Inte något jag behövde just nu.

Publicerat   2014-05-25 17:29:00,  Min Sjukdom Vardagligt
I fredags morse körde jag mamma och pappa till flygplatsen. Dom ska vara i Turkiet i två veckor, en resa med min moster och hennes man. Dom ska vara på samma hotel som jag och mamma besökte förra sommaren, som mamma och pappa besökte i maj förra året.

När jag vaknade på morgonen hade jag ondare i magen än vad jag haft dom senaste veckorna. Satte i en hormonspiral för snart tre veckor sen. Var ju tvungen att fixa preventivmedel pga acnemedicinen, men också pga att jag har hemsk mensvärk. Har haft spiral innan och det funkade fin fint, förutom att jag fick mycket cystor. 
Men denna gången har det känts annorlunda. Jag har haft mycket ont bland annat, och i fredags hade jag ondare än innan. Mamma sa till mig att jag var tvungen att ringa Gyn och höra om det verkligen ska vara så. 
Ringde så fort jag kom hem, men då var telefontiderna redan slut. Ringde 1177 och dom sa att jag var tvungen att åka till Gynakuten i Karlskrona. Fick panik då jag inte visste riktigt hur tusan jag skulle orka köra dit, vad skulle jag göra med hundarna, och framför allt, jag ville inte gå igenom detta själv. 
Ringde min syster och grät av smärta. Hon ordnade så hennes dotter Emelie kunde följa med mig och det kändes som en stor lättnad. 

Bestämde mig för att köra dit, även om jag hade extremt ont. Emelie och jag pratade hela vägen dit och det gjorde det lite lättare då jag inte tänkte alltför mycket på att det gjorde ont. Väl på akuten fick vi vänta i omgångar. Först kom jag in för att ge information om vad jag gjorde där, sen vänta igen innan jag fick komma in och lämna blodprov och när jag lämnar blodprov står Emelie i ett hörn med ryggen imot. När det var klart och vi går ut därifrån har Emelie redan gått i förväg och när jag rundar dörren ser jag Emelie som faller ihop på golvet, typ 5 % ifrån att svimma. Hon klarar tydligen inte av blod och jag i mitt tillstånd börjar fnittra. Jag och den manliga sjuksköterskan går fram till Emelie där hon sitter på golvet helt likblek och svettig, sjuksköterskan hjälper henne upp på en stol som stod lägligt bredvid henne. Han hämtar vatten och fuktiga papper till Emelie och hon börjar också skratta, generad över att hon trillat ihop. Hon piggnar till ganska kvickt och vi kunde gå ut i väntrummet och vänta igen. 
Fick vänta i mer än en timme och då kallar dom på mig igen då gynläkaren var redo att ta imot mig. 
Väl under undersökningen kunde läkaren konstatera att jag fått inflammation i livmodern plus en 3 cm stor cysta i ena äggstocken. Fick 2 olika antibiotiker och vila ordinerat och skulle smärtan inte försvunnit om några dagar måste jag kontakta gyn igen och kolla så inflammationen inte spridit sig till tex äggledarna.

Efter sjukhuset åkte jag och Emelie till Max och åt då vi båda efter timmar och elände var ordentligt hungriga. 
Väl där tittade vi i instuktionsboken i bilen då den där varningslampan som ser ut som en motor börjat lysa. Fel i avgasreningsystemet. Ugh, behöver vi fler problem?

Vi kom hem oskadda i alla fall, fixade lite gott för filmkväll och hämta Emelies hund Millie, samt mötte en snubbe som bor i närheten av mig som pratade med oss som om han kände oss, haha. 

Har fortfarande lika ont i magen, och det känns inte okej alls. Så typiskt att detta ska hända när jag ska vara hemma själv i två veckor med tre hundar.
Kommentarer

  Namn:
Kom ihåg mig?

  E-postadress: (publiceras ej)


  URL/Bloggadress:


Kommentar:
Trackback