The Heat

Publicerat   2014-02-28 16:17:00,  Film, Serie & Musik
Haha, ja.. Ibland behöver man lite smått IQ befriade filmer för att pigga upp humöret. Denna var enligt mitt tycke väldigt rolig och jag kan inget annat än att älska Sandra Bullock och Melissa McCarthy. Tyckte dom gjorde ett riktigt bra jobb, som vanligt och ja.. Jag vet inte vad jag ska säga mer. Denna filmen är väl helt klart sevärd och vissa stunder skrattade jag så jag fick ont i magen!

 
Engelsfors Trilogin

Publicerat   2014-02-28 13:39:00,  Film, Serie & Musik Foto - Övrigt
Började läsa Cirkeln och Eld när jag och mamma var i Turkiet i somras. Hade haft boken Cirkeln i mer än 1 år, men under det året orkade eller kunde jag knappt läsa en normal mening, så boken fick stå och damma i hyllan. Men när jag och mamma var i Turkiet hade ju saker och ting blivit lite bättre, och jag tokslukade böckerna som om det inte fanns någon morgondag. Men sen kom vi hem, och livet blev en karusell jag inte orkade med och den sista boken Nyckeln fick vänta. 
När jag och mamma skulle åka till Egypten fick jag boken Nyckeln i sen julklapp och dagarna vid poolen spenderades med boken i knät och jag läste 812 sidor på 5 dagar. Hujedamej! 

Dessa böckerna är väl egentligen för tonåringar, men var inte Twilight-sagan det också?
Handlar om övernaturliga saker som sker i den lilla svenska staden Engelsfors, och som dom flesta kanske vet är jag ju en total sucker för övernaturliga historier! Och att man får vardagliga problem och händelser i samma saga är bara positivt det med.
Riktigt bra böcker, enligt mig!
Abba-Benny med sin son ska dessutom göra film på trilogin. Det ser jag fram i mot!
 
 
 
 
Kalender

Publicerat   2014-02-27 13:16:00,  Foto - Övrigt Vardagligt
Visst kan kalendern i mobilen vara hur praktisk som helst, men jag kan inte riktigt lita på min. Har även köpt en annan kalender-app, men den är lika opålitlig den. Raderar händelser som ska ske och raderar händelser som varit. Visst kanske mobilen raderar gamla händelser för att släppa utrymme, men jag gillar och behöver kolla tillbaka på händelser så jag håller koll på när, var och vad jag gjort. Tex läkarbesök.

Sen är det ju något speciellt med att sätta pennan mot pappret. Dessutom har jag kommit på hur praktiskt det är för mig att ha en riktig kalender. Kom på att lägga tex kallelser till läkaren i kalendern den veckan jag ska dit, så jag inte glömmer varken besöket eller kallelsen. Hur bra! 
Så när jag såg denna fina kalendern på min jakt efter just en kalender kunde jag inte låta bli. 

 
The Hunger Games: Catching Fire

Publicerat   2014-02-26 16:17:00,  Film, Serie & Musik
Jag gillade den första filmen, och jag gillade denna. Väldigt mycket faktiskt. Även om den var ganska förvirrande vid vissa tillfällen. Men nu när jag sett färdigt hela filmen så förstår jag lilla minsta sak dom sa, lilla minsta sak dom gjorde som jag tyckte var lite konstigt. Det hänger ihop nu, och jag förstår. 
Mycket bra film, mycket bra skådespeleri. Längtar tills nästa film!

Och att låtarna i eftertexten är så grymt bra är inte så illa det heller.

En befrielse, detta prövande år.

Publicerat   2014-02-26 12:50:55,  Foto - Mobilbilder Foto - Självporträtt Vardagligt
Betalade precis av den sista kreditskulden, en kreditskuld från salongen och den enda kreditskulden jag hade kvar. Det känns så otroligt skönt och en stor tyngd har lyft från mina axlar. På riktigt!
Nu kan jag börja spara en massa pengar och att redan ha kunnat skicka över en summa till sparkontot känns så.. vuxet på något vis. Och går allt som jag vill och planerat har jag eget boende i höst. Hur bra som helst. Bara jag och Mille Milton! ♥

Mamma sa igår "Detta blir ett prövande år för dig", och det kan man väl säga. Jag fyller ju tydligen år nästa vecka, och mamma undrade vad jag önskar mig i present. Berättade att jag ville fixa till håret, både klipp och färg, och mamma som är så smart som hon är påminde mig om att det kanske inte är det smartaste nu när jag äter Isotretinoin (Roaccutan). Har ju redan börjat tappa en massa hår, och att slänga i färg och blekning i skallen kan vara förödande, nu när jag lyckats få håret långt. Ibland (typ alltid) är det bra att bolla idéer med mamma, särskilt med min hjärna som gärna tänker lite trögare ibland och gömmer undan viktigt information för mig, haha.
Så vad mamma menade med prövande år är att stå ut med en katastrofal hy, en hårfärg jag inte trivs med och inte får göra något åt förens jag ätit färdigt Isotretinoinen, 5:2 dieten (som jag börjat märka effekt av, skriver mer om det i ett annat inlägg), och att spara pengar. 
 
Jag undrar hur jag kommer se ut slutet av detta året, och hur jag kommer leva. Ska bli så spännande!
 
 
 
About Time

Publicerat   2014-02-08 22:51:23,  Film, Serie & Musik
Självklart är jag ju tvungen att tipsa denna fantastiska film, About Time!

Först tänkte jag att detta var en väldigt gullig och rolig film, helt i min smak. Men som vanligt får filmer, böcker, serier, musik, mig att tänka till. Vad är budskapet? 
För mig är budskapet i denna filmen att ta vara på var dag. Lev som om den vore din sista, eller i alla fall som om den ska bli den bästa dagen i ditt liv. Ta vara på var ögonblick, man får aldrig tillbaka dom igen.

Home Alone

Publicerat   2014-02-08 18:36:00,  Foto - Mobilbilder Hår, Hud & Naglar Min Sjukdom Vardagligt
Nej, inte riktigt. Pappa är hemma, men mamma har åkt på "tjej-middag". Tycker faktiskt att det är trevligt att mamma hittar på lite saker utanför hemmet, då vi annars är ganska så bra på att bara sitta hemma och inte göra någonting. Jag själv ska snart fixa lite gurka med vitlöksdipp, tända några ljus och kolla på film. Det är kvalitetstid med sig själv det, haha.

Men.

Jag hade faktiskt tänkt skriva en liten På-Senaste-Tiden-Uppdatering, då jag har varit så fasligt dålig på att uppdatera bloggen även fast det har hänt lite saker. Måste bättra mig!

Mille Milton kastrerades veckan efter jag och mamma kom hem från Egypten. Veterinärerna tyckte dock inte att att ta bort kulorna räckte, så dom tog bort några mjölktänder också. Han har problem med sina tänder, antagligen på grund av överbettet, så vuxentänderna från tränga sig fram och mjölktänderna sitter kvar så det blir som en dubbla tandrad. Har varit inne och kollat det innan, och har själv fått vicka bort några mjölktänder. Han ska nog opereras när han blivit 1 år och ta bort en av hörntänderna i underkäken, då han även har snett bett och den ena hörntanden trycker upp i gomen. 
Mille skötte sig dock kanon! Han var lite groggi en stund efter vi kommit hem och han dreglade något enormt, men så fort kragen åkte av sprang han omkring som ingenting hade hänt. Han rörde dessutom inte stygnen och han läkte på 2-3 dagar. Aldrig varit med om något liknande! Min duktiga lilla bebis :).

Jag är mitt inne i att söka förlängd aktivitetsersättning. Alltid nervöst sånt här, särskillt när man inte riktigt känner sig så trygg med sjukvården. Fick ett läkarutlåtande skrivet från Smärtrehab när jag blir utskriven därifrån, men det var det lustigaste läkarutlåtande jag läst. Okej, har varit med om värre. Men det stod bara saker upprepat i varenda ruta. 
Jag har dessutom listat mig hos en annan läkare nu som är inne i stan och som har en sjukgymnast. Tyckte det kunde vara bra då jag förhoppningsvis detta året ska flytta in till stan. Ska ringa dom på måndag och boka tid så jag kommer igång där så fort som möjligt, då jag i vanliga fall går till läkaren var 6 vecka och så dom vet vem jag är.

Jag började med 5:2 denna veckan. Måste säga att jag trodde det skulle vara jobbigare att halvfasta. Det som har varit jobbigt är att jag fått tvärsluta med att dricka cola, inte småäta snacks och att räkna kalorier. Har ingen digital köksvåg så har liksom fått gissa mig fram. Men annars har det gått bra och jag har märkt att jag mår bättre på morgonen och är hungrig. Äter annars bara frukost på helgerna, så det är ju positivt. Mamma har även hjälpt till mycket och medvetet lagat kalorisnålare mat, även fast hon och pappa kanske inte behöver det. 
Drack även en Celcius Apelsin härromkvällen en fastedag och den var riktigt god. Ska köpa fler, synd att dom är lite dyra bara.

Jag började även med en ny medicin denna veckan. Isotretinoin heter den, men även kallas Roaccutan. 
En medicin som nu i 5-6 månader kommer får mig att se ut som en variant av Shrek, jag får inte dricka alkohol och heller inte bli gravid. Men efter kuren kommer jag bli som en helt ny människa och det är något jag ser fram imot! 
Det är alltså en medicin som acne. Var på Hudkliniken förra veckan igen, och då konstaterades det att jag skulle börja med denna medicinen, så att jag en gång för alla kommer bli av med mina problem. Har ju provat olika krämer/geler och antibiotikor, men inget har hjälpt. Fick åka och ta olika blodprover och gravidtest, skriva på kontrakt att jag är medveten om dom hemska fosterskadorna som kan ske om man blir gravid under kuren och även att jag måste skaffa mig ett preventivmedel. Mamma skrattade när jag berättade det, och det gjorde jag med. Jag lever ju som en nunna, och kommer jag se ut som en variant av Shrek kommer jag nog ännu mindre vilja visa mig ute bland folk. Men jag är också rädd att dom kommer sluta ge mig medicinen om jag inte fixar något preventivmedel då jag är i så kallad barnafödande ålder, så är väl bäst att ta tag i det där i alla fall. Allt är ju så dyrt bara, puh.

Ja, men det var väl det hela ungefär. 
Har inte blivit klar med bloggdesignen ännu på fotobloggen. Har inte orkat ta tag i det riktigt ännu. Och sen känns det nästan lönlöst då både kameran och datorn har börjat leva sina egna liv och jag vet inte hur länge till dom håller. Jaja, jag får lösa det där någongång!

 


Egypten Januari 2014

Publicerat   2014-02-05 16:15:39,  Foto - Resa På Resande Fot
Kanske är dags att skriva det här inlägget snart, även om jag sitter här halvt sovande.
Har varit väldigt trött sen vi kom hem, och att vara iväg i 1 vecka och 1 dag visade att jag kanske borde rensa lite i mitt liv. Har fått kolla igen över 50 missade serieavsnitt, samtidigt som det dagligen har kommit nya avsnitt. Jag har över 1000 blogginlägg att läsa, som jag varken har hunnit eller orkat kolla igenom ännu. Hur ska jag kunna skaffa mig ett liv, haha?

Min och mammas resa var hur bra som helst. Tror det är den bästa resan hon och jag har tagit tillsammans!
Vi har skrattat, njutit och bara tagit det så lugnt som vi kunnat.

Jag har så länge jag kan minnas haft en synsk förmåga, och under denna resan kan man väl kanske säga att den har utvecklats en del. När jag och mamma har skojat om saker och ting så har dom hänt, men det hände även saker utan att vi skojade om det.
Som tex:
 • Vi åkte tåg från Bromölla till Kastrup för att bo på Hilton Hotel en natt, då flyget gick tidigt på morgonen. När vi satt på tåget skojade jag med mamma om att det kanske skulle hoppa på något rånar gäng i Malmö, att jag har hört talas om det. Vad händer? Jo, en tjuv på tåget i Malmö. När vi närmade oss första stoppet i Malmö kom en kille småspringande i vår vagn och satte sig snabbt som tusan på stolen snett framför mig. Jag tyckte han betedde sig märkligt och då kom kvinnan som vi tidigare fick skicka bort från våra reserverade platsen springande med en man och tog tag i killen och skrek "Du snodde min väska!". Tågvärdarna kom till vagnen, ringde vakterna på stationen och tåget låstes så att tjuven inte kom någonstans. När vakterna kom in på tåget haffade dom killen direkt och när dom skulle gå drämde den ena vakten killen rätt in i glasdörren precis bredvid mig och killen utbrister "Öj, vänta mannan!" så salivet sprutade. Händelserikt, och nervöst läge. Men spännanande!

 •  När vi på morgonen skulle checka in på flygplatsen sprang mamma iväg för att fixa självincheckningen som dom tydligen har börjat med nu. När jag står där själv med väskorna så pang, bom känns det som jag ska svimma. Kallsvettades i hela kroppen och världen snurrade. Fick kämpa för att hålla mig själv i liv, och när mamma kommer tillbaka får hon såklart panik. Hur ska detta gå med två tunga resväskor, en svimmande jag och ingen rollator. Vi ställde oss i kön till incheckningen och jag kämpade som bara den, medans mamma kämpade med att sätta på incheckingslapparna på resväskan jag rullade med mig samtidigt som jag stapplade mig fram i kön. Mamma hängde över sin väska och ropade att jag skulle stanna men jag hörde ingenting, haha. Måste sett roligt ut! När vi väl checkat in väskorna köpte mamma dricka till mig och jag blev lite bättre. Blodsockerfall i kombination med lågt blodtryck är ingen höjdare.

 • När vi åkte bussen till hotellet stannade bussen vid några andra hotell och släppte av gäster. Jag och mamma skulle av mig sista hotellet och jag frågade mamma "Hur vet dom vilka väskor som ska av var, det är ju ingen lappar på dom?". Mamma svarade "Det vet dom nog, dom satte nog in väskorna i bussen efter vilka hotell dom ska av på", så skojade jag "Tänk om våra väskor skulle rullas av här då, då får du vara He-Man" och just när jag säger det ser jag att våra rosa väskor rullas ut, på fel hotell. Mamma fick agera kvinnlig He-Man!
   
 • På hotellet. När vi åt lunch en dag vid buffén kom det en servitör och frågade vad vi ville ha att dricka. Mamma som brukar ta bådas beställning säger "One cola, and one red wine". Killen vänder sig till mig och frågar vad jag vill ha och mamma säger "She´s the same" och när han går börjar jag skratta och skojar "Han kommer säkert med rödvin och cola till oss båda nu". Och det gjorde han, varenda dag! Haha!

 • Vi hade vårt rum och ballkong mot grannhotellet och en eftermiddag när vi satt där efter en dag vid poolen frågade jag mamma "Om vi hade legat där ute, hade vi fått dricka då med dom banden vi har eller hade vi fått betala för det?". Mamma svarar "Vi hade nog fått ta roomservice då" och jag börjar skratta och säger att jag menar om vi legat vid grannhotellets pool. Sen skojar jag och säger "Det hade ju varit jäkligt bra service om dom kommit och serverat dricka till oss här på ballkongen" och precis när jag säger detta dycker det upp en servitör och frågar vad vi vill dricka och mamma uppfattar det som att han frågar vad vi dricker och säger Cola. Efter en liten stund kommer killen med två color till oss och jag skrattade så jag fick ont i magen!

 • På varje resa spökar det, vet inte om det är Emma eller Wilma som leker med oss. Kanske är dom båda? Denna resan var det inte utan lite spökerier. Vi hade köpt parfymer på flyget och en dag när mamma skulle ta sin hade min parfymkork hamnat på hennes parfymflaska. En dag trillade min handväska ner i golvet med en smäll fast den låg säkert på en stol. 

 • En dag vid poolen flög mammas bikinitopp av, hon hann rädda sig i alla fall innan brösten syntes för allmänheten. Kanske det var lite spökpåhitt det med? 

 • En annan dag vid poolen såg jag i ögonvrån en kvinna som kom vinglandes. Mamma reagerade inte för ens kvinnan började prata med världens kraxigaste röst. Hon var så full! Satte sig vid poolkanten med kläder och skor på, hennes väska höll på att trilla i vattnet och hon själv höll på att drälla ner flera gånger. I tre dagar såg vi henne så full. Hur roligt kan det vara? Undra hur mycket hon minns från sin semester.

 • Varje eftermiddag kom den en man som bytte badhanddukarna vi haft vid poolen. En eftermiddag när jag och mamma duschat frågar jag henne om han kommit och bytt handdukarna ännu och mamma svarar "Nej, inte än men han kommer nog när som helst". Hon hann knappt avsluta meningen för ens det knackade på dörren och mannen ville byta våra badhanddukar.

 • Varje kväll innan middagen gick jag och mamma till baren. När mamma skulle säga vad jag skulle ha sa hon Wine-SpRRRIITT istället för wine-spritzer vilket jag och dom i baren tyckte var lite roligt.

 • Det var en kille som jobbade som servitör på ena restaurangen på hotellet som pratade som tusan med oss varje gång vi var på den restaurangen. Han ville att vi skulle komma på lunch dagen efter, men när lunchdags kom ville mamma gå till restaurangen med buffé och jag frågade varför. Hon skojade "Vi vill ju inte att han ska få för sig något om vi går dit hela tiden!" och jag skojade tillbaka "Men mamma, han kan vi ju ta hem till Sverige så kan han plocka undan när vi ätit och dela falukorv till hundarna!" och vi skrattade. Den kvällen bjöd han ut mig på dejt, haha!

 • Jag åkte på mitt egna lilla äventyr utan mamma, då den där servitören så gärna ville visa mig stan. Rökte vattenpipa och blev helt tokig över alla djuren överallt som jag inte fick klappa.

 • På flyget hem kom det vindpustar som luktade bajs. När vi nästan skulle landa tittar mamma på mig och rynkar näsan och säger "Känner du att det luktar skit?" och jag svarar "Ja, det har jag känt hela resan". När vi gått av planet och går för att hämta väskorna går det förbi några människor och bajslukten kom igen. Mamma utbrister "Det luktar som om någon skitit på sig!" och det gjorde det verkligen. Kunde inte låta bli att kolla på folks rumpor och se om jag kunde se några spår, haha.
Vi gjorde även 4 massagebehandligen som var riktigt skönt. Maten var riktigt god, trevliga människor som jobbade där och då det knappt var några gäster på hotellet och vi var dom enda svenskarna så var vi extra uppvaktade. Hotellet var väldigt bra. Hotellet hade en lång brygga ut i korallrevet där fiskarna simmade i det extremt blå vattnet. Hotellet låg sist i en kedja så öknen var precis runt kröken. Det var en riktigt bra resa! Jag har säkert missat massor av saker, men detta var det jag kom ihåg nu.
Bilderna då, blandar mobilbilder med systemkamerabilderna. Använde mobilen ganska flitigt från start till hemfärd.