Egypten Januari 2014

Publicerat   2014-02-05 16:15:39,  Foto - Resa På Resande Fot
Kanske är dags att skriva det här inlägget snart, även om jag sitter här halvt sovande.
Har varit väldigt trött sen vi kom hem, och att vara iväg i 1 vecka och 1 dag visade att jag kanske borde rensa lite i mitt liv. Har fått kolla igen över 50 missade serieavsnitt, samtidigt som det dagligen har kommit nya avsnitt. Jag har över 1000 blogginlägg att läsa, som jag varken har hunnit eller orkat kolla igenom ännu. Hur ska jag kunna skaffa mig ett liv, haha?

Min och mammas resa var hur bra som helst. Tror det är den bästa resan hon och jag har tagit tillsammans!
Vi har skrattat, njutit och bara tagit det så lugnt som vi kunnat.

Jag har så länge jag kan minnas haft en synsk förmåga, och under denna resan kan man väl kanske säga att den har utvecklats en del. När jag och mamma har skojat om saker och ting så har dom hänt, men det hände även saker utan att vi skojade om det.
Som tex:
 • Vi åkte tåg från Bromölla till Kastrup för att bo på Hilton Hotel en natt, då flyget gick tidigt på morgonen. När vi satt på tåget skojade jag med mamma om att det kanske skulle hoppa på något rånar gäng i Malmö, att jag har hört talas om det. Vad händer? Jo, en tjuv på tåget i Malmö. När vi närmade oss första stoppet i Malmö kom en kille småspringande i vår vagn och satte sig snabbt som tusan på stolen snett framför mig. Jag tyckte han betedde sig märkligt och då kom kvinnan som vi tidigare fick skicka bort från våra reserverade platsen springande med en man och tog tag i killen och skrek "Du snodde min väska!". Tågvärdarna kom till vagnen, ringde vakterna på stationen och tåget låstes så att tjuven inte kom någonstans. När vakterna kom in på tåget haffade dom killen direkt och när dom skulle gå drämde den ena vakten killen rätt in i glasdörren precis bredvid mig och killen utbrister "Öj, vänta mannan!" så salivet sprutade. Händelserikt, och nervöst läge. Men spännanande!

 •  När vi på morgonen skulle checka in på flygplatsen sprang mamma iväg för att fixa självincheckningen som dom tydligen har börjat med nu. När jag står där själv med väskorna så pang, bom känns det som jag ska svimma. Kallsvettades i hela kroppen och världen snurrade. Fick kämpa för att hålla mig själv i liv, och när mamma kommer tillbaka får hon såklart panik. Hur ska detta gå med två tunga resväskor, en svimmande jag och ingen rollator. Vi ställde oss i kön till incheckningen och jag kämpade som bara den, medans mamma kämpade med att sätta på incheckingslapparna på resväskan jag rullade med mig samtidigt som jag stapplade mig fram i kön. Mamma hängde över sin väska och ropade att jag skulle stanna men jag hörde ingenting, haha. Måste sett roligt ut! När vi väl checkat in väskorna köpte mamma dricka till mig och jag blev lite bättre. Blodsockerfall i kombination med lågt blodtryck är ingen höjdare.

 • När vi åkte bussen till hotellet stannade bussen vid några andra hotell och släppte av gäster. Jag och mamma skulle av mig sista hotellet och jag frågade mamma "Hur vet dom vilka väskor som ska av var, det är ju ingen lappar på dom?". Mamma svarade "Det vet dom nog, dom satte nog in väskorna i bussen efter vilka hotell dom ska av på", så skojade jag "Tänk om våra väskor skulle rullas av här då, då får du vara He-Man" och just när jag säger det ser jag att våra rosa väskor rullas ut, på fel hotell. Mamma fick agera kvinnlig He-Man!
   
 • På hotellet. När vi åt lunch en dag vid buffén kom det en servitör och frågade vad vi ville ha att dricka. Mamma som brukar ta bådas beställning säger "One cola, and one red wine". Killen vänder sig till mig och frågar vad jag vill ha och mamma säger "She´s the same" och när han går börjar jag skratta och skojar "Han kommer säkert med rödvin och cola till oss båda nu". Och det gjorde han, varenda dag! Haha!

 • Vi hade vårt rum och ballkong mot grannhotellet och en eftermiddag när vi satt där efter en dag vid poolen frågade jag mamma "Om vi hade legat där ute, hade vi fått dricka då med dom banden vi har eller hade vi fått betala för det?". Mamma svarar "Vi hade nog fått ta roomservice då" och jag börjar skratta och säger att jag menar om vi legat vid grannhotellets pool. Sen skojar jag och säger "Det hade ju varit jäkligt bra service om dom kommit och serverat dricka till oss här på ballkongen" och precis när jag säger detta dycker det upp en servitör och frågar vad vi vill dricka och mamma uppfattar det som att han frågar vad vi dricker och säger Cola. Efter en liten stund kommer killen med två color till oss och jag skrattade så jag fick ont i magen!

 • På varje resa spökar det, vet inte om det är Emma eller Wilma som leker med oss. Kanske är dom båda? Denna resan var det inte utan lite spökerier. Vi hade köpt parfymer på flyget och en dag när mamma skulle ta sin hade min parfymkork hamnat på hennes parfymflaska. En dag trillade min handväska ner i golvet med en smäll fast den låg säkert på en stol. 

 • En dag vid poolen flög mammas bikinitopp av, hon hann rädda sig i alla fall innan brösten syntes för allmänheten. Kanske det var lite spökpåhitt det med? 

 • En annan dag vid poolen såg jag i ögonvrån en kvinna som kom vinglandes. Mamma reagerade inte för ens kvinnan började prata med världens kraxigaste röst. Hon var så full! Satte sig vid poolkanten med kläder och skor på, hennes väska höll på att trilla i vattnet och hon själv höll på att drälla ner flera gånger. I tre dagar såg vi henne så full. Hur roligt kan det vara? Undra hur mycket hon minns från sin semester.

 • Varje eftermiddag kom den en man som bytte badhanddukarna vi haft vid poolen. En eftermiddag när jag och mamma duschat frågar jag henne om han kommit och bytt handdukarna ännu och mamma svarar "Nej, inte än men han kommer nog när som helst". Hon hann knappt avsluta meningen för ens det knackade på dörren och mannen ville byta våra badhanddukar.

 • Varje kväll innan middagen gick jag och mamma till baren. När mamma skulle säga vad jag skulle ha sa hon Wine-SpRRRIITT istället för wine-spritzer vilket jag och dom i baren tyckte var lite roligt.

 • Det var en kille som jobbade som servitör på ena restaurangen på hotellet som pratade som tusan med oss varje gång vi var på den restaurangen. Han ville att vi skulle komma på lunch dagen efter, men när lunchdags kom ville mamma gå till restaurangen med buffé och jag frågade varför. Hon skojade "Vi vill ju inte att han ska få för sig något om vi går dit hela tiden!" och jag skojade tillbaka "Men mamma, han kan vi ju ta hem till Sverige så kan han plocka undan när vi ätit och dela falukorv till hundarna!" och vi skrattade. Den kvällen bjöd han ut mig på dejt, haha!

 • Jag åkte på mitt egna lilla äventyr utan mamma, då den där servitören så gärna ville visa mig stan. Rökte vattenpipa och blev helt tokig över alla djuren överallt som jag inte fick klappa.

 • På flyget hem kom det vindpustar som luktade bajs. När vi nästan skulle landa tittar mamma på mig och rynkar näsan och säger "Känner du att det luktar skit?" och jag svarar "Ja, det har jag känt hela resan". När vi gått av planet och går för att hämta väskorna går det förbi några människor och bajslukten kom igen. Mamma utbrister "Det luktar som om någon skitit på sig!" och det gjorde det verkligen. Kunde inte låta bli att kolla på folks rumpor och se om jag kunde se några spår, haha.
Vi gjorde även 4 massagebehandligen som var riktigt skönt. Maten var riktigt god, trevliga människor som jobbade där och då det knappt var några gäster på hotellet och vi var dom enda svenskarna så var vi extra uppvaktade. Hotellet var väldigt bra. Hotellet hade en lång brygga ut i korallrevet där fiskarna simmade i det extremt blå vattnet. Hotellet låg sist i en kedja så öknen var precis runt kröken. Det var en riktigt bra resa! Jag har säkert missat massor av saker, men detta var det jag kom ihåg nu.
Bilderna då, blandar mobilbilder med systemkamerabilderna. Använde mobilen ganska flitigt från start till hemfärd.

 
Kommentarer
leavanny.blogg.se

Fina bilder!

Svar: Tack :)!
Hanna Georgii

2014-02-05  17:37:24      http://leavanny.blogg.se/

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback