Blondie!

Det hette min hund när jag var liten, fast kallades för Blunder av en skånsk liten flicka :P.
Aja, det var inte det jag skulle skriva.

I förmiddags hade jag tid på Smärtrehab för ny rehabplan. Dom vill ju som sagt inte släppa mig ännu, fast kursen snart är slut. Det gick bra, fast jag märkte att jag inte riktigt orkade angagera mig så mycket då jag inte riktigt lita på dom längre.
Dom ska försöka ordna möte med försäkringskassan och AF Samverkan och så hur det blir med framtida inkomster och eventuellt utbildning. Sånt oroar jag mig jätte mycket för så det är skönt att det ska bli ordnat. Sen ska vi kolla igenom mer hur jag sköter mina aktiviteter i hemmet, så som disk - tvätt - städ etc, och se om något kan förbättras. Jag ska även ut och gå stavgång med sjuksköterskan och samtidigt meditera ute i naturen. Det ska bli skönt! Och så ska jag börja gå kognitiv beteendeterapi med kuratorn efter sommaren. Det var det jag kom ihåg från mötet.

Efter sjukhuset gick jag på stan och fixade present till mamma. Blev uppraggad av en snubbe och det har inte hänt sen Sean Banan var i stan, haha! Han var riktigt märklig, frågade om jag kom från Malmö för jag såg ut som en tjej som han dejtar där. Men, borde han inte se att jag inte är hon i så fall? Sen frågade han tusen frågor om varför jag går med rollator.. eehh. Skit i det du, hade jag lust att säga!

Sen tillbringade jag lite mer än 6 timmar hos frisören. Har så fruktansvärt ont i ryggen och benen nu, vet inte riktigt hur jag ska orka med morgondagen. Mår ju alltid så dåligt efter fysiskt påfrestning. 
Men nu är jag blond, och jag är riktigt nöjd och ovan! Blev mycket blondare än vad jag trodde att jag skulle bli, så det är ju bra :). Jag menar, jag var ju svart/ombré när jag kom dit.

Kände mig lite som en häxa idag. Jag ska föralltid vara häxa!
Underbara motljus!

Publicerat   2013-05-26 16:47:00,  Foto - Människor & Porträtt
En smygtitt från fotograferingen jag hade med Moa igår. Helt underbara bilder om jag får säga det själv :).
Mer kommer senare, måste redigera bilderna från i fredags först! Är så toksugen på rött hår nu, gaah!

Grattis mamma!

Publicerat   2013-05-26 15:08:00,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Idag är ingen vanlig dag, för det är mammas födelsedag.. Hurra hurra hurra!
Och så är det ju Mors Dag också :). Ha den äran mamma, förlåt för att jag glömt vattna blommorna!

Bilder från förra året.
Warm Bodies Parody

Publicerat   2013-05-25 23:35:05,  Film, Serie & Musik Klipp & Gif´s
Jag, som säkert märkts innan, älskar The Hillywood Show. Jag har följt dom på twitter där dom har skrivit om sitt senaste projekt, Warm Bodies. Idag släpptes den äntligen och vid första blick tyckte jag inte den var direkt rolig, men riktigt bra gjord.. som vanligt! Men efter jag tittat på den 58 minuter långa Behind The Scenes filmen blev parodin mycket roligare då jag sett deras slit, skratt och missar under inspelningen! 

Mycket bra jobbat Hilly och Hannah! Ni är fantastiska!

Minikatt

Publicerat   2013-05-25 22:00:00,  Foto - Mobilbilder Vardagligt
Ojoj, vilken dag!
Vaknade ganska sent av att bror ringde i telefonen. Jag tror jag vaknade av det, men jag är inte helt säker. Han frågade om han kunde köpa min Iphone 4. Ja, det gick väl bra sa jag. En stund efter vi lagt på kommer jag på att mamma skulle ha den. Tänkte "vad ska hon med den till, jaja". Sen kom jag på att vi redan beställt ett microsim till henne, som hon dessutom fått betala för. Fick ringa bror och meddela honom om att han inte kunde köpa den. Trötta, nyvakna hjärna!

Vid halv 3 körde jag in till stan för en fotografering med Moa. Fick klippa sönder en tröja, göra en uppsättning med en Donut (som jag faktiskt aldrig gjort förr), sminkning och igång med fotograferingen med jazz i bakgrunden. Lilla katt ville så gärna vara med, och hon var så extremt gullig! Kunde inte ens mjua riktigt, lät bara Miii! 

Efter fotograferingen åkte jag hem till syster, men först in på Netto för att köpa chips till Nettan eller Linn, vet inte vem som ville ha dom. Kommer in i butiken och då börjar lamporna släckas. Lite smått nervös och försvirrad närmar jag mig chipshyllan och där möter jag ett butiksbiträde. Frågade om dom hade stängt och han svarar "Ja, men du ska väl inte fylla en hel vagn?" Nej, jag skulle bara ha chip, så det gick bra. Pinsamt dock. När jag satt i bilen kom det ett äldre par fram mot entrédörrarna och vevade med armarna men inte öppnades dörrarna för det, haha.
Hos syster blev det middag, efter middagen klippte jag henne.
Efter det åkte jag och hämtade Khalissi och nu ligger vi alla i soffan och myser. Lite panik dock när jag upptäckte att falukorven var slut. Hundarna äter lite falukorv varje dag, så det är verkligen katastrof när den är slut då dom inte äter något annat.

Usch ja, nu blir det nog film och bara slapp. Har ont och så, men det var ändå en helt bra dag. Bilderna blev nog riktigt fina! Imorgon kommer jag nog få sota för en full-rulle-dag, men det är det faktiskt lite värt.

Moa och lilla katt efter fotograferingen. Nu är jag sugen på rött hår igen, som vanligt när jag ser någon med rött hår!
 
 
The Baloon, A Love Story

Publicerat   2013-05-25 02:09:00,  Film, Serie & Musik Kamera & Photoshop Klipp & Gif´s
 
Kände att jag ville dela denna videon jag hittade på youtube. 
Jag kollade först runt på nätet efter olika Tilt Shift objektiv, försökte hitta någon billigare varieant än Nikons egna som kostar ca 14 000 kr. Hittade inget. Googlade runt på Freelensing, men det verkade ju så himla knepigt. Hålla i kameran, hålla i det lösa objektivet och sen försöka ställa in fokuset. Visst, jag ska prova det.. Men tänkte, det måste väl ändå finnas något bättre? 
Hittade Lensbaby! Har läst om Lensbaby innan, men då bara Fisheye. Fisheye är inget jag är intresserad av, inget jag vill inrikta mig på inom fotografering. Men så såg jag olika linser, Sweet 35 och Edge 80. Dom ska jag ha! Har kollar runt jätte länge nu efter hur Lensbaby fungerar, kollat på olika bilder och filmer, och det var då jag hittade denna.

Den är ju helt underbar! Öppna fält, ljuset, barnet, kvinnan, ballongen, Tilt Shift, musiken, allt! 
Great Escape

Publicerat   2013-05-24 23:09:00,  Foto - Natur & Växtlighet Lite På Djupet Vardagligt
I morse när klockan ringde kunde jag inte för mitt liv vakna upp. Helt plötsligt hade klockan ringt i mer än en timme och jag fick lite panik. Anlände senare hos Ann-Sofi än tänkt, men det gick bra ändå. 
När jag kom hem vid 12 (tror jag) fanns det inget annat att göra än att gå och lägga mig igen. Jag var så himla trött och sov till halv fyra. Halv fem var det tänkt att jag skulle vara hemma hos syrran. Vi skulle ha myskväll med middag, men jag ville bara sova sova sova. Skakade som en med Parkinsons och jag vågade inte sätta mig i bilen och köra in till stan. Jag har ju faktiskt somnat bakom ratten förr, men då hade jag tur som hade pappa i passagerarsätet som snabbt märkte det och rätade upp bilen på vägen igen. Hade kunnat gå riktigt illa annars då det var på motorvägen.

Har varit som en zombie hela kvällen. Jag som varit så glad över allt jag lyckats göra i veckan. Jag lär mig aldrig. 
Imorgon ska jag i alla fall försöka orka med en modellfotografering med Moa, sen klippa syster. Önskar att jag kände mig snygg så jag själv kunde stå framför kameran, så när suget kommer och inspirationen sprakar kan jag agera modell själv. Men så är det ju tyvärr inte..
 
Har börjat fundera på om jag delar med mig för mycket här på bloggen, att jag skriver för privata saker. 
Känner mig lite kluven, ska jag skriva och berätta eller inte? Egentligen är det väl bara jag som kan bestämma det, men det är ganska svårt. Vad är för privat? Det finns så mycket saker som jag inte berättat och som jag antagligen aldrig kommer göra. Det jag skriver vill jag berätta, dela med mig av. Jag vet att det finns så många som har det jobbigt och som har varit med om jobbiga saker, och jag tänker att om jag hade läst någon annan skriva så som jag gör när jag var tonåring hade saker och ting kanske varit lite lättare att hantera. Jag vet inte. Ibland känns det som jag outar någon annan, då jag knuffat saker och ting bakom mig. Men det är ju faktiskt min historia och det är min rätt att göra vad jag vill med den. För egentligen har jag ju inte så mycket annat att bjuda på än mig själv.

Mörrum är satt på kartan!

Publicerat   2013-05-24 22:19:00,  Film, Serie & Musik Klipp & Gif´s
Japp, här bor jag. Detta är min lilla by. Där är jag tillverkad och odlad. Pinsamt, men också underbart. Jag skulle inte byta bort Mörrum för något!
I programmet syntes bland annat föräldrarna till min kompis Becka, pappas arbetskamerat, ägarna till Mörrums "stora" blomsterbutik, min gamla granne, och även Ann-sofi med man. 

 
 
Bildleverans

Publicerat   2013-05-24 22:17:23,  Foto - Människor & Porträtt
I morse levererade jag bilderna till Ann-Sofi från hennes gravid-fotografering. Fotade även Elliot, bebisen i magen. Han tittade ut knappt en vecka efter fotograferingen, så där hade vi verkligen tur att vi hann med!
Bilderna redigerades även i svartvitt, men jag gillar dessa i färg. Dessa bilderna redigerade jag om si sådär minst 5 gånger, men nu fick jag banne mig vara nöjd!

Tjugotredje Maj

Publicerat   2013-05-23 22:54:00,  Foto - Mobilbilder Lite På Djupet Min Sjukdom
Oj, vad klockan blev mycket helt plötsligt. Samma igår, tiden sa bara swish!

Idag har det inte hänt så mycket, var på Smärtrehab. Idag lagade vi jätte god mat, sen tränade vi, sen åt vi jätte god efterrätt. Det roliga med dagen var att jag fick agera träningsinstruktör och lära sjukgymnasten lite nya och annorlunda knep. Fick massor av beröm för min hållning och att jag alltid tränar rätt även om det är en ny övning. Det ni, för en som inte kan gå utan rollator.. Haha! Önskar ju dock att jag faktiskt kunde träna så mycket som jag vill, och precis hur jag vill. Pumpa på, svetten lackar.. Men istället får jag mjölksyra i varenda muskel efter en repetition med 10 tag.

Hm, Flisa är nere i källaren och skäller för okänd anledning. Så typiskt henne. Hon har väl säkert slängt ner någon leksak som hon inte vågar bära upp igen.

I alla fall. 
Igår träffade jag en kär vän som jag tyvärr inte träffat på nästan 2,5 år. Vet inte varför vi träffas så sällan. Det märks inte när vi träffas dock, fast vi har mycket att ta igen. Det var jätte trevligt att strosa runt på stan med henne, luncha och bara snick snacka.
Innan jag mötte upp Becka var jag på Vuxenpsykiatrin. Träffade psykologen som tog över mig nu när Pia ska sluta. Först kände jag att det skulle gå hur bra som helst, för visst hade hon läst min journal. Men när jag väl satt där i stolen mitt imot henne och hon började ställa dom där frågorna på ett nytt vis och jag behövde berätta min historia kortfattat var det inte så enkelt som jag trodde. 
Det slog mig nämnligen hur mycket psykisk stress jag varit utsatt för. Jag har själv tänkt att jag blivit utsatt för många prövningar, men när hon sa det blev det så verkligt igen.. Det där som jag liksom lagt i det förflutna och lite låtsas som det hänt någon annan. Någon annan Hanna. 

När jag berättade allt märkte jag ett mönster som jag inte tänkt på innan. Det reagerade psykologen också på. 
Jag berättade att min syster dog när jag var 11. Det var jätte jobbigt. När jag lite kommit över det kommer dagen jag får höra Idag är du lika gammal som Emma var när hon dogDå blev det jobbigt igen. Varför fick jag bli äldre än henne? När jag lite kommit över det begår min barndomsvän självmord. Då blev det jobbigt igen. La väldigt mycket skuld på mig själv. Kan berätta mer om det i ett annat inlägg. I den perioden gjorde jag mitt självmordsförsök. När jag lite kommit över det träffar jag en kille som behandlade mig väldigt illa. Då blev det jobbigt igen. När jag lite kommit över det blev allt så himla jobbigt med salongen och sen blev jag sjuk. Och där är jag nu. 

Vi pratade om ME, och att Smärtrehab inte tror att det är en riktigt sjukdom, eller att jag inte har det. Psykologen sa att hon i högsta grad tror det är en riktigt sjukdom eller rättare sagt vet, och av att dömma över hur jag har det var hon helt säker på att jag lider av ME. Det var jätte skönt att höra. Hon pratade dock lite om att ME kan komma från psykisk stress, då stress påfrästar immunförsvaret och det är från dåligt immunförsvar ME kommer. Jag har med funderat på ifall det har med det att göra, men att rosfebern jag hade 2007 liksom var droppen. 
Men jag känner att det inte spelar någon roll egentligen. Det är ju det jag vill få Smärtrehab att förstå. Det spelar ingen roll hur jag fick ME. Behandla mig för det, för det förflutna kan vi inte göra något åt. Så psykosomatiserar inte det, för det gör mig inte bättre. Eller hur?

Två bilder från helgen. Jag, Ludde och Flisa var redo för Eurovision. Khalissi kom och sov över i söndags och hon älskar att spegla sig själv :).
Ho Hey

Publicerat   2013-05-21 21:50:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet
Denna låten har varit en av mina favoriter sen jag hörde den för första gången för mer än ett år sen. Den spelas nästan sönder på radion, men den har fått en speciell plats hos mig. 
Ni ser, varje gång jag hör den tänker jag på hur jag vill ha mitt bröllop.. Mitt dröm bröllop! Jag har som säkert många andra tjejer planerat denna stora dag redan från barnsben men den har inte känt så verklig som den gjorde när jag hörde denna låten från första gången. Då föll allt på plats och jag visste precis hur allt skulle vara, vilken klänning jag vill ha på mig, hur platsen ska se ut för både ceremonin och festen. Jag planerar mitt drömbröllop, fast jag inte ens är i nått förhållande. Men drömma måste man. 
Det är också något jag ser fram imot och kämpar för. Klart jag vill gå ner för "altargången" utan rollator, jag vill kunna dansa och ha det så jäkla roligt hela dagen ända in natten.

Så hur ser mitt drömbröllop ut? Snälla, inga koppis här nu!
Jag vill såklart ha en lång fin spetsklänning på mig, håret ska vara lockigt och uppsatt i en låg bulle. 
Jag vill gärna gifta mig på en äng, på sommaren. Inte i någon tråkig kyrka. 
Festen ska vara i en ladgård, gärna med takbalkar. Allt ska se väldigt rustik/vintage ut och med ljus och glittrande lampor överallt. Väldigt mysig stämning och avslappnat. 
Denna låten ska vara låten till bröllopsdansen. Dresscode ska det vara, kräm eller pastellfärger. Lite får man väl begära på sin bröllopsdag? Det måste ju bli fina foton, haha!
Har inga direkta bilder att gå efter, utan allt är i mitt huvud. Kanske ska skapa en inspirationsmapp på min Pinterest?

I alla fall, varje gång jag hör denna låten kommer drömmen upp igen och planerna smids vidare. Mamma och pappa skrattar alltid då jag har berättat för dom. I värsta fall får jag väl gifta mig med.. Mig själv?

Nu blev jag ytterst tjejig och delade med mig av något som är ganska privat. Dumt, tänker vissa kanske då jag delar med mig så mycket av annat privat. Men just kärlek är väldigt känsligt för mig.Trötter

Publicerat   2013-05-21 15:36:00,  Foto - Natur & Växtlighet Vardagligt
Imorse plingade luren och texten Vakna mötte mina trötta ögon. Men inte ville kropp och knopp vakna för det. 
Skulle åkt till Smärtrehab, idag var det anhörighetsdag. Jag hade ingen aning om någon skulle följa med mig och jag kände inte för att sitta där, sovandes och öm, ensam och lyssna på samma skit jag lyssnat på så många gånger förr. Vaknade inte förrens halv ett, så jag antar att jag behövde sova. Visseligen har jag sovit till typ 12-13 dom senaste dagarna så.. Ja, man har väl inte kroniskt trötthets syndrom för inget.

Nu efter jag redigerat några bilder från igår är jag tröttare än tröttast! Åh, detta blev ett tröttsamt inlägg.. Haha!
Har i alla fall bokat en tid för att fixa håret, klipp och uppljusning. Är så less på utväxten och det rinner fortfarande svart färg när jag tvättar håret fast det var kanske 2 månader sen jag färgade håret.
Nej, nu behöver jag vila!

Nikon D3100 - Nikon AF-S 50mm f/1,8 G
Playdate

Publicerat   2013-05-21 15:16:00,  Foto - Djur
Från Khalissi och Atlas playdate! Glömde motljusskyddet och bilderna är lite överexponerade. Jag vet, jag vet. Men jag är stolt över att jag hade kameran på Manuell, haha!

Nikon D3100 - Tamron SP AF 28-75mm f/2,8

Tokungar!

Publicerat   2013-05-20 21:29:00,  Foto - Djur Klipp & Gif´s Vardagligt
Haha, var bara tvungen till att lägga ut dessa bilderna. Dom är inte alls bra, inte nånstans.. Men Khalissi ser så himla rolig ut! Ibland kan jag tycka att det är lite otäckt att kolla på Amstaffs/pitbulls lekar för dom leker med munnen och verkligen hela kroppen så det kan se lite våldsamt ut. Men dom hade det så roligt och jag fick nog några bra bilder. Har dock inte gått igenom bilderna riktigt ännu och orkar inte det ikväll, så det får bli imorgon.
Filmen filmade jag med min Iphone 5. Tycker så synd om Khalissi i slutet, hon var så trött! Dom hade ju ändå busat såhär i en timme.

Sitter just nu i väntans tider på att filmen ska laddas upp och äter morötter med dipp. Sen får det bli Game Of Thones. Öm i hela kroppen!
 
 
Fy, vilken hemsk första bild på filmen. Haha!
 
Nu och Då

Publicerat   2013-05-20 18:13:00,  Foto - Natur & Växtlighet Vardagligt
Idag åkte jag och Khalissi till Elleholm. Playdate var bestämd med Sandra och hennes amstaff Atlas. 
Är jätte trött nu, men ska se om jag orkar fixa bilderna jag fotade, sen efter jag duschat och fått lite mat i magen. Fick prova Sandras 70-200mm f/4 och ett sånt objektiv får nog hamna i önskelistan! 

Efter det körde jag in Khalissi till Sebastian, och är lite ledsen nu över att inte ha henne här hos mig. Det var mysigt att ha henne på övernattning och det gick kanon! Får se om hon sover över till helgen igen. Man vill ju liksom ha sin bebis hos sig hela tiden!

Dessa bilderna kommer från platsen jag fotade Moa i januari. Såg att det var jätte fint där med vass, så får nog koka ihop en fotografering där snart igen. Tror det kan bli fint med vassen :).

Nikon D3100 - Nikon AF-S 50mm f/1,8 G
The Host

Publicerat   2013-05-20 00:05:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet
Ännu en gång levererar Stephenie Meyer!
 
För några år sen såg jag boken för denna filmen, men jag köpte den inte då jag var rädd för att den inte skulle kunna mäta sig med Twilight. Så fel jag hade. Ännu en helt underbar film fylld med kärlek, förvirring, förtvivlan och det okända.

För ett tag sen när jag åkte i bilen med pappa tittade jag upp mot himlen och frågade honom om han trodde på utomjordingar. Han svar var "Det vore ju själviskt av oss att tro att vi är dom ända". Jag tror att vi är aliens vi också, så som dom är för oss. Lika väl som jag inte tror att våra själar bara försvinner när vi dör tror jag inte att vi är ensamma.

Nostalgisk

Mamma ringde innan. Kändes som hon ville skryta om hur bra dom har det i Turkiet, haha.
Nej, det gjorde hon nog inte.. Men avundsjuk blev jag allt och även lite nostalgisk. Har varit i Turkiet kanske 8 gånger och sist var förra sommaren. 
Mamma berättade att hon hade köpt träningskor till mig som hon trodde jag skulle gilla. Hon berättade även att hon bränt sig lite, och mamma bränner sig typ.. aldrig. När vi skulle lägga på hör jag pappa oja i bakgrunden och mamma berättade att det gick förbi en katt stor som en leopard. Trevligt!

Nu ska jag kolla på en till film.

Bilder från Turkiet, 2012
Nikon D3100 - Nikon AF-S 50mm f/1,8 G
Warm Bodies

Publicerat   2013-05-19 21:09:00,  Film, Serie & Musik
Jag och Khalissi har precis kollat på Warm Bodies. Eller ja, Khalissi höll mig sällskap i alla fall :). Dom andra jyckarna var uppe och skällde hela tiden

Jag tyckte filmen var riktigt bra, en film precis i min smak. Onaturligt/övernaturligt med kärlek och komedi, även fantastisk musik. Helt underbart!
Hade kunnat skriva om specifika ögonblick som fick mig att skratta, säga naaw, eller få lite hjärtsnörp men i så fall skulle jag spoilat. 

Hollie

Publicerat   2013-05-18 19:44:00,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Hemma igen efter några timmars besök hos Alexandra. Hon gillade bilderna, och det gör mig så glad! 
Här är några bilder i färg. Har även gjort dom i svartvitt, men tycker dessa i färg är så fina!

En sak som slog mig idag, och som säkert slagit mig många gånger förr då jag har så många syskonbarn är hur fort barn utvecklar sig. Sist jag träffade Hollie kunde hon inte gå, men idag tog hon några stapplande steg innan hon föll på rumpan. En riktig liten kladdemaja är hon, kladdade mat över hela sitt huvud när hon åt.. haha! 
Fick även träffa Alexandras föräldrar idag som jag inte träffat på några år. Träffade dom ofta när jag var liten då mina föräldrar och Alexandras föräldrar umgicks ofta. Även Alexandras sambo Tobias var hemma idag, han jobbar mycket utomlands. Han är även morbror till mina brorsbarn. Så det är lite kul att jag och Alexandra blivit släkt, det trodde vi inte när vi var barn. Jag har även blivit släkt med en gammal klasskompis då hans bror och min syster fått barn. Världen är liten!
Nej, nu blir det snart Eurovision! 

5 minuters bränning

Publicerat   2013-05-18 16:40:00,  Foto - Mobilbilder Foto - Självporträtt Vardagligt
Efter jag ätit frukost satte jag mig ute i solen. Så fruktansvärt varmt! Satt där i 5 minuter och lyckades bränna mig, som den blekfis jag är. Nu har det dock lagt sig lite, så det var tur jag inte satt där så länge. 
Var tog våren vägen? Var det ens någon vår i år? Det måste ju vara sommar nu, så varmt som det är. Hundarna och Jane står knappt ut i värmen, ja.. Inte jag heller, men jag har aldrig klarat av värme så bra.

Nyduschad och ska snart bege mig hem till Alexandra och leverera bilderna från fotograferingen med Hollie, så snart kan jag visa bilderna på denna lilla söta tös! 
Har så många bra minnen med Alexandra när vi var små. Ett minne är när vi var lite busiga och la gosedjur på takfläkten, satte igång takfläkten och det flög gosedjur över hela tv-rummet. Mamma hörde hur vi skratta på övervåningen så hon kommer upp och frågar vad vi håller på med. Då hade vi precis lagt upp gosedjuren på takfläkten igen, stod där under den och låtsades som ingenting. När mamma gått ner igen skrattade vi sådär adrenalinfyllt för mamma såg inte gosedjuren. Eller när vi var på Alexandras rum och satte igång tvn för att se vad hennes bror kollade på. Deras digitalboxar var ihopkopplade så då fick dom snällt kolla på samma kanal. Vi fnittrade för fullt när vi såg att det var porr han kollade på och vi stängde snabbt av tvn igen. Eller när vi var hos min fabror och hittade min kusins Scream-masker. Vi smög runt huset och knackade på fönstret till rummet Alexandras bror satt och spelade tvspel och när han vänder sig om blev han riktigt rädd, sen arg. Haha, den minen kommer jag aldrig glömma. Ja, jag har många bra minnen med Alexandra och hon är nog den jag skrattat mest med i hela mitt liv. Two peas in a pod, indeed :).

Nya Pärlan!

Publicerat   2013-05-18 15:32:00,  Foto - Övrigt Outfits & Shopping
Igår satt jag i timmar och laddade ner appar och fixade Cocoppa bokmärken på min nya mobil. 
Jag gillar mobilen väldigt mycket, stor skillnad från min 4:a. Kameran är super - både fram och bak. Bättre ljud när jag spelar musik, den är mycket snabbare. Men den är ju också något större så nu måste jag använda båda händerna :P.
Men det är helt klart en bra uppgradering! Nu väntar jag bara på att kortet ska aktiveras.

Skalen kommer från Fyndiq.
 
The Chambers & The Valves

Publicerat   2013-05-16 21:58:00,  Film, Serie & Musik Vardagligt
Knappt två timmar sen jag skrev att smärtan inte är mitt stora problem, och vad händer? Har så fruktansvärt ont i benen och svanken nu att jag knappt står ut! Kanske inte ska ropa hej förrens jag är över bron eller vad det är man säger. Den lilla promenixen jag tog idag satte sina spår, verkligen. Hur ska jag kunna jobba när jag blir dåligare av att bara gå en liten runda som ska vara bra för mig? 

Ny bloggdesign, vad tycks? Det är duktiga Lina som gjort den igen och jag är supernöjd, precis som förra gången. Nu är vintern borta, nästan i alla fall. Nu är det en bild i headern från fotograferingen jag hade med Moa i Januari, men jag gillar den. Mer spetsklänningar åt världen! 

Nej, nu ska jag sova. Mamma och pappa far till Turkiet imorgon och jag ska köra hem själv från flygplatsen så måste försöka vara piggelin. Dessutom orkar jag inte sitta mer, gör för ont!
 
 
 
Blommor och virvelvindar

Publicerat   2013-05-16 19:59:00,  Foto - Natur & Växtlighet Min Sjukdom Vardagligt
Återvände till Smärtrehab idag även fast jag tvekade. Men jag måste försöka tänka positivt. Hade jag inte börjat på Smärtrehab hade jag än idag plågats av akuta smärtor här och där som jag gjorde för bara några månader sen, men det har jag fått lite kontroll på nu. Igår kväll sa jag att jag hade kunnat leva helt normalt med värken jag har nu, men det är den extrema utmattningen och tröttheten i kropp och knopp som hindrar mig från att göra det jag vill. Visst får jag ont av aktiviteter (och ibland helt utan anledning), men det är inte smärtan som är mitt stora problem och har väl egentligen aldrig riktigt varit förutom dom gånger jag har fått extremt pissont rent ut sagt och det får jag inte längre. Inte så ofta i alla fall. Men hade jag inte varit så fruktansvärt trött och utmattad så hade jag kunnat leva ett normalt liv. 
För det är ju det jag önskar, att kunna leva ett normalt liv. Tänk om jag bara hade haft Fibromyalgi, då hade allt varit så mycket lättare. Jag hade kunnat träna som jag vill, jag hade kunnat plugga, jag hade kunnat jobba, jag hade kunnat göra nästan vad jag vill, men sån är ju inte verkligheten för mig. Hade jag bara haft Fibromyalgi hade jag redan sökt mig in på en utbildning till hösten, flyttat till eget och haft Khalissi hos mig precis när jag ville och passade. 

Idag stod basängen på schemat, men av olika anledningar kan jag inte bada. Vill inte heller för den delen, så jag tog med mig kameran, fick en runda runt sjukhuset och fotograferade lite. Det var riktigt varmt och det kändes som sommar. Dock blåste det jätte mycket, och det känns nu. Känns fortfarande som jag står i en virvelvind i huvudet.
Efter lunchen träffade vi en man från Arbetsförmedlingen. Försäkringskassan skulle också varit med men dom backade ur. Dom vågade väl inte träffa oss antar jag. Vi fick ganska matnyttig information, men också endel information som kändes ganska omöjlig för mig. 
Jag som alltid har varit tvungen att tänka på framtiden och sätta mål kan inte tänka så längre, för jag vet ju ingenting och det går inte att planera saker längre. Hatar när framtiden är så ovis..

Nikon D3100 - Nikon AF-S 50mm f/1,8 G - CloseUp filter +4
Hemligt paket

Publicerat   2013-05-16 18:46:00,  Foto - Mobilbilder Outfits & Shopping Vardagligt
Imorse, precis när jag vaknat och inte ens hunnit ur sängen kommer pappa hem och lämnar av ett paket. Det kändes ungefär som att få frukost på sängen! 
Iphone 5, denna platta manick låg i detta stora paket. Igår kväll beställde jag några skal från Fyndiq och på måndag aktiveras det nya kortet. Ja, lite glad blir man ju av materiella ting :).

Lugnet efter stormen?

Publicerat   2013-05-15 16:27:00,  Min Sjukdom
Träffade psykologen idag, och detta var nog sista gången jag träffar henne. Känns lite sorgligt, och det tror jag hon också kände. Är ju lite lösa trådar kvar..

Vi pratade om hur jag har mått sen jag träffade henne förra veckan och fick det chockande beskedet. Jag har inte mått bra, det har jag verkligen inte. 
Jag berättade att mamma har försökt få tag på antingen arbetsterapeuten eller sjuksköterskan men inte lyckats och då säger Pia att hon inte tycker mamma skulle prata med dom i huvudtaget. Hon ansåg att om dom på Smärtrehab har fått för sig att jag är psykiskt sjuk kommer inte den uppfattningen förändras bara för att mamma pratar med dom. Kanske till och med bli värre? Det enda jag tänkte då var Hoppas mamma inte fått tag på dom idag då
Sen pratade vi om att det är viktigt att jag får kontakt med någon specialist, tex Gottfries Kliniken i Mölndal eller någon forskare inom järnbrist i Malmö. För tänk om det är så enkelt, att jag har järnbrist? Studier visar att järnhalten är individuell och bara för att mina järnvärden är inom referensramen behöver inte det betyda att jag har tillräckligt. 
Sen frågade hon ifall jag vill fortsätta kontakten på Vuxenpsykiatrin. Hon hade redan ordnat med en annan psykolog som gärna tog imot mig. Den andra psykologen har MS och då tyckte Pia att det kunde vara skönt för mig att få prata med någon som också har det fysiskt jobbigt och är fysiskt begränsad. Även fortsätta få hjälp inom sjukvården i och med att jag själv har så svårt att stå upp för mig själv eller rota runt i saker inom sjukvården som jag helt fysiskt inte orkar med. Jag kände dock som att jag gick in i fälla. Hur ska läkare ta mig på allvar och inte anta att jag är psykiskt sjuk när jag går hos en psykolog? Men när allt Pia sagt fått sjunka in bestämde jag mig för att träffa den andra psykologen, så ska till henne nästa vecka.

När jag varit hemma ett par timmar ringde mamma. Hon hade fått tag på arbetsterapeuten. Arbetsterapeuten hade sagt att hon inte fick prata med mamma om vad dom pratat om då hon har tystnadsplikt, men att hon gärna lyssnade på vad mamma hade att säga. Mamma fick sitt sagt och arbetsterapeuten hade förstått att jag varit ledsen över något och att hon ville att jag skulle ringa henne. 
Först tvekade jag, men sen valde jag att ringa i alla fall för att få det gjort. 
Hon berättade väl inte direkt att dom inte sagt så som Pia berättade, utan hon sa Det är väl klart vi tror på dig, för det är ju riktigt för dig. Jaha, det behöver ju egentligen inte betyda att dom inte tror att jag är sjuk för egen vinning? Jag sa att jag inte kunde förstå hur dom kunde tro det, vad har jag att vinna på att vara sjuk? Jag har ju förlorat så mycket. Sa även att jag inte kunde förstå hur den kvinnliga läkaren kunde uttala sig som inte ens har träffat mig. Nej, det tyckte arbetsterapeuten också var lite märkligt och hon trodde att Pia missuppfattat situationen. 

Arbetsterapeuten sa mot slutet av samtalet att hon var jätte ledsen av att jag tagit det så hårt och hon förstod att jag var sårad men att jag inte skulle oroa mig. Dom hade inte tänkt släppa mig efter kursen är slut då jag är för sjuk för att inte få fortsatt hjälp. 

Nu känner jag mig lite lugnare, men inte helt säker. 
Jag kommer dock försöka få kontakt med någon specialist och kanske kolla upp mina järnvärden ordentligt, för just ME biten tror jag inte Smärtrehab kan hjälpa mig med.
Bli ni sjuka hamnar ni på Psykiatrin

Publicerat   2013-05-14 19:30:48,  Min Sjukdom
Idag var det dags för att återvända till sjukhuset igen för en dag av smärthanteringskursen. Jag var fruktansvärt nervös och visste inte alls hur jag skulle hantera situationen. Hur skulle jag kunna titta dom i ögonen när jag vet vad dom sagt bakom min rygg? Skulle jag låtsas som ingenting?
Mamma har försökt få tag på arbetsterapeuten och sjuksköterskan för att prata med dom om det hela, men ingen har svarat. Jag har själv väldigt svårt för att stå upp för mig själv nu när jag mår som jag gör, ska jag vara arg blir jag istället bara ledsen och får inte alls fram vad jag vill ha sagt och all kontroll försvinner. Känner mig helt hjälplös.

Dagen började och vi skulle vara i "köket" och göra smoothies. Jag gillar inte smoothies och var inte intresserad alls av denna övningen. Arbetsterapeuten log mot mig som hon alltid brukar göra, sjuksköterskan klappade och kramade mig som hon alltid brukar göra och allt kändes så fruktansvärt falskt. Jag kände mig lite äcklad. Magen började knipa, fick värk lite här och där i kroppen och jag stod knappt ut. Jag ville bara därifrån! Fick en lapp om en bokad tid för mittidsuppföljning och ny rehabplan. Fick reda på att kuratorn skulle vara med. Varför? Jag har ingen individuell kontakt med henne.
På lunchen satt jag och petade i maten, vi var bara tre i patientrummet (det var några som var sjuka) och jag kunde inte hålla det inne längre. Ringde pappa och bad honom hämta mig. Vad skulle jag ens göra där? Vad kan dom hjälpa mig med om dom nu tror att jag är sjuk för egen vinning? 

Vad jag har förstått av mötet dom hade med psykologen så var det kuratorn och den kvinnliga läkaren som pratat mest och pratat om det där med att jag är somatiskt sjuk. Hur kan dom uttala sig? Kuratorn har jag träffat individuellt en gång och den kvinnliga läkaren har jag inte träffat förutom när hon pratade med hela gruppen på smärthanteringskursen om mediciner. 

Jag hoppas mamma får tag på dom imorgon, för jag kan inte gå dit igen under dessa omständigheterna. 
Det handlar ju inte bara om att jag är sårad, kränkt, förnedrad och lite till, utan jag vill ju inte att försäkringskassan ska tro att jag är somatiskt sjuk. Jag vill bli tagen på allvar för det jag faktiskt lider av. Hade jag varit psykiskt sjuk hade jag varit ärlig om det. Jag har ju varit ärlig med att jag trodde att jag hade social fobi och att det var därför jag sökte kontakt på vuxenpsykiatrin. 
Men detta är tydligen vanligt inom Blekinges sjukvård. Okunnighet och man blir skickad till psyk.

Pappa frågade mig vid middagen hur dags jag skulle vara hos psykologen imorgon, sen berättade han att han ska ha några praktikanter på jobbet imorgon och så utbrister han "Då vet jag vad jag ska sysselsätta dom med!". Då skojade mamma "Vadå, ska dom åkte med till vuxenpsykiatrin?". Då sa jag "Varna dom och säg Bli ni sjuka hamnar ni på Psykiatrin". För tydligen är det så med sjukvården.. Blekinges i alla fall.
Brännskadad och viktpåhopp

Igår ville jag bara sova hela dagen. Idag är det värre och det gör mig så ledsen när jag ser hur fint väder det är ute. 
Men tröttheten sitter inte bara i hjärnan, utan hela kroppen är så fruktansvärt utmattad att jag knappt orka lyfta mina ben, knappt ens stå upp. Och det är inget jag inbillar mig!
 
Fick vakna tidigt idag då jag skulle vara på Hudmottagningen klockan 9. Har haft problem med acne sen jag var 11-12 år. Jag trodde inte att det skulle bli behandlat då det kanske inte anses vara extrem acne, men direkt när jag kom in i undersökningrummet sa läkaren "Ja, detta får vi behandla!". Han frågade vad jag använder för produkter nu och när jag berättat sa jag även att jag har provat allt möjligt men inget har fungerat. Läkaren började direkt rabbla krämer och antibiotika och jag hängde knappt med. Först ville han dock ge mig en kräm som han förklarade att man kunde bli "lite röd" i ansiktet av. Då kom jag på att jag fick sån kräm utskriven som tonåring och det var inte "lite röd" jag blev. Såg helt brännskadad ut i ansiktet! Då fick jag berätta att jag är känslig i hyn och överkänslig mot medicin. Som tur var hade läkaren krämer och antibiotika anpassat för det. Så nu hoppas jag att skiten försvinner!
Läkaren sa även "Det kan även vara bra om du går ner i vikt". Lättare sagt än gjort tänkte jag, och Ska Du Säga ploppade upp. Inte roligt att höra, och alla andra läkare som jag berättat för att jag vill gå ner i vikt har sagt att jag inte behöver och att jag är normalviktig. Usch, fy ja.
Just när jag skriver detta hör jag hur colan skriker efter mig i kylen, oohh!

Bilder på min modellsyskonbarn som jag inte laddat upp här innan, från augusti 2012. Vi möttes upp på Väggabadet och jag kunde inte låta bli att ta impulsbilder på dessa vackra varelser!
Nikon D3100 - Nikon AF-S 50mm f/1,8 G
Redigerar kväll

Publicerat   2013-05-12 00:52:56,  Foto - Människor & Porträtt Kamera & Photoshop
Har suttit hela kvällen och redigerat klart bilderna från Hollies fotografering. Först fick jag inte ihop det alls, men sen när jag fick kläm på det tänkte jag "lika bra att jag fortsätter, för imorgon kommer jag inte komma ihåg vad jag gjorde". Innan trodde jag att redigera bilder var min starka sida, men det inser jag nu att det inte är. Har också insett att jag inte är så haj på min kamera som jag trodde att jag var, så en webbkurs hos Emelie Ohlsson i Lär Dig Din Kamera får det bli, även Ljussättning. Möjligtvis Redigering också, men får se vad jag har råd med :).

Nu är jag i alla fall någorlunda nöjd med bilderna från fotograferingen med Hollie och det känns bra. Redigerar alltid "beställningsbilder" både i färg och svartvitt, så det tar sin lilla stund. Men ikväll kom jag på ett superknep som jag säkert kommer använda i fortsättningen. Om jag kommer ihåg det vill säga ;).

Redigerade även om ett par bilder från Lotta och Russels bröllop, gillar denna lite vintage känslan över dom! Även rustik i mina ögon :P.

 
Nu ska jag kolla runt lite efter inspiration till bloggdesignen. Nu ska änligen vintern bort!
Facebook Sida

Publicerat   2013-05-11 17:18:01,  Kamera & Photoshop Vardagligt
Äntligen har jag lyckats skaffa mig en facebook sida. Målet är att nå ut till människor som vill att jag fotograferar deras barn, deras bröllop, porträtt med mera och jag också får öva mig mot mitt mål som frilandsfotograf. För visst är det de jag vill.
Har inget företag nu och jag hoppas att sidan inte missleder någon!

Idag slog det mig att jag så gärna vill gå en kurs hos Emelie Ohlsson, men det får bli när jag skaffat ny kamera.

Här hittar ni den :). 
 
Once again I stand here corrected

Publicerat   2013-05-10 23:59:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet
Ja, här är det rena bergodalbana känslormässigt och ibland vet jag inte vad jag ska ta mig till.
 
Känns som allt har rasat.

Att hålla masken när jag egentligen bara vill gå och lägga mig och aldrig vakna upp igen, är inte lätt. Visst, jag har en mask på mig för det mesta ändå för att inte visa hur jag egentligen mår fysiskt, men den är så mycket lättare än den psykiska masken. 

Att få höra såna hemska ord från dom som jag trodde faktiskt tog mig på allvar på något vis, även om jag känt att vissa inte lyssnat, är riktigt tufft. Tvivlar så mycket på mig själv ändå.
Bilderna jag redigerat från Ann-Sofis fotografering som jag var nöjd med är nu inte bra alls i mina ögon. Bilderna från Hollies fotografering som jag var så apnöjd med är inte alls lika roliga att titta på längre. 

Nu vet jag inte alls vad jag håller på med, vad jag vill hålla på med. 
Det ska inte vara såhär! Jag vill inte ha det såhär! Så många gånger jag granskat mig själv och så många gånger jag fått ändra på mig själv, det betyder ingenting. Ingenting.

Allt känns så meningslöst.

Jag har aldrig varit den människan som velat ha speciellt mycket uppmärksamhet, jag har aldrig kämpat för det. Har funnit mig att vara lite mer i skuggan och det har varit helt okej. 
Varför skulle jag spela sjuk för egen vinning? Jag får inte ihop det, inte alls. Det gör så ont i mig att någon ens skulle tro det.
Känns som det hade varit enklare om jag hade varit psykiskt sjuk. Då hade jag kanske fått hjälp och blivit tagen på allvar..

Denna låten var så passande för några år sen när det tog slut med pojkvännen jag var tillsammans med i 4 år, och nu klingar vissa partier fortfarande bra. Once again I stand here corrected.
Beautiful Creatures

Publicerat   2013-05-09 22:30:53,  Film, Serie & Musik
Lyssnar fortfarande på musiken i eftertexterna, som det brukar vara. Vill skriva direkt när jag sett någon bra film och musiken var riktigt bra och filmen.. Ja, det var helt underbar!
En film helt i min smak såklart och detta är en film jag kommer se många gånger. Det förstod jag redan i början. Hoppades på att den fortsatte bra och den gjorde mig inte besviken!

Småblommor

Publicerat   2013-05-09 15:10:00,  Foto - Djur Foto - Natur & Växtlighet Vardagligt
Pappa har berättat i ett par veckor att småblommorna i trädgården håller på att blomma ut, och han är särskilt förtjust i Gulvivorna. Idag sa han till mig "Gå ut och fota blommorna nu, nu har dom flesta slagit ut!".
Så ja, ut i trädgården fick jag kräla men jag var inte ensam! Nej då, inte för en enda sekund. Ludde tyckte det var så himla roligt att jag var med honom på gräsmattan och jag kunde se på honom att han tänkte "Jaha, ska vi titta på dessa blommorna nu, då ska jag vara precis framför", för det var det han var. Ivägen mest hela tiden, men jag gillar honom ändå.
Jag själv är inte särskilt förtjust i bilderna jag fick, men pappa ville ju så gärna att jag skulle fota dom där småblommorna i trädgården :).

Nikon D3100 - Nikon AF-S 50mm f/1,8 G - CloseUp filter +4
Ni kanske tro mig om jag dör

Publicerat   2013-05-08 16:03:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet Min Sjukdom
Kom precis hem från ett besök på Vuxenpsykiatrin. 
Jag är så fruktansvärt ledsen, besviken och kränkt.. Hur många gånger ska jag genomgå denna tortyr rent ut sagt?

Pia (psykologen) berättade att hon hade varit på ett möte på Smärtrehab som jag inte hade någon aning om. Jag frågade vad dom hade pratat om och dom hade först undrat vad jag och Pia pratar om, vad vi arbetar med och att dom var måna om att dom och Pia arbetade mot samma mål. Pia berättade att hon ska sluta och då hade dom på Smärtrehab sagt att dom tycket det är viktigt att jag får någon ny kontakt. Pia sa då att vi redan hade diskuterat det och att jag inte kände att jag behövde det. Anledningen till att jag sökte kontakt på Vuxenpsykiatrin var för att jag trodde att jag hade social fobi, jag kopplade den extrema tröttheten och värken till det då jag alltid blev jätte sjuk efter jag träffat människor eller gjort någon aktivitet. Jag hade ju dessutom fått inpräntat i huvudet i flera år att jag led av depression när jag sökt hjälp för tröttheten. Men nu när jag vet att så inte är fallet ser jag ingen anledning att börja om med en ny kontakt som inte vet hur mycket jag kämpat inom sjukvården för att få hjälp.

Pia hade berättat för dom på Smärtrehab att hon hade sett hur jag blev sämre och sämre, att jag först kom med en extrem trötthet både mentalt och fysiskt och sen fick fysisk värk och att jag tillslut knappt kunde gå på egen hand. Det hade kuratorn på Smärtrehab reagerat på och i princip trott att jag och Pia gjort något pga att jag blev värre när jag börjat kontakten hos henne. 
Sen hade dom på Smärtrehab sagt att jag var för sjuk för att lida av ME och Fibromyalgi, och att dom trodde att det var något somatiskt också. Att jag är sjuk för egen vinning..

Då var jag där igen. Misstrodd, kränkt, förnedrad. 

När ska detta ta slut? Jag förstår att det finns dom som "spelar" sjukare för att få mer uppmärksamhet, men jag skulle göra vad som helst för att inte vara sjuk i huvudtaget. Bara för att dom är okunniga betyder det inte att detta inte är på riktigt. Jag lever i ett helvete rent ut sagt, och vad får jag för vinnig av att vara sjuk? Jag tycker det är pinsamt att jag inte kan gå utan rollatorn, jag hatar att jag inte kan duscha eller göra vad jag vill när jag vill, jag hatar att jag inte kan göra en liten aktivitet utan att bli sängliggandes efteråt, jag hatar allt med detta! Verkligen allt! 
Innan jag träffade Pia idag funderade jag på hur jag i hela friden ska klara mig i framtiden. Varje dag oroar jag mig över detta och jag vet inte ens om jag skulle orka plugga eller jobba. Varje dag önskar jag att det kommer en medicin eller ett rent mirakel som gör mig frisk så jag slipper detta, så jag kan leva normalt igen. 
Och så tror dom att jag gör mig sjuk eller sjukare för egen vinning. 
Hur ska jag göra nu? Vad ska jag göra nu? Det enklaste hade väl varit att bara ge upp.. Ge upp allt.
 
 
The Walking Dead A Bad Lip Reading

Publicerat   2013-05-07 20:00:04,  Film, Serie & Musik Klipp & Gif´s
Dom bästa 5 minuterna i mitt liv! Skratt-tårarna bara sprutade, haha!
 
 
Jasmine

Publicerat   2013-05-06 13:10:00,  Foto - Natur & Växtlighet Vardagligt
Efter dagens läkarbesök här i Mörrum gick jag för att posta ett brev. Hade kameran med mig för jag såg en fin rosa buske igår när jag körde till Alexandra för att fota Hollie.
Vågade dock inte gå fram till den där busken då trottoaren höll på att grävas upp och jag var rädd för att vara ivägen. När pappa hämtade upp mig berättade jag för honom om min besvikelse och då säger han "Men grannarna har ju ett rosa träd vid sin trappa". Den hade jag totalt missat, så när jag kom hem smög jag mig in på grannens tomt och knäppte några kort. 
Nu är det banne mig vår!
Minns min besvikelse från förra året och året innan dess att jag inte orkade gå ut för att fota dom där fina rosa buskarna och träden. 

Gick med "converse" och tunn jacka idag, och blev ändå ganska varm.
Fick dessutom allergitabletter av doktorn idag då det gäggar sig i mina ögon jämt och ständigt. 
Skulle varit på sjukhuset idag vid tre, men orkar inte åka in dit idag. 
Nu ska jag redigera lite fler bilder från barnfotograferingen igår!

Nikon D3100 - Nikon AF-S 50mm f/1,8 G - CloseUp filter +4
Lycklig!

Publicerat   2013-05-05 15:37:00,  Lite På Djupet Min Sjukdom Vardagligt
Det sprätter i hela kroppen på mig, för nu är det bestämt. Jag ska köpa en fullformats-kamera! 

Jag har aldrig kunnat göra några stora pengarbeslut innan jag hört mamma och pappas åsikter om det. Dom tyckte innan att jag såklart skulle spara pengarna till möbler m.m tills jag flyttar, och det tyckte jag med ett tag. Sen har jag insett att min kamera inte presterar så mycket jag vill för det jag behöver och för mina framtidsplaner, så valet har pendlat fram och tillbaka. 

Sen när jag nu insett att jag inte kommer kunna flytta hemifrån förens om minst ett halvår (kanske till och med ett år) känner jag att jag hellre lägger pengarna på något jag får njuta av nu. 

Grejen är ju också att när jag fotograferar eller sitter och redigerar bilder glömmer jag bort mina sjukdomar. Just i dom stunderna är jag inte sjuk längre och det är värt väldigt mycket.
När jag berättade det vände både mamma och pappas åsikter och sa "Då köper du kameran!".
Och det är när jag står med kameran jag känner lyckan och det är värt att må lite sämre efteråt, för jag mådde bra då.
På Smärthanteringskursen säger dom ofta att vi ska hitta dom där sakerna som gör att vi glömmer och faktiskt får njuta av livet, även om det bara är för en liten stund.

Yolo liksom, haha! ;)
Crazy Tiger!

Publicerat   2013-05-05 13:44:05,  Foto - Människor & Porträtt Vardagligt
Klockan har inte ens slagit två, men jag har redan varit iväg på en fotografering.

Fotade lilla Hollie på 9 månader, dotter till en av mina barndomsvänner. Hon for runt lite överallt och min väska med knappar på var en stor favorit från första stund jag satte foten i deras hus! 
Vi fotade både inne och ute och lilla Hollie tyckte var riktigt kul att få så mycket uppmärksamhet. I början :P
Kollade precis igenom bilderna lite och det blev minsann en hel hög bra bilder! Hon hade även en helt ny outfit dagen till ära!

Här är några "bus-misslyckade". Synd att säga misslyckade dock för hon är ju så förbaskat söt :)
The old one

Publicerat   2013-05-04 20:53:10,  Foto - Självporträtt Vardagligt
Idag har jag åter igen försökt skapa en sida på facebook, men det går inte. Börjar smått tröttna nu och det är väldigt irriterande att det varje gång kommer upp en ruta "Ditt konto har spärrats tillfälligt på grund av misstänkt aktivitet. Detta har skett för att förhindra obehörig åtkomst till ditt konto. Vänligen logga in på Facebook så hjälper vi dig att lösa problemet.". Jag är inloggad! Jag loggades dessutom ut en gång och var tvungen att genomgå en säkerthetskontroll. Där kom det upp vänners bilder och jag var tvungen att berätta vilken vän det var som lagt upp bilden. Det var ca 5-7 personer och jag tänkte "Tänk dom som har 1000+ vänner, dom kan ju omöjligt veta vilka det är som lagt upp bilderna". Efter det funkade det i alla fall inte att skapa en sida.

Verkar också vara något stul med Bloglovin. Den vill inte uppdatera mina blogginlägg. Och det verkar inte bara vara jag som har det problemet, kollade in på andra stora bloggar och dom hade med inlägg som inte blivit publicerade.

En bra grej med dagen är i alla fall att jag har beställt mig en Iphone 5, yaay! Mamma övertar min Iphone 4 istället för att sälja den, och jag måste säga att det var ganska kul att se henne hålla på med den. Hon hittade till och med inställningar och grejer som jag inte visste fanns! 
Skulle beställa lite skal, sportväska och hörlurar med tänkte jag och gick in på Fyndiq. Hittade inte riktigt vad jag sökte efter så gick in på Miniinthebox och när jag "proppat kundkorgen full" och skulle slutföra köpet kom jag att tänka på den stora frakträkningen jag fick när jag beställde alla filtrena till kameran, ändå klickade jag i fraktfritt. Hm, får suga på den karamellen tills imorgon!
 
Försöker klura ut hur jag vill ha bloggdesignen. När jag kollat tillbaka på alla gamla inlägg som jag gjort nu när jag flyttat dom till denna bloggen inser jag att jag alltid har haft stora problem med just bloggdesignen. Har aldrig varit nöjd i längre än ca 2 veckor. Har inga direkta bilder jag vill ha i headern heller, gillar inte att stå framför kameran själv längre. Får suga på den karamellen också ;)!

Nu ska jag nog kolla på någon film, kanske The Vampire Diaries först. 

Bilder från 2010
Delivered

Publicerat   2013-05-04 18:23:50,  Foto - Övrigt Outfits & Shopping
Aliexpress har gjort det igen! Härrom dagen hämtade mamma ut lite fler paket, och det är så spännande varje gång. Nu har det ju gått några veckor sen vi beställde, så vi minns knappt vad det var vi beställde. Nu är det dock bara ett armband kvar från beställningen vi gjorde, sen har vi fått allt.
Jag har inte fotat mammas saker, men hon är som jag väldigt nöjd och därifrån kommer vi handla fler gånger. 
Vem vet, kanske knappar iväg en beställning redan ikväll ^_^.
 
New Ceremony

Publicerat   2013-05-04 12:10:00,  Film, Serie & Musik
Goodbye. See you never again

Publicerat   2013-05-04 00:47:00,  Lite På Djupet Vardagligt
Då var alla mina gamla bloggar borttagna och alla inlägg flyttade hit. Har tagit några månader, men det var det nog värt, att ha allt samlat på ett ställe. Även om det är en massa skit rent ut sagt var det ju ändå jag då. 
Nu funderar jag på om jag ska uppdatera bloggdesignen lite. Känns ju lite väl vintrig!

Lyssnar just nu på en låt som en killkompis spelade hela kvällen när jag hade lite torsdagsfest med grabbarna för ett par år sen. Bandet heter Kill Hannah och jag frågade om han menade något speciellt när han spelade den låten hela tiden, haha. 

Ibland saknar jag den tiden, när jag hade så många runt omkring mig. Jag var i stort sett aldrig ensam och hade det roligt mest hela tiden. Men jag vet ju såklart att det bara var ytligt och jag får magknip när jag tänker på vissa av dom människorna. Endel saknar jag, andra inte.

Nej, nu får det minsann bli sängen.
Facebook-trubbel och telefon-byte

Publicerat   2013-05-03 21:09:00,  Foto - Övrigt Vardagligt
Har hela dagen grejat med datorn - Lightroom, Photshop, Camera Raw osv för att få allt som jag vill. Fabriksåterställde nämnligen datorn i onsdags och nu fungerar den som ny igen. 

Har också försökt skapa en Facebook-sida idag, men det har inte gått så bra. Undrar om det kanske är så att det inte är meningen att jag ska ha en? Skapade en för ett tag sen men sen hörde jag det där ryktet om att om man laddar upp bilder på Facebook äger Facebook bilden. Men så är det tydligen inte. När jag förstod det var det redan försent och jag hade redan raderat den befintliga sidan. 
Idag när jag försökt skapa den där förbenade sidan har allt bara försvunnit och nu när jag försöker står det att min sida är spärrad för tillfället mot obehörig aktivetet. Jaha, där ser man. Får helt enkelt se om det fungerar imorgon istället.

Innan kollade jag in vad Comviq skulle ha i månaden för en Iphone 5. Har länge varit sugen på att uppdatera mig, men har hela tiden trott att jag skulle få betala mer i månaden för det än vad jag betalar nu för min Iphone 4. Så är inte fallet. Skulle jag sälja min Iphone 4 och bli av med den räkningen och uppdatera mig till en Iphone 5 hade jag minskat min månadskostnad med 100 kr.
Det får det bli! Nu ska alltså lilla pärlan säljas och inte trodde jag att jag hade så många skal till. Jag får tacka ödmjukast lilla vän för att du visade mig Iphone världen, men nu har du lärt mig allt du kan :).

 
Skogstokig!

Publicerat   2013-05-03 16:52:00,  Foto - Djur Foto - Natur & Växtlighet Kamera & Photoshop
Blev fullständigt skogstokig innan. Försökte frebilt hitta Camera Raw i datorn innan.

Var inne på Camera Raw och försökte leta upp vart mappen var på datorn, hittade en lång lista som såg ungefär ut som User/Appdata/Roaming/Adobe/CameraRaw, men hittade jag den mappen på datorn? Nej! Googlade och då var anvisningen helt annorlunda. Satt och letade i ungefär 3 timmar, blev skogstokig! Sökte på datorn efter Camera Raw, men det kunde den inte hitta. När jag börjat svära och spotta surt sökte jag Roaming på datorn och vad hände då? Jo, då kom Camera Raw upp. Ugh.. vilken pärs!

Omredigerade bilder från Turkiet, 2012. 
Nikon D3100 - Nikon AF-S 50mm f/1,8 G
 
Plans for the future

Publicerat   2013-05-03 12:44:00,  Lite På Djupet
Ibland när jag ska sova tänker jag på en massa saker och få jätte många bra idéer och tänker "Woho!" i ren lycka av att jag har kommit på något riktigt bra. Detta händer även på morgonen, och denna morgonen var en sån. Kom på jätte mycket och tänkte "Woho!", hoppade (okej, inte riktigt) ur sängen och 5 minuter efter fanns bara just "Woho!" kvar, men vad var det som var "Woho!"? 

Jag har alltid varit en sån människa som måste planera mitt liv och ha något att se fram imot. 
Men nu känner jag mest bara skräck över vad framtiden har att vänta och jag är så orolig över allt, hur ska jag klara mig själv ekonomiskt? Kommer jag kunna ha ett normalt jobb? Ska jag leva själv resten av mitt liv? Haha, nej..den senaste tro jag inte. Men just den där ekonimiska biten är jätte jobbig. 
Jag kommer nog aldrig kunna ha ett normalt 7-4 jobb, och med dom sjukdomarna jag har är det extra viktigt att jag håller på med något jag verkligen tycker om för att orka mig igenom en dag. Och vad är det?

Jo, fotograferingen! Men det hade jag nog inte klarat mig på, rent ekonomiskt. 
Hade i alla fall tänkt skaffa en facebook sida, där jag kan nå ut till människor och där vi kan byta tjänter. Ni får bilder och jag får öva mig tills jag känner mig redo att göra det på allvar. 

Hur kul hade det inte varit att få praktisera hos en riktig fotograf, typ i Stockholm? Men skulle jag orka med sånt?

Oh, hatar när framtiden är så ovis.
Det skriker i rock-ådran

Publicerat   2013-05-01 23:50:00,  Film, Serie & Musik Vardagligt
Får vissa perioder saknaden av tiden då jag åkte på festivaler= Metaltown, Pier Pressure, Sonisphere osv.
Musiken, människorna, känslan, allt.. Oh! Suget blir stort att återuppta detta och ibland kollar jag in vad som är på spelschemat och när jag får syn på att bland annat Slipknot, Korn, Danko Jones, Soilwork, Katatonia med flera ska till Metaltown i år fäller jag nästan en tår.
Klart jag hade klarat av det, eller? Jag har ju en rullstol! Någon som vill följa med ;)?

Slipknot, Soilwork och Danko Jones har jag sett på Metaltown förr och säkert några av dom andra banden som ska dit i år, plus så många fler jag knappt kommer ihåg namnen på. Och det var helt fantastiskt, speciellt Slipknot. Även om jag for runt som en vante bland alla människor och blev räddad av en främmande kille, nästan hamnade i slagsmål med en moshpit-hoppade snubbe när CKY spelade på Peir Pressure och ryggvärk som inte var av denna värld kändes det ändå helt rätt. Där skulle jag vara! 

Ett annat rockband jag så gärna skulle vilja se är Sparzanza och såg på deras hemsida att dom spelar på Liseberg den 24 Juli. Vill dit! Åh, det hade varit underbart.
Även om mitt musikintresse just nu mest ligger på Folk/rock, Folk/indie så är det något speciellt med just rockfestivaler. Så är det någon intresserad av sånt här och vill joina kan vi väl koka ihop något? :)

Mina bilder från 2007-2008-2009.

 
Jag vill ju bara vara jag

Publicerat   2013-05-01 00:40:00,  Film, Serie & Musik Lite På Djupet
Har under många år inte riktigt vetat vem jag vill att jag ska vara. 
Många gånger har jag fått ändra på mig som person, speciellt när jag insåg att jag kommer vara sjuk resten av livet.

Har funderat mycket på det den senaste tiden. Vem vill jag vara? 
Vill jag vara den personen som smyckar sig själv med döskallar, svär lite då och då utan att skämmas, granskar folk på avstånd, inte för så mycket värsen?
Vill jag vara den personen som klär sig i blommiga klänningar, inte är rädd för att ta plats, ler åt allt och inget?

I många år har jag varit den första, sen har jag velat bli den andra. Kanske jag ska vara lite av båda?

På sätt och vis vet jag redan vem jag vill vara, vad jag vill uppnå med livet för att sen en dag kunna säga "Tack och Hej, men nu har jag gjort mitt". 
Men det är så förbaskat svårt. Och jag vet varför. 

En gång i livet var jag nöjd med vem jag var. Jag hade underbara vänner (trodde jag), livet lekte. Men så fick det inte vara, enligt honom. Han tryckte ner den som var jag, jag fick inte vara vem jag ville, jag fick inte göra vad jag ville, jag fick inte säga vad jag ville. Till slut fick jag inte gå till skolan, fick inte ha kontakt med min familj eller vänner, fick knappt finnas till. Han försökte förinta mig, där en kall höstkväll på Karlshamns torg med sin bil. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv. Hela den upplevelsen, att leva i ett förhållande fullt med all slags misshandel, förändrade mig. Inte på samma sätt som när min syster dog, men ändå. Har sen dess haft svårt att veta vad som är okej, hur mycket av mig själv jag får vara utan att det är fel.

Jag vill ju bara vara jag.


 
Det var ungefär som att lära sig gå

Publicerat   2013-05-01 00:23:00,  Min Sjukdom Vardagligt
Sitter och redigerar bilder, är på dom sista nu och är förhoppningsvis klar efter det. Har redigerat om bilderna från fotograferingen med Ann-sofi si sådär 5 gånger nu. Blir ganska mycket med tanke på att det är sammanlagt 150 bilder i färg och svart/vitt. Men nu är jag (nog) nöjd..

Idag var vi ute vid havet på smärthanteringskursen. Fick lära oss att gå med stavar, och det var inte det lättaste för en som mig som inte har allt för mycket benstyrka eller motorik. Det var ungefär som att lära sig gå när man förr krypit för att komma fram. Efter en stund gick det bättre och det var nästan en ren fröjd att kunna vandra omkring utan rollatorn! 
Vi delades in i två grupper, en med dom som gick lite snabbare och en för sniglarna och där hamnade jag.. Bland sniglarna. Men vi hade kul, vi tre patienter och ena sjukgymnasten. Speciellt när det gick förbi ett par som gick med stavar på helt fel sätt än vad vi precis lärt oss. Sjukgymnasten var sugen på att springa efter dom och visa dom hur man faktiskt ska gå med stavar, men vi fnittrade på avstånd istället. 
Blev mycket trött efter denna dagen då det var mer fysisk belastning än vad jag är van vid, plus att det blåste så hiskeligt vid havet. Men det var skönt att få komma ut och andas lite frisk luft.