Trä Pärlor I Ett Växthus

Publicerat   2013-03-06 16:15:00,  Foto - Natur & Växtlighet Min Sjukdom
Varit på Smärtrehab i stort sett hela dagen.
Träffade sjukgymnasten klockan 9 imorse. Hade inte träffat henne innan, men kände igen henne från när jag var inlagd på Rehab/Stroke. Hon var väldigt trevlig och förklarade saker och ting på ett väldigt bra sätt som jag förstod. 
Hon sa att vi skulle ta allt i min takt. "Kajsa Bergquist började ju inte hoppa på 3 meters höjd direkt. Hon började ju också från en grund nån gång". Vi gick till gymnastisksalen som jag inte varit i innan. Det var jätte mycket människor där och jag kände mig inte bekväm alls, så vi började i ett avskilt rum med motionscyklar. Cyklade i ca 4 minuter, och det räckte gott och väl. Fick så himla ont i rumpan av sittsen! Sen fick jag gå upp och ner för en ramp och en trappa. Hon såg tydligt att min kropp inte arbetar normalt och att jag har fått hitta egna sätt att ta mig fram och röra på mig. Sen fick jag sitta på en pilatesboll. Skulle lyfta benen, ett i taget. Det var jobbigt! Hon såg hur mycket jag försökte och förklarade för mig att när musklerna har förtvinat så mycket som dom gjort på mig kopplar inte hjärnan och musklerna riktigt, vilket gör att det tar längre tid för hjärnan att skicka impuls till musklen som ska lyfta på benet. 
Jag satt där och kollade mig omkring på alla andra som också tränade. Kände mig lite malplacerad när jag såg några unga killar som lyfte skrot och hoppade hit och dit som några riktiga atleter. Sen såg jag några gamlingar och kände mig redan hemma, haha! Såg dock en kille, såg inte hur gammal han var.. men han kämpade så hårt med det han gjorde. Först trodde jag att han var en gammal man, men sen såg jag hans skinande Converseskor. Tittade lite mer noga och såg att han kanske var nånstans i 20års-åldern. Han hade lite halvlångt hår och var rakad bak i huvudet med ett jätte stort stygn, keps och ögonlapp som en pirat! Undrade vad som hänt honom, och tänkte "Kan han så kan jag!"
Jag och sjukgymnasten Ia bokade tid nästa vecka och bestämde att jag ska komma och träna med henne 1-2 gånger i veckan för att träna upp mig, så kan jag börja med pilates och yoga hemma själv sen när jag känner mig lite säkrare och när min kropp börjat koppla mer. Om den nu gör det.

Sen åkte jag hem, vilade i ett par timmar. Sen bar det av till sjukhuset igen.
Träffade arbetsterapeuten Cecilia. Vi hade bestämt att vi skulle vara i växthuset idag, så jag hade med mig lite frön jag planterade. Hade köpt med mig blomfrön som hette Sömntuta, lite ironi sådär på eftermiddagen. Det var hiskeligt varmt i det där växthuset, men det var mysigt att pota runt i jorden, hälsa på små tusenfotingar och bara sitta och njuta av vårsolen. Vi pratade om Paris, sommar och Smärthanteringskursen jag ska gå. 
Berättade för Cecilia att jag inte tror att jag orkar gå Smärthanteringkursen nu i april, och det trodde inte hon heller. Teamet skulle prata om det på måndag, och hon skulle föreslå att jag gå den efter sommaren istället.
Nästa vecka blir det inte växthuset. Då ska vi trä pärlor istället!

Kommentarer

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback