Det tog på mina krafter. Haltade till och med extra mycket idag, har fått så himla ont i knät! Så imorgon blir det en vilodag. Ska dock försöka ge mig på mitt hemska hår, färga utväxten på utväxten.. haha! Önska mig lycka till!

Självkritik

Publicerat   2013-03-14 16:21:00,  Lite På Djupet
"Jag känner mig tjock, jag känner mig ful.."  var något jag sa idag. Men gör jag det, egentligen?
Ibland är det saker man tänker på eller säger för att dölja den riktiga känslan, för det är lättare att klaga på det yttre än att arbeta på det inre.

Igår fick jag på mig en tröja jag inte använt på mer än 1,5 år då den blivit för liten (för trång). Vägde mig och upptäckte till min förvåning att jag gått ner 11 kg sen november-december. 
Visst blev jag glad, men jag har inte nått min målvikt ännu.

Så, hur viktigt är det egentligen att man har en målvikt, att man är smal och har mellanrum mellan låren? Ligger lyckan i det, eller ligger lyckan i att trivas med sig själv? Jag har vägt väldigt lite innan, haft konstiga perioder med osunt förhållande till mat.. men det gjorde mig inte lyckligare. Jag såg fortfarande fel och brister, jag var inte hel.
Jag är inte hel nu heller, så hur ska jag bli hel? Det är så mycket lättare att vara självkritisk än att gilla sig själv, gilla det som är lite annorlunda med sig själv. Det är mycket lättare att misshandla sig själv med hemska tankar och ord än att arbeta med sig själv och hitta det som faktiskt är bra, det som ingen kan ta ifrån en. 

Jag ska acceptera mig själv, lära känna mig själv och bli min egen bästa kompis. Jag vill vara oberoende och älska mig själv, precis för den jag är. Visst är det roligt att känna sig snygg i välpassande kläder och fint hår, men är inte det bästa när man trivs med sig själv dom dagarna man ser ut som en risbuske? :)
 
Bilder från We♥it
 
Like Crazy

Publicerat   2013-03-13 23:17:51,  Film, Serie & Musik
Ikväll blev det ännu en film och då var det dags för filmen Like Crazy.
Jag tyckte filmen var jätte bra, men lite förvirrande ibland. Gullig, förtvivlande, överraskande och ganska underbar.

Nyheter24:
När en brittisk collegestudent blir kär i en amerikansk klasskompis påbörjas en passionerad och livsomvälvande resa. Vad de ännu inte räknat ut är att de snart måste skiljas åt.
  
Change of heart

Publicerat   2013-03-13 17:21:00,  Foto - Övrigt Min Sjukdom Vardagligt
Varit på Smärtrehab idag och börjat trä ett armband. Upptäckte att finmotoriken inte fungerade som det skulle, så blev inte klar med armbandet. Fick också höra att teamet som jobbar med mig bestämt sig för att jag skulle börja Smärthanteringskursen nu i april i alla fall, fast arbetsterapeuten tyckte förra veckan att jag inte var redo för det.
Men nu tyckte hon det, så jag fick bara tacka och ta imot. Gick till apoteket för att hämta ut mer medicin, men det hade dom inte hemma. 

Varit riktigt trött och skakig idag. Antagligen efter träningen med sjukgymnasten igår. Mötte henne idag när jag skulle till arbetsterapeuten och hon frågade mig om jag färgat håret. Nej, svarade jag. "Det ser mycket mörkare ut idag än vad det var igår", svarade att jag hade tvättat håret.. haha! Jag måste seriöst göra något åt mitt hår snart. Färgen är jätte ojämn och fläckig. 

Och nu dog hjärnan.

 
Hatt med ej tre kanter

Publicerat   2013-03-12 23:28:43,  Outfits & Shopping Vardagligt
När man har mindre att göra och när den där gå-och-lägga-sig känslan inte riktigt har infunnit sig ännu kan man kolla runt på nätet efter saker man inte har råd att köpa och göra ett litet collage för att senare när man ligger där i sängen och tankarna vändrar iväg tycka synd om sig själv. För ja, man har ju inte råd att köpa.

Bara älskar dessa kängorna från Dr. Martens! Resten kommer från H&M :).

I Know You Care

Publicerat   2013-03-12 18:53:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet
Ibland vill jag bara skriva det som finns i mitt hjärta och bara få ordbajsa av mig. Men sen tycker vissa att man ska hålla det för sig själv, inte släppa in främlingar för djupt.
Men det är en sak jag tänkt på ett tag som jag tror är viktigt för oss alla.

Det handlar om kärlek. När jag blev singel tänkte jag att jag ska vara singel, tänka på mig själv. Skulle jag sen om något år eller så träffa någon skulle jag inte ha några krav. 

Lästa för någon vecka sen på Malins blogg att hon inte gick hem med någon kille för att han valde henne, utan för att dom valde varandra. 
Det fastnade. Dom valde varandra.

Jag började tänka tillbaka till varför mina förhållande jag haft inte fungerat och det har nog lite haft att göra med att vi inte valde varandra, från början. Utan han valde mig och jag var helt överlycklig över detta fenomen! Alla mina krav, allt som var viktigt för mig var som bortblåst. Och med det menar jag inte att mina ex var kassa pojkvänner, inte alla i alla fall. Men det var det där att han valde mig. Jag blev vald för en gångs skull. Men det behöver ju inte betyda att vi är menade för varandra och att det kommer vara för evigt. 

I alla mina förhållanden har jag förlorat den som var jag, den som är jag. Det som betyder något för mig, det som gör det lilla guldkornet i vardagen. 

Jag tror det är viktigt att man har krav, men inte vara kräsen. Jag tror det är viktigt att man verkligen känner efter och inte bara blir förtrollad av söta ord som får en att le för stunden. 

Min psykolog frågade mig sist jag var hos henne om jag ville gå med i någon dejtingsida, att hon kunde hjälpa mig göra en profil. Jag bara skrattade och sa att det kändes lite läskigt. Men så sa hon att jag kan behöva få lite uppmärksamhet, hålla lågan vid liv och att det inte behövde vara seriöst från min sida. Men jag är inte redo för det. Visst hade det varit kul med lite uppmärksamhet. Men vad vet jag om människan på andra sidan datorskärmen? Tittat på för mycket Catfish ;). 

Även om jag vill vara singel nu, längtar jag till den dagen jag hittar någon som jag vill vara med från första stund, som komplitera mig.
Någon som vill upptäcka platser på denna jord med mig och inte bara för att jag vill, utan för att vi vill. Någon som ser skönheterna med alla årstider på samma sätt som jag. Någon som blir lika berörd av musik och film som jag blir. Någon som kan älska på samma sätt som jag. Någon att sakna efter 5 minuter som också saknar mig. Någon som inte skäms för att visa kärlek med mig. Någon som förstår alla mina sidor och jag förstår hans. Någon att dela allt det där viktiga med som gör mig till mig, som gör honom till honom och som gör oss till oss.

Om jag inte tänker på dom sakerna, vad är det då för mening att tänka på mig själv nu när jag sen ändå bara kommer slänga bort det. För han valde mig. Jag vill att vi väljer varandra, från första ögonblick.

Inredning från nätet

Publicerat   2013-03-11 16:20:00,  HemmaTrevligt Vardagligt
Kollade runt på Ellos och Jotex nyss och hittade en massa fint jag skulle vilja ha när jag flyttar till egen lya. 
Vet ju dock inte när jag kommer flytta till eget, eller hur stort jag kommer flytta till.. så är nog bäst som mamma säger att spara pengar och avvakta lite. Sen vet jag hur jag fungerar. Innan ville jag bo i mörkt som natten, sen ville jag ha det svart & vitt, sen ville jag ha det shabby chic och nu vill jag mest bara ha det ljust och gulligt. Kanske har ändrat mig tills dess jag flyttar till eget ;).

Här är lite av det fina iaf! Lampan är från Jotex och det andra är från Ellos.

Update: Såg att lampan finns på Ellos också!

Hello I must be going

Publicerat   2013-03-11 01:00:58,  Film, Serie & Musik
Blev en filmkväll, men nu är det dags att sova. 
Tittade på denna filmen Hello I must be going. Väldigt mysig film, full med pirrande känslor, leende och kaos.

"Where the motherfucking fuck is motherfucking bottom?!"
 
Stockholmfilmfestival:
Nyskilda Amy går några steg bakåt i livet när hon flyttar tillbaka till föräldrahemmet och avskärmar sig från omvärlden i det gamla flickrummet. Men en gnutta livsgnista återvänder när hon blir förtjust i grannpojken Jeremy (spelad av »Girls«-skådisen Christopher Abbott). Rolig och charmig dramakomedi om att överkomma sin naivitet och våga gå tillbaka för att återerövra sina drömmar.
 
Now Is Good

Publicerat   2013-03-10 22:53:05,  Film, Serie & Musik
Vacker film som drog fram så många känslor inom mig. Skratt, gråt, panik och sån där underbar bubblande känsla man får när man är sådär härligt nykär och förälskad.

Filmen handlar om Tessa som är döende i leukemi. Hon skapar en lista med saker hon vill göra innan hon går bort. Toppen på listan är hennes önskan att förlora sin oskuld, men jag tror hon fick så mycket mer.

Lilla Barn

Publicerat   2013-03-10 18:32:29,  Foto - Djur Vardagligt
Idag har Khalissi varit på besök. Kommer ha hela kroppen full med blåmärken sen! 
Så hoppig, så springig, så glad, så högljud, men ack så underbar :).

BusFia!

Publicerat   2013-03-10 15:42:00,  Foto - Djur Vardagligt
När jag möblerade om på hyllan för att kunna fota bilderna i inlägget under hade Jane roligt med presentsnöret och det rosa, plassliga pappret muggarna var inslagna i. 
Mamma skrattade också gott åt mig och undrade vad i hela friden jag höll på med när alla sakerna från ena hyllplanet låg slängt i sängen och jag var fruktansvärt andfådd när jag fotade och var ganska svettig när jag var klar. Ansträngande saker det där :P!
Såg även när jag fotade bilderna i inlägget under att jag hade behövt ett CPL filter för att få bort reflektionerna. Får se hur det blir med det.

Chocolate Cup

Publicerat   2013-03-10 14:36:00,  Foto - Stilleben Vardagligt
Dessa presenterna fick jag av syster igår. Två jätte fina, stora muggar att dricka varm choklad i! Till muggarna fick jag två chokladpinnar, en med 45% cacao och en med 75% cacao. Vad jag förstod det som så värmer man mjölk och rör sedan med chokladpinnen i mjölken. Ska bli så spännande att prova!
Fick även en jätte fin sjal med svalor på. Skrattade så mycket när mamma (som förövrigt fått jätte dålig hörsel senaste tiden) hörde fel när Nettan sa "Jag älskar svalor, så fint på sjalar" och mamma brister ut "Skator?! Jag har aldrig varit med om att någon älskar skator!", haha! 

I will keep you close to my heart

Publicerat   2013-03-09 23:09:44,  Foto - Mobilbilder Foto - Självporträtt Vardagligt
Idag slog jag på stort, sminkade mig och plattade håret. Bar även nya kläder jag fick i födelsedagspresent av mamma och pappa. 
Just nu springer Jane runt här på rummet helt galen, försöker förbrilt komma in i en gaderob eller låda i byrån. 

Kvällen sprenderades först några timmar hos min syster Nettan. Hon bjöd på jätte god mat och cupcakes till efterrätt. Tänk, jag har aldrig ätit cupcakes. Även om jag är konditor i grunden har sötsaker (efterrätter) aldrig varit i min smak. Äter knappt godis. Men dom var jätte goda, räckte dock gott och väl med en :).
Planen var tänkt att vi skulle stanna där och kolla på Melodifestivalen, men då mamma knappt sovit något i natt bar det hem lagom till spektaklet började. 
Småtjejerna, Linn och Tekla, hejjade på Yohio.. eller Juhio som dom sa. "Jag gillar Juhio, för han är rosa, har hjärtan och visar navlen" hade Linn sagt till Nettan i veckan när Nettan hämtat henne från dagis. 

Fick jätte fina presenter av Nettan. Ska försöka ta kort på dom imorgon och visa!

The Impossible

Publicerat   2013-03-08 22:05:27,  Film, Serie & Musik
Lyssnar fortfarande på musiken i eftertexterna, och är.. Så gripen!
Efter redan 10 minuter kom dom första tårarna och dom har fortsatt rulla ner för mina kinder sen dess. En helt enorm film, och jag minns fortfarande dagen då jag fick höra på nyheterna om Tsunamin som drog över sydöstra Thailand och om alla liv som var förlorade. Jag var helt stum! Jag kände ingen personligen som var där när denna extrema naturkatastrof slog till och när paradis blev till mardröm, men jag lider med alla som gjorde eller som själva befann sig på platsen och mitt hjärta gråter för alla dom som inte fick komma hem igen.

Riktigt bra skådespeleri, framför allt barnen. Mycket sevärd film!

Sf:
Maria, Henry och deras tre söner är på semester i det tropiska Thailand. När familjen njuter av solen vid poolen slits paradiset i bitar av den enorma våg som drar med sig allt i dess väg och splittrar familjen.

The Impossible är baserad på en sann historia om en av de tusentals familjer som drabbades av den ofattbara katastrofen 2004. Den visar hur familjen kämpar för sitt liv, men också hur främlingar hjälpte och stöttade varandra för att överleva tillsammans.
 
Kamerabry

Publicerat   2013-03-08 13:26:00,  Kamera & Photoshop Lite På Djupet
Istället för huvudbry så har jag kamerabry. Eller huvudbry över kamerabry? I alla fall!
Hade tänkt köpa lite godis till kameran ,som jag beslutat mig för att döpa till Stina, för pengarna jag fick i födelsedagspresent. Lite filter närmare tänkt.

Men nu kommer bryet.
Vilka filter? Hur mycket ska jag lägga på dom? Vilka märken är bra och prisvärda? Ska jag köpa CPL filter till båda mina objektiv eller räcker det till 28-75mm:aren? Ska jag ha CPL filter? Ska jag ha ett 10+ Close-Up filter? Ska jag ha ett Close-Up filter kit? Ska jag köpa ett Close-Up filter nu eller vänta till nästa månad? Eller ska jag köpa ett 67mm CPL filter och ett 58mm Close Up filter nu? 

Update:
Läste precis lite mer om alla filter. Har läst och googlat över 100 gånger, man vill man lära sig och veta så vill man. 
Ingen mening att köpa CPL filter till 50mm:aren, då jag vill ha ett CPL filter för landskapsfoton, och till landskapsfoton använder jag 28-75mm:aren då det är vidvinkel på det objektivet. 
Close-Up filter vill jag ha för att fota nära på blommor, droppar osv utan att behöva köpa ett dyrt macro objektiv. Vill ha ett Close-Up på 50mm:aren för den har lägre bländare och kan ge finare bokeh i bakgrunden. 
Så, då har jag nog bestämt mig. Men vet ändå inte om jag ska köpa Close-Up nu, eller nästa månad då det ändå inte finns några fina vårblommor ännu. Dom kommer väl i april? Sen blir det nog nått ND filter också, och kanske ett halvtonat rosa filter :). Men det blir sen det!


Tack Lina!

Publicerat   2013-03-07 22:41:00,  Bloggdesign Klipp & Gif´s
Äntligen så har jag en blogg som är fin att titta på! I september nångång tror jag det va så fick jag för mig att jag inte ville ha min design längre, tog kontakt med en tjej som skulle knåpa ihop en design till mig. Sen fick jag strul med försäkringkassan och hade inga pengar att lägga på en bloggdesign. Innan gjorde jag alltid min design själv, men sen hjärnan blev gröt har jag verken orkat eller kommit ihåg hur man gör (eller haft något tålamod för den delen). Sen när försäkringskassan började rulla igång igen tog jag kontakt med tjejen igen och sa "Hej, nu är det dags!". Men hon hade kö så jag fick snällt vänta. Hon sa "Jag hör av mig senast i slutet av januari". När jag inte hört något av henne i mitten av februari, och så ivrig som jag var, mailade jag henne. Men fick inget svar så i söndags skickade jag iväg ett mail till Lina och frågade om hon fortfarande sysslade med bloggdesigner. Hittade henne på google och inlägget jag hamnade i var daterat februari 2012. Tur hade jag och hon kunde börja direkt med min design. Och titta så fint det blev! Jag är supernöjd och då min hjärna fortfarande är gröt kommer jag säkerligen höra av mig till henne i fortsättningen också, om hon inte tyckt jag varit för jobbig :).
 
Bröllop I Färg

Publicerat   2013-03-07 19:45:00,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Här är några av bröllopsbilderna från Lotta och Russels bröllop i färg. Jag föredrar nog dom svartvita (finare att hänga på väggen), men det blev riktigt härliga färger i dessa bilderna. Särskillt Lottas hår mot tegelväggen! Och så är det ju roligt att ha i färg också kan jag tycka.

Kamerarem

Publicerat   2013-03-07 15:11:00,  Foto - Övrigt Vardagligt
Som i inlägget under hittade jag dessa bilder som var oredigerade. 
Köpte en kamerarem från Shoot Straps innan Turkietresan som har fått pryda kameran så fint. Kommer inte in på sidan längre, så vet inte om dom fortfarande säljs. Dock så tänkte jag att när jag nu ska vara så kreativ och göra saker jag tycker är kul kanske jag ska försöka sy mig en egen kamerarem :).

Bortglömda bilder, underbara barn

Publicerat   2013-03-07 15:03:00,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Laddade upp bilder på HannaRaw Photography när jag såg att jag hade fotomappar på datorn med bilder jag inte redigerat ännu. Kunde heller inte se vilka bilder det var då det var nef-filer så öppnade upp dom i PS och ögat skådar bilder jag tog i Juni när vi firade Meja och Melker som fyllt år i Maj. 
När vi kom hem till min bror låg Melker och sov i fotöljen, vaknade upp efter en liten stund och så fort han slog upp sina blå sa han "Fafa?!". Haha, söta unge!

Bättre sent än aldrig va? :)

Längtan!

Publicerat   2013-03-06 17:45:00,  Foto - Djur Vardagligt
Längtar så fruktansvärt efter Khalissi. Med mitt minne så minns jag ju såklart inte ens när jag hade henne här hos mig sist. Förhoppningsvis kommer hon imorgon och förhoppningsvis orkar jag gå ut en sväng med henne i den härliga vårvädret!

Trä Pärlor I Ett Växthus

Publicerat   2013-03-06 16:15:00,  Foto - Natur & Växtlighet Min Sjukdom
Varit på Smärtrehab i stort sett hela dagen.
Träffade sjukgymnasten klockan 9 imorse. Hade inte träffat henne innan, men kände igen henne från när jag var inlagd på Rehab/Stroke. Hon var väldigt trevlig och förklarade saker och ting på ett väldigt bra sätt som jag förstod. 
Hon sa att vi skulle ta allt i min takt. "Kajsa Bergquist började ju inte hoppa på 3 meters höjd direkt. Hon började ju också från en grund nån gång". Vi gick till gymnastisksalen som jag inte varit i innan. Det var jätte mycket människor där och jag kände mig inte bekväm alls, så vi började i ett avskilt rum med motionscyklar. Cyklade i ca 4 minuter, och det räckte gott och väl. Fick så himla ont i rumpan av sittsen! Sen fick jag gå upp och ner för en ramp och en trappa. Hon såg tydligt att min kropp inte arbetar normalt och att jag har fått hitta egna sätt att ta mig fram och röra på mig. Sen fick jag sitta på en pilatesboll. Skulle lyfta benen, ett i taget. Det var jobbigt! Hon såg hur mycket jag försökte och förklarade för mig att när musklerna har förtvinat så mycket som dom gjort på mig kopplar inte hjärnan och musklerna riktigt, vilket gör att det tar längre tid för hjärnan att skicka impuls till musklen som ska lyfta på benet. 
Jag satt där och kollade mig omkring på alla andra som också tränade. Kände mig lite malplacerad när jag såg några unga killar som lyfte skrot och hoppade hit och dit som några riktiga atleter. Sen såg jag några gamlingar och kände mig redan hemma, haha! Såg dock en kille, såg inte hur gammal han var.. men han kämpade så hårt med det han gjorde. Först trodde jag att han var en gammal man, men sen såg jag hans skinande Converseskor. Tittade lite mer noga och såg att han kanske var nånstans i 20års-åldern. Han hade lite halvlångt hår och var rakad bak i huvudet med ett jätte stort stygn, keps och ögonlapp som en pirat! Undrade vad som hänt honom, och tänkte "Kan han så kan jag!"
Jag och sjukgymnasten Ia bokade tid nästa vecka och bestämde att jag ska komma och träna med henne 1-2 gånger i veckan för att träna upp mig, så kan jag börja med pilates och yoga hemma själv sen när jag känner mig lite säkrare och när min kropp börjat koppla mer. Om den nu gör det.

Sen åkte jag hem, vilade i ett par timmar. Sen bar det av till sjukhuset igen.
Träffade arbetsterapeuten Cecilia. Vi hade bestämt att vi skulle vara i växthuset idag, så jag hade med mig lite frön jag planterade. Hade köpt med mig blomfrön som hette Sömntuta, lite ironi sådär på eftermiddagen. Det var hiskeligt varmt i det där växthuset, men det var mysigt att pota runt i jorden, hälsa på små tusenfotingar och bara sitta och njuta av vårsolen. Vi pratade om Paris, sommar och Smärthanteringskursen jag ska gå. 
Berättade för Cecilia att jag inte tror att jag orkar gå Smärthanteringkursen nu i april, och det trodde inte hon heller. Teamet skulle prata om det på måndag, och hon skulle föreslå att jag gå den efter sommaren istället.
Nästa vecka blir det inte växthuset. Då ska vi trä pärlor istället!

26 Years Young

Publicerat   2013-03-05 21:11:00,  Film, Serie & Musik HemmaTrevligt Min Sjukdom Vardagligt
Visst är det väl så jag borde tänka, 26 år ung. Men det känns som åldern börjar komma upp till hur gammal jag egentligen känner mig. Okej, det är många år kvar då jag känner mig som 80 år. Men ändå. 

Dagen har spenderat väldigt lugnt, som jag ville. Vaknade vid 9, gick upp vid 10. Tryckande huvudvärk, och lite slö i rörelser och blick. Ökade dosen på den nya medicinen igår, Mianserin. Trodde att jag skulle bli ännu tröttare nu och förväntade mig igår kväll när jag tagit medicinen att jag skulle bli väldigt trött ca 30 min - 1 timme efter jag tagit den, men blev..pigg? Hade jätte svårt att somna! Somnade iaf, vaknade några gånger i natt som innan jag började med medicinen och var inte jätte trött när jag vaknade. Var trött som jag brukar vara, men inte som förra veckan. 
Efter jag varit vaken en stund kom pappa hem med någon. Jag hörde bara en skånsk dialekt och jag visste inte vem det var. Gick ut i hallen och såg två par skor och antog direkt att dom mindre skorna var skåningens för dom kände jag inte igen. Frågade pappa nu ikväll vem det var som var hemma med honom och varför han hade så små skor. Fick svaret "Det var Ronny. Han har väl inte små skor, han har ju storlek 45 i skor! Det måste ha varit mina". Jaha, pappa har små skor. Dagens lärdom! Men det är faktiskt inte varje dag man har en skåning i huset, haha!

Hittade en söt lapp på köksbordet som mamma skrivit till mig, "Grattis Hanna! Vi firar när jag kommer hem. Ha en bra dag!". När hon kom hem började vi göra pizza som vi har smaskat i oss, jätte god med bacon, färska championer, musslor och räkor! Hon hade köpt med sig gurka och dipp hem idag (hon vet vad jag gillar) som jag snart ska smaska i mig och titta på någon serie (några serier). Jag fick även en DVD-box, och ingen box som helst utan en box jag väntat på i flera år. Twilight-sagan! Såg den på Ginza i lördags och skrek rakt ut som ett överlyckligt litet barn på julafton. Och vilken tur att den kom just idag på min födelsedag. Fick även pengar så ska se ifall jag hittar någon fin ring eller om jag hittar något mer nödvändigt, som en extern hårddisk kanske då min dator verkar ge upp snart. 

Smärtrehab har ju lite tjatat på mig att jag ska hitta på saker jag tycker är kul. Nu har jag ju inte gjort något sånt just idag, men jag har fått inspiration. Innan kunde jag inte för mitt liv komma på vad jag tyckte var kul att göra, men för någon vecka sen började allt möjligt ploppa upp. Som att göra ljus, gjuta tvål osv. Men idag fick jag inspiration till att göra egna små tavlor. Jag tittar på serien Girls, älskar den serien och inspirationen är då att rama in citat från den serien. Behöver inte just vara citat just från den serien, kan vara annat med. Men jag gillar det knasiga dom kläcker ur sig, eller det som faktiskt kan vara bra att påminna sig själv om lite då och då. Och endel saker dom säger är så klockrena, sånt jag själv funderar på och jag brister alltid ut i skratt och blir lite smått generad att dom träffat så rätt.

Bilderna är från GirlsHbo´s Instagram. Nu ska jag bara hitta massa söta tavelramar också!

It´s Been Written In The Scars Of Our Hearts

Publicerat   2013-03-03 17:33:00,  Foto - Mobilbilder Vardagligt
Igår var det Melodifestivalen. Blir lite smått tokig på alla hashtags. Hur ska dom skrivas? Melofest, Mellofest, Melo, Mello, Mellifest? Ja, jag har sett dom alla. Inget och hänga upp sig på kan jag tänka. Andra chansen var det ja. Vidare gick Joddlande Siv och Pung-Grabbande Tony, haha! Nej, jag känner inte att jag orkar vara seriös idag. Robin och Anton var det ju! Mamma störde sig väldigt mycket på att Robin wailade så mycket och jag störde mig på att Anton tog sig i skrevet så mycket. Var tvungen att räkna när han skulle sjunga andra gången och fick det till 6 gånger. Men jag gillade dansen och klädstilen. Dock måste dom haft samma hårstylist, Robin och Anton. Håret var ju lika högt som deras ansikten var långa. Grattis till dom iaf. Nästa vecka är det sista chansen, eller trejde. Beror ju på hur man tänker. Vissa säger Final. 

Idag har jag, mamma och pappa varit på Eko i Fjällkinge och strosat runt. Jag fick med mig 4 nagellack, ansiktskräm, mörkblå leggings och en vit tröja hem. Och lite saker till djuren. Köpte två stora tuggben till Khalissi så hon har något att sysselsätta sig med som tar lite mer tid än dom små tuggisarna som Ludde och Flisa äter. Köpte även tuggben till Jane, men hon gillade inte dom så Ludde och Flisa käkade upp dom jag försökte mata henne med. Ett nytt halsband fick hon också med strass på. Det gillade hon inte heller, kliade tydligen jätte mycket och nu har hon inget halsband då Flisa snodde hennes andra, så nu springer Flisa runt här och plingar tusan! 
Efter Eko åkte vi inom Bromölla och åt på Bellas Place. Har inte varit där innan och det var trevligt att prova på något nytt. Rockabilly stuk på hela stället, kanske ska kalla det Diner istället för Restaurang. När vi pakerar bilen tjoar pappa - Titta, där är ju Ozzy!. Det är en av pappas favoriter det!
När dom serverat oss med våra Bellas Burgare utbrister mamma - Denna burgaren var ju något i hästaväg!, haha! Nyss var det Hästar finns inte och nu finns dom bannemig överallt. 

Music Is My Boyfriend

Publicerat   2013-03-01 20:23:00,  Lite På Djupet Vardagligt
Dom som känner mig vet att musik betyder mycket för mig. Inte all musik, det ska vara musik med känsla, med en mening. Musik som berör dom ställena i själen som inte ens egna ord når. 
Har under det senaste året tappat jätte mycket av min musikperson. Har inte orkat lyssna, har haft för ont för att lyssna, har inte velat bli speciellt berörd. Men nu den senaste veckan har mitt inre skrikit efter musik! Satte igång Spotify som jag inte använt på evigheter, hittade en lista jag gjorde för minst 2 år sen och musiken, den där musiken jag lyssnade på då som berörde då, gjorde mig påmind. Om sånt jag ville glömma antagligen. Visst blir jag lite nere, men ändå..glad. Jag lever inte där längre. Jag har lärt mig mer om mig själv. Jag tar inte vilket skit som helst längre. Även om jag mådde bättre fysiskt då, så gjorde inte själen det. Man lär sig med åren, man bli klokare av sina misstag, är det inte så det heter?
Bad pappa lyssna på en låt som jag hörde i The Walking Dead, Hold On med Tom Waits. Pappa sa efter några meningar "Denna rösten känner jag igen!". Jo men visst, mannen gjorde ju musik långt innan jag var född, ens påtänkt. Pappa hittade en låt han lyssnade på förr, från 83. Ganska kul, jag har alltid tänkt att jag fått mitt musikintresse från pappa då han älskar musik (fast han oftast inte förstår texten då det är på engelska) och mamma lyssnar bara på radion i bilen, och så upptäcker vi att jag lyssnar på musik som pappa lyssnade på när han var ung. 

Det där med att glömma. När jag börjar flytta mina gamla blogginlägg till denna bloggen läste jag på andra bloggar att dom rensade bort "gammal skit". Inte jag inte, jag gör tvärtom. Men varför ska man rensa? Varför ska man skämmas? Man kan inte sudda bort delar av sitt liv, det man ångrar. Visst, visa saker rensar jag också bort, men jag vill inte rensa bort den jag en gång var. För om jag inte gjorde det jag gjorde igår, så är jag ju inte där jag är idag. Eller hur? 

Vaknade vid 11 idag, saknaden efter Khalissi är stor! Men jag orkar inte ha henne hos mig just nu. Även om hon är full av liv och helt spruddlande överlycklig när hon är här hos mig så tar hon också väldigt mycket energi av mig. Och denna veckan har jag verkligen inte haft någon energi över för något annat än att sitta i min fotölj, titta på serier på datorn och sutta vatten. Så underhållande. Hade tänkt gå ut idag och fota då solen skiner så fint, och sen ta en välbehövlig dusch. Men har inte orkat. Huvudvärk och lam. Trött. Extremt trött. Det liksom snurrar.. allt snurrar. 
Och med det slutar jag här.